KBG: Biergarten Winter Edition

Morgen opent de winterse editie van Biergarten haar deuren: KBG wordt Biergarten met een vleugje krakerssfeer.

2 Nov 2017 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

KBG: Biergarten Winter Edition

We kennen Biergarten natuurlijk al zes zomers lang als het stoere terras waar de zon altijd lijkt te schijnen. Tot vorig jaar werd er een winterstop ingelast, maar dit jaar komt Biergarten voor het eerst met een wintereditie: KBG. En ook het eten wordt winters.

‘’Biergarten is ooit begonnen om de parkeerplaats in het Central District, waar Biergarten op gebouwd is, wat meer kleur te geven’’, vertelt Nikki van Dijk, mede-eigenaar van Biergarten. ‘’Eerst was er nog niet veel te beleven in dit gebied maar nu er steeds meer gebeurt, ook door de komst van Bar en Annabel, wilden wij niet achterblijven. Normaal sluit de Biergarten altijd in de winter, maar we wilden het leven er inhouden, zodat het niet in de winter alsnog de ongure plek wordt die het voorheen was.’’

Erwtensoep, hutspot en natuurlijk burgers en friet 


‘’De kernkwaliteiten moeten ook in de winter centraal blijven staan,’’ vindt Nikki. ‘’Dus het gevoel van een vrijstaat en een oase in de stad waar je elkaar ontmoet, dat blijft zeker zo.’’ Verder zal Biergarten in de winter terugpakken op de early days van de Biergarten, die rauwe, stoere setting. Chef-kok Freek Dekker licht toe: ‘’Biergarten wordt als het ware overgenomen door KBG. We zetten een Mad Max-achtige, apocalyptische sfeer neer, met veel staal, een vuurpit en een oude bus in het midden‘’ Ook de gerechten worden aangepast naar het winterse thema. Speciaal voor KBG gaat het team werken met een drie meter lange door Joost Goudriaan ontwikkelde en gemaakte smoker. ‘’We gaan mooie soepen maken, met stukken vlees en groenten erin. Deze serveren we in soepblikken. Verder maken we typische wintergerechten zoals hutspot, geserveerd in een ui die ook bereid is op de smoker’’, vertelt Freek. Er komen pretzels en rookworsten op de kaart. De all time favorites van de Biergarten blijven ook in de winter: hamburger en de friet. 

Warme aanpassingen


Biergarten staat gelijk aan buiten genieten. Voor de winter zijn er wat aanpassingen, zodat het voor iedereen warm en comfortabel blijft. Zo komt er over het hele terras een groot tentdoek, om het terras helemaal te overkappen. De picknicktafels in het midden maken plaats voor een grote vuurkorf met Chesterfields eromheen. ‘’Doordat het eerder donker is, gaat er eerder gedanst worden. Er komt een grote discobol te hangen aan de pergola onder het tentdoek’’, vertelt Nikki. “De vrijdag wordt iets stoerder, net zoals de inrichting van de Biergarten. Het feest Bordo van Hoboken staat dan geprogrammeerd. Op de zaterdag staat het vertrouwde Biergarten Sound System garant voor een winterse muzikale sferen.”

Brainstormen

Al een tijdje had het team van Biergarten de wens om in de winter open te blijven. Zelf vonden ze tot dusver de tijd er nog niet rijp voor, dus lanceert het team deze winter pas de eerste versie. ‘’Nu gaan we het experiment aan‘’, vertelt Nikki. 

Vrijdag is de officiële opening van KBG. De Biergarten is deze winter van donderdag t/m zondag open, van 3 november tot en met 4 februari. Naast de vaste avonden op vrijdag en zaterdag volgen er ook specials, zoals een avond met silent disco, Thanksgiving, het Filmfestival en winter comedy.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.