Zino's Urban Bistro opent vrijdag 5 april de deuren met een nieuwe eigenaar aan het roer. John van der Wilk gaat samen met chef-kok Chris Lacour op dezelfde voet verder, maar toch verandert er het een en ander aan de bistro . Zo zijn de twee druk aan het verbouwen en komt er zowel een nieuw interieur als een nieuwe menukaart. Wij gingen langs om een kijkje te nemen hoe het er voor staat met Zino's Urban Bistro en spraken John over zijn plannen.
Hier kunnen we ze van kennen

Links Chris rechts John
Je kunt John oprecht een ervaren horecaman noemen. Hij werkt al zijn hele werkzame leven in de horeca, welgeteld 36 jaar lang. Voorheen werkte hij als sommelier en gastheer bij De Prins van Terbregge en hielp hij met het opzetten van restaurant de With in de Witte de Withstraat. Ook heeft de nieuwe eigenaar een eigen wijnhandel. Chris kun je ook kennen van de With, waar hij in de keuken te vinden was, maar ook hij heeft een rijke horecageschiedenis achter de rug. Zo werkte hij bij sterrenrestaurants Parkheuvel en La Vilette en was hij chef bij Restaurant Branco in het Oude Noorden.
De wegen van de twee kruisden elkaar bij de With, waar ze twee jaar lang hebben samengewerkt. Voor John was het tijd voor iets nieuws en hij wilde graag een eigen zaak beginnen. Chris beloofde hem: "Als je iets vindt, ga ik mee." John wilde iets kleinschaligs en het hoekpandje waarin Zino's gevestigd zit past perfect in in dat plaatje. John nam Zino's Urban Bistro over en Chris sprong, zoals beloofd, aan boord.
Eigen draai

Zino's Urban Bistro blijft enigszins hetzelfde, maar toch gaat er wel het een en ander veranderen en geven John en Chris er hun eigen draai aan. Zo kun je op zaterdag en zondag lunchen in het Zwaanshals met verschillende luxe broodjes, specials en salades. Een van de specialiteiten is bijvoorbeeld de gamba's gebakken in olie van knoflook en chilli met brood.
Een nieuwe menukaart
De menukaart wordt ook een tikkeltje anders. De gerechten die je dadelijk kunt verwachten passen bij een klassieke bistro en hebben invloeden vanuit de Franse keuken. Zo staan de klassieke gerechten poussin en bouillabaisse op de kaart. Je kunt de avond beginnen met bijvoorbeeld een mousse van geitenkaas met verschillende bereidingen van biet met frambozen, rucola, aceto balsamico en hazelnootolie. Hoewel de kaart veranderd is, wisselt er niet extreem veel. Wel zijn de gerechten iets goedkoper geworden. Ook is er genoeg voor vegetariërs en veganisten. Zo kun je genieten van de variant op de klassieke tartaar gemaakt van gerookte tomaten en de 'steak' gemaakt van knolselderij.
Het interieur

De meubels heeft het tweetal gehouden, maar de rest is aangepast. De inrichting gaat meer passen bij de naam van het restaurant. Zo krijgt de ene kant van de zaak een urbansfeer met industriële invloeden en krijgt de andere kant juist invloeden van een klassieke bistro. Aan de bistrokant is er barokbehang en komen er lijstjes met oude foto's te hangen. De tafels worden in het wit opgedekt met bloemetjes op de tafel. Ook komt er een vernieuwd buitenterras waar je prachtig kunt dineren.
Wijnen van de eigen wijnhandel

Tegenover de zaak vind je Zino's Provisiekamer. Hier kun je terecht voor verschillende wijnen afkomstig uit John's wijnhandel. Alle vijfendertig wijnen die je bij de bistro krijgt geschonken, kun je bij Zino's Provisiekamer kopen voor thuis.
Openingstijden
Zino's Urban Bistro is maandag en dinsdag gesloten. Je kunt van woensdag tot en met vrijdag vanaf vijf uur terecht om te dineren. Zaterdag en zondag is het restaurant al vanaf 12 uur geopend voor lunch.