- Maaltijd
- Lunch, Diner
- Stadsdeel
- Noord
- Keuken
- Frans
- Soort zaak
- Restaurant
- Maaltijd extra
- Seafood
- Prijsniveau
- Wat duurder
Glasz is het nieuwe restaurant in de Jachthaven van Hillegersberg, gelegen aan de Bergse Voorplas. Het team achter River Bar en Bar Bù neemt ook deze zaak voor hun rekening en de insteek wordt modern-Frans, met veel Bretonse invloeden. Denk aan veel vis, schaal- en schelpdieren en bereidingen van het open vuur.
Uiteraard is het terras aan de plas de grote trekker, maar ook binnen zal het fijn zitten worden, met zicht op de open keuken.
Na het stadse karakter van River Bar en het meer restaurantachtige Bar Bù, wilden ze nu terug naar de kern: de bar als plek om aan te schuiven en bij elkáár aan te schuiven als je bekenden tegenkomt. Om lekker te komen voor een wijntje of een oestertje en eventueel te blijven hangen voor diner.
Bijna alles wordt zelfgemaakt, van de tomatensalade met groene kruiden waar ze bij het team zelf al verliefd op zijn geworden, tot het huisgemaakte cantaloupe meloen-ijs
De Buik bracht een bezoek aan Bar Glasz in Hillegersberg, het nieuwe concept van Merijn Sips, Robin Bravenboer en Christiaan Bergers van River Bar en Bar Bu.
Geniet van de volgende voordelen: