Nieuwe locatie: 21Pinchos blijft verrassen!

21Pinchos heeft sinds begin dit jaar een nieuwe locatie, naast de Fenix Food Factory. Met prachtig uitzicht geniet je hier van heerlijke Spaanse gerechten.

18 Okt 2020 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Nieuwe locatie: 21Pinchos blijft verrassen!

21 Pinchos kennen we natuurlijk van de heerlijke Spaanse hapjes in de Markthal, waar ze al zes jaar zitten. Dit jaar openden de heren achter deze kraam ook een toffe foodbar aan het water, naast de nieuwe Fenix Food Factory. De creatieve heren Cas Leenders, René van Gool en Jeffrey Jansen vonden het eind vorig jaar tijd voor een nieuwe zaak. Inmiddels zijn ze alweer even open; een goed moment voor de Buik om te vragen hoe het gaat.

Op 19 februari dit jaar opende de nieuwe vestiging. Begrijpelijk dat de horecasluiting begin maart als een schok kwam. Maar zich uit het veld laten slaan is er bij deze Rotterdammers zeker niet bij. “We waren net nieuw, dus wilden iets bijzonders doen om ons van andere zaken te onderscheiden. Bovendien waren we niet echt fan van het laten bezorgen van onze hapjes, omdat het warme en verse gerechten zijn die bij aankomst er nooit zo uit kunnen zien als we bedoeld hebben,” vertelt Cas Leenderts. 

21Pinchos Roomservice


Maar wat dan wel? Omdat veel buurtbewoners in de buurt van de nieuwe zaak ook net waren komen aanwaaien, wilde het drietal daarop inspelen. Ze toverden de nieuwe zaak om in een soort hotellobby. Voor 21 euro konden gasten kiezen uit tien gerechten en zo zelf een menu samenstellen. “Met een hotelkarretje en een wijntje gingen we langs de appartementen boven ons pand”, vertelt Cas enthousiast. Dat zorgde voor een goede start van de nieuwe zaak en bovenal voor een goede band met de buurt. Ieder weekend zat de roomservice volgeboekt. “Het was spannend, maar erg grappig om te doen!”, vindt Cas. 

Het terras op


Toen werd het 1 juni en moest de nieuwe locatie van 21Pinchos echt klaar zijn om te knallen. Door het mooie weer, goede eten en het prachtige terras met uitzicht over de Maas zat de zaak de hele zomer vol. 

Avondvullend programma aan de kade


Het plan voor een tweede locatie kwam voor een deel door de behoefte van de gast. “In de afgelopen zes jaar bouwden we een kern van vaste gasten uit het centrum op. Men denkt dat dat in de Markthal niet kan, maar dat is niet waar. Je bent wel gebonden aan regels en dat heeft voor- en nadelen. Er was behoefte aan een avondvullend programma bij de gast en voor onszelf droomden we van een plek met een mooi terras, eigen sluitingstijd, warmte in de winter en…” lachend: “een eigen wc!”.

‘We willen stilstaan bij de plek waar we zitten’ Cas Leenderts

Het team kwam uit op het stoere pand aan de Nico Koomanskade. “We hebben geprobeerd zo veel mogelijk aspecten van het gebouw te behouden. Zo lijkt het of de vloer er al 36 jaar ligt en er hangen lijstjes met de geschiedenis van de Kaap. We willen stilstaan bij de plek waar we zitten.”

Bewuste Pinchos


Ook de menukaarten van de twee zaken verschillen, al spelen de pinchos in beide zaken een speciale rol. Inmiddels zijn er ruim honderd verschillende, waarvan er dagelijks 21 in de vitrine staan.

21Pinchos is zich bewust van de trends en werkt milieubewust, al lopen ze daar doorgaans niet mee te koop. Vlees komt van de lokale slager die zelf slacht en ook visproducten en groenten komen van verantwoorde leveranciers. “We willen iemand die vegetarisch eet niet wegwuiven met een salade geitenkaas. Iedereen moet zich net zo welkom voelen”, vertelt Cas. Ook daarom hebben ze de basis van veel recepten, zoals het brood voor de pinchos, vegan gemaakt. Tot slot werken ze samen met een koketterie, die van afsnijsels van bijvoorbeeld chorizo kroketten kan maken. 

El Sobre Mesa


Met een pincho als voorgerecht en goede gerechten en wijnen kun je bij 21Pinchos terecht voor een avondvullend programma. El Sobre Mesa noemen ze het zelf; het natafelen zorgt voor de gezelligste momenten. En daar kunnen wij het alleen maar over eens zijn!

21Pinchos is normaal gesproken - indien de coronamaatregelen de tijden toelaat - op zondag tot en met donderdag geopend van 12:00-23:00. Op vrijdag en zaterdag mogen ze tot 01:00 open blijven. In verband met het coronavirus is het nog wel verplicht om te reserveren via de website.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rif010 laat zien dat het surfgevoel geen oceaan nodig heeft

Voor een goede wave hoef je niet ver te reizen. Rif010 biedt naast lekker eten ook surflessen aan, waardoor jij je als een vis in het water voelt.

Het culinaire slotakkoord van Marco Somer bij De Harmonie

Marco Somer en Sabine Kromkamp stoppen na deze kerst met De Harmonie. De Buik blikt terug met ze, en vooruit.

De Stoofboot: stoofvlees, friet en een biertje op de Rotte

Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.