Met Pak Pak Gauw van chef Freek Dekker en Jorn de Vries gaf de Buik als curator de catering bij de VIPs op Boothstock vorm. Het was een succes waar we trots op zijn, vandaar een korte fotoreportage en wat uitleg over de samenwerking.
Niet onbelangrijk: enkele leden van Club de Buik waren erbij, zij wonnen deze 'culinaire verrassing' als onderdeel van het lidmaatschap van Club de Buik.
Samenwerking Boothstock en de Buik

Okonomoyaki met truffelsaus en verse zomertruffel
De Buik wordt geregeld gevraagd om mee te denken over culinaire concepten of om te kijken welke restaurants zouden passen bij een festival of een bepaald cateringconcept. Na bijna 12 jaar, praktisch elke dag verslag doen van de lokale foodcultuur, zien veel partijen ons als expert op dit gebied. Dat is iets waar we trots op zijn.
Zo werkten we onder meer samen met Blijdorp Festival, RotterdamseKost (inclusief onze eigen chefs wedstrijd: Rotterdams Kooktalent), Bite of Amsterdam en Sterrenpreuvenement in Den Haag.
Boothstock is een typisch Rotterdams festivalicoon. Het eendaagse evenement is voortgekomen uit de Fast Forward Dance Parade, zetelt na de verhuizing alweer 10 jaar in het Kralingse Bos en brengt 20.000 Rotterdamse 'ravers' op de been. De laatste jaren is er veel aandacht voor food op het festival.
Nieuwe locatie voor de VIP-area

Korean Fried Cauliflower
Dit jaar werd de VIP-area, waar naast de artiesten en de organisatie, ook veel relaties van Boothstock verplaatst naar een nieuwe locatie, direct aan de Kralingse Plas. Er was meer ruimte en behoefte aan een culinaire upgrade van de 'backstage', zoals de VIP-area of guest area ook genoemd wordt.
Boothstock mede-eigenaar Henk Witteveen vroeg de Buik oprichter Gijsbregt Brouwer of de Buik niet deze catering wilde cureren, ofwel een passende cateraar, chef of zaak kon kiezen, die daar wilde cateren.
The Suicide Club terug voor een dag

Chef Freek Dekker in actie
Het team van de Buik ging aan de slag en kwam met een verrassend concept. De nog veel gemiste Suicide Club kwam terug voor een dag. Dit was immers de plek waar food en dance perfect samen kwamen. Een match zoals tussen de Buik en Boothstock.
Voormalig chef van The Suicide Club Freek Dekker werd benaderd en hij combineerde zijn net gelanceerde Pak Pak Gauw met de essentiële gerechten van The Suicide Club. Zijn kompaan Jorn de Vries, bekend van Biergarten en als designer achter meerdere concepten in Rotterdam, waaronder The Suicide Club, deed het ontwerp voor deze cateringtent in de VIP-area.
Zo was The Suicide Club terug voor een dag, met gerechten als Korean Fried Cauliflower, Lamb Skewer Ponzu Glaze en een okonomiyaki met truffel óf met kaviaar, voor het echte VIP-gevoel.
In de VIP met Club de Buik
Genieten van de lamsspies in 'the VIP'
Speciaal voor deze samenwerking hebben een aantal leden van Club de Buik en van de Garde van de Buik toegang gekregen tot de guest area van Boothstock. Zo konden zij ook deze culinaire match proberen.
Die match bleek goed te zijn, want in de loop van avond was de complete voorraad uitverkocht en de reacties over de hele linie waren positief.
Foto's door Sam Nobili, omslagfoto door Clarissa Slingerland