Maarten van der Jagt<

Maarten van der Jagt

Blogger

Maartens carrière in de culinaire journalistiek startte als redacteur voor restaurantgids IENS. Hij vervolgde zijn loopbaan als auteur van wijn-en kookboeken en als hoofdredacteur voor special interest magazine KTC voor koffie, thee en cacao. 

Voor AD’s Gouden Pollepel schreef hij restaurantrecensies. In rollen als hoofdjurylid en coach bij barista-kampioenschapen, maar vooral als founding father van de specialty coffee branderij Giraffe groeide hij uit tot koffie-expert. 

Begin 2023 sloeg hij opnieuw nieuwe wegen in met het importeren van ongebrande koffie en cacao, koffie-ontwikkelingswerk (PUM) en de start van een restaurant-podcast samen met Hans van de Meeberg, hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam.

Nieuwe chef bij NOTK: minder dogma, meer Bourgondisch genieten

Ook met een nieuwe chef in de keuken laat NOTK zien hoe zij hun wijn-spijs combinaties als geen ander kunnen neerzetten.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

Xin van chef Alexander Wong in drie doordachte gerechten

De Buik schoof aan bij Xin in het Supernova Hotel, waar chef Alexander Wong zijn fabuleus uitgevoerde visie op de Chinese en Europese keuken laat zien.

Il Gattopardo: aristocratische smaken uit Sicilië op Katendrecht

Bij Il Gattopardo draait alles om Italiaanse verfijning. De Buik ging langs en proefde van de aristocratische smaken uit Sicilië op Katendrecht.

De Matroos en het Meisje, een Kaapse enclave in de wereldstad Rotterdam

De Buik ging langs op de Kaap bij De Matroos en het Meisje, een klassieker uit het Rotterdamse culinaire kanon.

Diepnoord is een plek van nu

Diepnoord is een succesnummer binnen de Rotterdamse bistronomie. De Buik ging langs bij waar chef Rokus de Jong de culinaire lat hoog legt.