Gie Gelato’s ijs zorgt voor vrolijke gezichten in Blijdorp

Gie Gelato's heeft Italië naar Rotterdam Blijdorp gebracht. Met elke dag een groot assortiment ijs, loopt het water in de mond bij de klanten.

10 Aug 2015 Miriam Bunnik

blogger Miriam blogt over Italië en over alles wat ze leuk (en lekker) vindt aan haar bestaan als freelance tolk/vertaler/docent Italiaans.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Gie Gelato's

Stadhoudersweg 91D, Rotterdam Maaltijd: Lunch Stadsdeel: Noord Keuken: Italiaans Prijsniveau: Kleine prijs Bekijk restaurant

Gie Gelato’s ijs zorgt voor vrolijke gezichten in Blijdorp

Met een ijssalon erbij wordt het steeds smaakvoller in Blijdorp. Na het paviljoen in het Vroesenpark is dit de tweede eyecatcher in de Rotterdamse wijk. Giedo Koppendraijer is de eigenaar van deze ijssalon waar hij samen met zijn moeder elke dag ambachtelijk ijs bereidt. 

Met moeder samen in de salon

Gie Gelato’s wordt gerund door moeder en zoon Koppendraijer. ‘Nou eigenlijk zoon en moeder, want hij wilde het graag,’ vertelt moeder Simone. De zaak draagt dan ook Giedo zijn naam. Hij ruilde zijn baantje in de supermarkt in voor de ijssalon. Giedo verlangde naar de vrolijkheid van de ijs-etende klanten. ‘Een supermarkt is een moetje, hier komen mensen naartoe omdat ze daar zin in hebben.’ Zeven weken geleden ging zijn zaak open en er kan nu al gezegd worden dat het weldegelijk een succes is. ‘We hebben alles low-budget gehouden om te kijken hoe het zou gaan lopen. Dan zouden we daarna verder zien.’ De eerste week was het vrij rustig, maar nu moeten ze dagelijks hard aan de bak.

gie gelato

Strakke inrichting

Dat ze de zaak low-budget hebben opgezet doet niets af aan de aankleding, die lekker strak en rustig is. Het logo is een ontwerp van studenten van het Grafisch Lyceum, net als de website. ‘Dat is misschien wel leuk om te vertellen!’ zegt Giedo vrolijk. ‘De studenten zijn speciaal op zoek gegaan naar een Italiaanse letter.’ Het is een mooie strakke letter. Je moet alleen weten dat de namen van de smaken boven het ijs staan en niet eronder. ‘We hebben een echte Italiaanse vitrine, maar mensen zien soms niet waar de smaken staan.’

Buiten kun je voor de etalageruit plaatsnemen op een lange houten bank. Binnen kan je van je ijsje genieten op een mooie leren. Rechtsachter in de salon is een gezellig hoekje met tafeltjes ingericht. Als het geen weer is voor ijsjes kun je hier ook terecht voor een lekker kopje koffie met allerlei zoetigheden. ‘Later willen we dat nog wel uitbreiden, maar eerst maar eens kijken hoe het gaat.’ De kleurrijke ijskar bij de ingang kun je huren voor feestjes en partijen. ‘Dat geeft toch net dat beetje extra’, zegt Giedo.

gie gelato

Italië naar Rotterdam gehaald

En het ijs? Het meeste ijs maken ze zelf met een kleine ijsmachine. Sommige smaken kopen ze in om ook wat voorraad te hebben. Likkebaardend kijk ik naar yoghurt-limoncello, strawberry-cheesecake en bastogne. En knalroze bubblegum. Ik ben blij dat er ook wat origineels tussen zit, je wordt er inderdaad vrolijk van. ‘We proberen zo veel mogelijk te variëren en elke dag bieden we weer andere smaken aan.’

Het ijsbereiden leerden moeder en zoon samen bij Bakeplus. ‘We bereiden het ijs op Italiaanse wijze.’ De Italianen die bij ons over de vloer komen vinden het ijs lekker. Inmiddels is het traditie geworden dat ze een literbak ijs meenemen als ze bij ons komen eten. Nu halen ze die bij ons om de hoek. En wij hebben een nieuwe hangplek waar we elkaar na het eten kunnen treffen en met z’n allen kunnen doen alsof we in Italië zijn.

gie gelato

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Anita en Ronal Taal 9 Aug 2015, 11:50

Worden altijd hartelijk ontvangen, lekker ijs en een cappuccio wordt leuk gepresenteerd.

Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Van tap tot tafel: de culinaire verrassing van Kaapse Maria

Kaapse Maria aan de Mauritsweg heeft meer in de mars dan alleen de 24 taps met bier en ciders: verrassende gerechten en een gastvrije sfeer voor iedereen.