Met een ijssalon erbij wordt het steeds smaakvoller in Blijdorp. Na het paviljoen in het Vroesenpark is dit de tweede eyecatcher in de Rotterdamse wijk. Giedo Koppendraijer is de eigenaar van deze ijssalon waar hij samen met zijn moeder elke dag ambachtelijk ijs bereidt.
Met moeder samen in de salon
Gie Gelato’s wordt gerund door moeder en zoon Koppendraijer. ‘Nou eigenlijk zoon en moeder, want hij wilde het graag,’ vertelt moeder Simone. De zaak draagt dan ook Giedo zijn naam. Hij ruilde zijn baantje in de supermarkt in voor de ijssalon. Giedo verlangde naar de vrolijkheid van de ijs-etende klanten. ‘Een supermarkt is een moetje, hier komen mensen naartoe omdat ze daar zin in hebben.’ Zeven weken geleden ging zijn zaak open en er kan nu al gezegd worden dat het weldegelijk een succes is. ‘We hebben alles low-budget gehouden om te kijken hoe het zou gaan lopen. Dan zouden we daarna verder zien.’ De eerste week was het vrij rustig, maar nu moeten ze dagelijks hard aan de bak.

Strakke inrichting
Dat ze de zaak low-budget hebben opgezet doet niets af aan de aankleding, die lekker strak en rustig is. Het logo is een ontwerp van studenten van het Grafisch Lyceum, net als de website. ‘Dat is misschien wel leuk om te vertellen!’ zegt Giedo vrolijk. ‘De studenten zijn speciaal op zoek gegaan naar een Italiaanse letter.’ Het is een mooie strakke letter. Je moet alleen weten dat de namen van de smaken boven het ijs staan en niet eronder. ‘We hebben een echte Italiaanse vitrine, maar mensen zien soms niet waar de smaken staan.’
Buiten kun je voor de etalageruit plaatsnemen op een lange houten bank. Binnen kan je van je ijsje genieten op een mooie leren. Rechtsachter in de salon is een gezellig hoekje met tafeltjes ingericht. Als het geen weer is voor ijsjes kun je hier ook terecht voor een lekker kopje koffie met allerlei zoetigheden. ‘Later willen we dat nog wel uitbreiden, maar eerst maar eens kijken hoe het gaat.’ De kleurrijke ijskar bij de ingang kun je huren voor feestjes en partijen. ‘Dat geeft toch net dat beetje extra’, zegt Giedo.

Italië naar Rotterdam gehaald
En het ijs? Het meeste ijs maken ze zelf met een kleine ijsmachine. Sommige smaken kopen ze in om ook wat voorraad te hebben. Likkebaardend kijk ik naar yoghurt-limoncello, strawberry-cheesecake en bastogne. En knalroze bubblegum. Ik ben blij dat er ook wat origineels tussen zit, je wordt er inderdaad vrolijk van. ‘We proberen zo veel mogelijk te variëren en elke dag bieden we weer andere smaken aan.’
Het ijsbereiden leerden moeder en zoon samen bij Bakeplus. ‘We bereiden het ijs op Italiaanse wijze.’ De Italianen die bij ons over de vloer komen vinden het ijs lekker. Inmiddels is het traditie geworden dat ze een literbak ijs meenemen als ze bij ons komen eten. Nu halen ze die bij ons om de hoek. En wij hebben een nieuwe hangplek waar we elkaar na het eten kunnen treffen en met z’n allen kunnen doen alsof we in Italië zijn.
