Een warm welkom bij Verward

Afgelopen zomer opende Verward op de Hoogstraat. Ga erheen voor de fijne service, goede adviezen en natuurlijk de happen en dranken.

10 Feb 2017 Erik Saathoff

blogger Een rebelse wijnliefhebber die vindt dat er vooral niet te moeilijk over wijn gedaan moet worden. Houd van lekker eten, maar is bovenal levensgenieter.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Verward

Hoogstraat 69A, Rotterdam Maaltijd: BorrelenLate night Stadsdeel: Centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Een warm welkom bij Verward

Het verlengde van de Hoogstraat, een leuk stukje Rotterdam wat lang niet bij iedereen bekend is, heeft er sinds augustus 2016 een hotspot bij: Verward. Een klein half jaar later wordt het hoog tijd om eens poolshoogte te gaan nemen.


Wat je als eerste opvalt als je de zaak binnenkomt, is de gigantische bar met eikenhouten bovenblad en de industriële kast die erachter staat. Als tweede is het Ward, een van de eigenaren, die je vriendelijk welkom heet en zich netjes voorstelt. Na jaren in verschillende Rotterdamse horecagelegenheden te hebben gewerkt, hebben zowel Ward als mede-eigenaar Bas een groot gevoel voor gastvrijheid ontwikkeld. Dat staat dan ook hoog in het vaandel bij Verward. Dit blijkt eens te meer wanneer je een plaatsje aan de bar gevonden hebt en Bas gelijk een fles water, wat glazen en een bakje chips voor je neus zet.

Op gevoel


Op de kaart kun je een ruime selectie aan wijnen en bieren vinden. Maar wat Ward écht leuk vindt, is, buiten de kaart om, iets speciaals voor je uit te zoeken. Zoals hij zelf zegt: ‘vertel me hoe je je voelt, wat je graag drinkt en wat de prijsklasse is. Dan zoek ik iets moois voor je uit’.

Ward selecteert zijn wijnen uit het aanbod van maar liefst twintig leveranciers. Op deze manier heeft hij wijnen die je niet snel ergens anders tegen komt en krijg je bij Verward dus altijd iets bijzonders. Wat denk je bijvoorbeeld van een witte wijn van de Pignoletto druif uit Emillia-Romagna in Italie, een houtgelagerde Verdejo uit Rueda in Spanje of een echte natuurwijn, een biologische wijn waar zo min mogelijk aan toegevoegd is, van (vaak) inheemse druivensoorten.

Niet alleen wijn

Ook de bierliefhebber kan met een gerust hart aanschuiven bij Verward. Zo zijn er vijf tappunten waar verschillende bieren op staan, waaronder een Bourbon Barrel Stout. En kun je kiezen uit een grote selectie van bieren op fles. Ook hier staat Ward je graag bij met deskundig advies.

Liever iets zonder alcohol? Geen probleem. Een simpel colaatje kun je bij Verward echter vergeten. Hier worden de frisdranken van Wostok geserveerd. Drankjes met smaken als peer-rozemarijn, dadel-granaatappel of pruim-kardemom. Klinkt misschien vreemd, maar zeker proberen! En met de koffie is overigens ook niets mis: wordt vers voor je gezet en komt van een van de local coffee heroes: Man Met Bril Koffie.

Happen


Bij een drankje hoort een hapje, daar wordt door Bas voor gezorgd. Verward kiest voor de wat luxere bistrohappen. Zo kun je een vleesplank bestellen met onder andere een rillette van eend, gegaard buikspek met kimchi, een lamsworstje en rauwe ham. Of een kaasplank met een selectie van kazen van Booij Kaasmakers. Voor de grotere trek zijn er bijvoorbeeld sappig gekookte kokkels of een mooie steak tartare. 

Eten op zondag


Op zondag is er de ‘zondaghap’, een wisselende dagschotel die door Bas uit zijn piepkleine keuken wordt getoverd. Onder het mom van ‘het maakt niet uit hoe groot hij is, het gaat er om wat je er mee doet’, komen hier de lekkerste gerechten vandaan. We noemen: schelvisfilet met pastinaak, confit de canard met zuurkoolpuree, kalfsschenkel met gepofte aardappel en ratatouille en laatst serveerde Bas een overheerlijke boeuf bourguignon. Uiteraard zorgt Ward ook bij deze gerechten voor een passende wijn. Je kunt je via Facebook voor de zondaghap inschrijven. Er is elke zondag plek voor 16 personen, dus wees er snel bij, want vol is vol.

Verward is niet zomaar een wijnbar, het is ook geen biercafé en ook geen bistro. Het is het allemaal, maar je kunt er vooral verschrikkelijk genieten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.