- Maaltijd
- Lunch, Diner
- Stadsdeel
- Zuid
- Keuken
- Nederlands
- Soort zaak
- Restaurant
- Maaltijd extra
- Chefs table, Eigen oogst/kweek, Farm to table (kop tot staart), Kleine gerechtjes, Seafood, Table d’hote
- Prijsniveau
- Aan de prijs
- Chef
- Michael van der Kroft
Een Nederlandse keuken bereid met technieken van over de hele wereld. In een voormalige jazzkelder onder het Entrepotgebouw kookt veelbelovend chef Michael van der Kroft in Tres. De nieuwe Nederlandse keuken waar alles huisgemaakt is en niet geschuwd wordt te experimenteren met oude en nieuwe technieken en er wordt meebewogen met de seizoenen mee. Er is maar plek voor 12 personen dus reserveren is verplicht en ben op tijd.
Eten bij Tres in Rotterdam-Zuid is met recht een culinaire beleving te noemen. Het bijzondere Rotterdamse restaurant staat bekend om de experimentele keuken, waarbij Nederlandse producten centraal staan. Voor ieder gerecht dat hij maakt, experimenteert eigenaar en chef Michael met verschillende kooktechnieken. Dit maakt zijn menu's in veel gevallen enorm bewerkelijk, maar daardoor ook complex en gelaagd qua smaken. Er wordt gebruik gemaakt van lokale, seizoensgebonden producten.
De donkerhouten bar met halfhoge krukken biedt plek voor slechts 12 personen, het maximaal aantal gasten dat Michael van der Kroft en Emy Koster tijdens de lunch of het diner ontvangen. Dit betekent ook dat je ruim van tevoren moet reserveren, maar het is het wachten meer dan waard. Een eetbaar schilderijtje van wild, kreeftenstaart gemaakt van filodeeg of een zeester gemaakt van een gebrand melkvelletje: je kunt het zo gek niet bedenken.
Tres heeft ieder seizoen een ander menu bestaande uit 18 tastings. In de lente ligt de focus op lam en lentegroente, de zomer is volledig weggelegd voor groente en fruit, de herfst draait om bos en veld en de winter staat in het teken van de zee. Bovendien worden alleen Nederlandse producten gebruikt. Tres serveert ook een à-la-carte lunch van vrijdag tot en met zondag.
In november opende Tres in de kelder van het Entrepotgebouw. Wij gingen langs bij het restaurant van Michael van der Kroft en Emy Koster.
Tres in Rotterdam-Zuid biedt de ultieme culinaire beleving. Bij het restaurant van Michael van der Kroft geniet je van een bijzonder menu met 18 tastings.
Geniet van de volgende voordelen: