Soul Food Night bij BIRD

Wij bezochten de eerste Soul Food Night bij BIRD. Shared dining en live muziek op zijn best.

6 Sep 2018 Olivia Manse

blogger Olivia gaat in haar vrije tijd graag lekker eten en dansjes wagen met leuke mensen. Ook doet ze af en toe een dappere poging tot (glutenvrij)bakken.

Soul Food Night bij BIRD

Begin maart organiseerde BIRD voor de eerste keer het evenement Soul Food, een succesvolle avond die op 6 oktober 2018 weer wordt herhaald. Aan lange tafels wordt de hele avond lang het ene na het andere goddelijke gerecht van de barbecue getoverd. Twijfel je nog over of je naar de opkomende editie wilt gaan? Lees dan gauw verder over hoe de eerste editie verliep.

In samenwerking met cateraar Smokey Goodness, bekend om de authentieke Amerikaanse barbecue, komt BIRD met de ‘New Orleans Soul Food Night. De veelbelovende uitnodiging op Facebook kondigt aan dat het evenement van zes uur ’s avonds tot vier uur ’s ochtends zal duren en dat je de ‘beste soulfoodklassiekers uit de smoker’ kunt verwachten. Bij binnenkomst schuiven we aan de lange biertafels. De avond staat in het teken van shared dining, dus gauw even vrienden worden met de buren.


Binnen no-time staat de tafel vol met de eerste gerechten. De hele avond wisselen vlees- en visgerechten elkaar af, dus het is misschien niet de beste avond om die vegetarische vriend of vriendin weer ‘ns te zien. We beginnen met zelfgemaakte slavinken, waarbij het spek nog tussen zacht en knapperig in zit. Precies hoe
wij het liefste het zien. Als er een enorme plaat met warm gerookte zalmzijdes aan komt, moeten we echt plaats maken. Terwijl je je bord volschept met de
gebakken aardappeltjes en homemade koolsla ga je je voorzichtig afvragen hoe je dit in godsnaam allemaal op gaat krijgen. 

Eten zonder gêne

Om wat uit te buiken loop ik een rondje en neem ik meteen even een kijkje bij de enorme smoker die buiten staat. Binnen in de keuken van BIRD worden alle sides bereid, maar op de barbecue komt net het volgende stuk vlees. Ik haast me naar binnen om de langzaam gegaarde ‘Southern style’ spareribs niet te missen. Het ietwat pittige vlees valt zowat van het bot terwijl ik me verrassend weinig zorgen maak over hoe charmant het geknaag eruit moet zien. Het is maar goed dat ik deze gêne opzij heb gezet, want mijn favoriete guilty pleasure gerecht komt op tafel: mac ’n cheese. De romige macaroni met verse kaas uit de oven is absoluut een succes, dus ik ben erg blij met het bakje voor mee naar huis.


Terwijl we geduldig wachten op de laatste ronde van de BBQ loopt de brass band, die de hele avond klassieke jazz speelt op de achtergrond, een rondje door de zaak en komt aan tafel spelen. Iedereen is zo afgeleid dat ze bijna niet doorhebben dat er brisket met geheime Smokey Goodness BBQ-rub op tafel wordt gezet. Om het tweede gerecht, de beercan chicken, kan echter niemand heen kijken. Bij dit klassieke barbecuegerecht wordt de kip over het bierblikje heen gegaard, waardoor het vlees extra mals wordt. De liefhebber kan nog een nagerecht halen: gegrilde perziken met pistachenootjes.

De Eighties Tribute

Als de laatste lege borden en schalen van tafel zijn gehaald, beginnen ze achterin met het inklappen van de tafels. De Soul Food Night heeft een eigen afterparty, de Eighties Tribute. Al met al was de avond een grandioos succes. Er is ontzettend veel lekker eten, en voor iedereen is er wel een favoriet. De lange tafels en live muziek zorgen voor een echte BBQ-sfeer. Hoewel shared dining ontzettend gezellig is, zijn de tafels zo ruim ingedekt dat je niet bij de buren op schoot zit. Wij raden je dus aan om snel een kaart voor 6 oktober te scoren. Ticket koste €42,- en kun je hier bestellen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Als je pizza eet bij Bird blijft het niet bij één pizza

Bij Bird eet je echte Napolitaanse pizza's. met zo’n lekkere opstaande rand en een zachte bodem. Zelfs Italianen weten Bird voor deze pizza's te vinden.

BIRD heeft een tuin deze zomer: Garden of Bird

Deze zomer wordt BIRD nog leuker! De Garden of Bird wordt de nieuwe urban hotspot waar je midden in de stad in een strandstoel een heerlijke cocktail kunt drinken.

Een nieuwe fase voor BIRD

Het restaurant van Jazzpodium BIRD in Rotterdam gaat 1 september in vernieuwde stijl open. Chef-kok Joris Kuiter vertelt over het nieuwe concept en andere veranderingen.