Miriam Bunnik

tolk/vertaler/docent Italiaans

Miriam blogt over Italië en over alles wat ze leuk (en lekker) vindt aan haar bestaan als freelance tolk/vertaler/docent Italiaans. Ze is met name gek op de Italiaanse keuken, maar schrijft voor De Buik over andere culinaire onderwerpen.

Als je pizza eet bij Bird blijft het niet bij één pizza

Bij Bird eet je echte Napolitaanse pizza's. met zo’n lekkere opstaande rand en een zachte bodem. Zelfs Italianen weten Bird voor deze pizza's te vinden.

Gie Gelato’s ijs zorgt voor vrolijke gezichten in Blijdorp

Gie Gelato's heeft Italië naar Rotterdam Blijdorp gebracht. Met elke dag een groot assortiment ijs, loopt het water in de mond bij de klanten.

Ondertussen in Rome: 'strit fud' temidden van de ruïnes

Ondertussen in Rome: Miriam Bunnik at 'strit fuds' en authentieke straatgerechten uit de oude volkswijken.

Eet nu alle delen van het varken en het kalf bij Lux

Alle delen van een varken staan in Lux nu op de kaart. Van een kalfshart moet je er ook niet opkijken. En jawel hoor, het blijft allemaal lekker.

Due Tonino: net of je bij een Italiaan thuis zit

Due Tonino aan de Goudsesingel kent nog maar één Tonino, maar die andere hoef je niet te missen. De Tonino die is gebleven, runt een Italiaan met keurmerk.

Liever pizza al taglio van Sugo dan Hollandse boterham

De pizza al taglio van Sugo is een heerlijke lichtverteerbare (werk)lunch. Het deeg is van spelt-, tarwe- en sojabloem, de toppings komen uit Italië.