Tres

Vijf Werelddelen 75 3071 PS Rotterdam

Een Nederlandse keuken door chef Michael van der Kroft bereid met technieken van over de hele wereld. Tres in Rotterdam-Zuid biedt een culinaire beleving.

  • tresrotterdam_eetbaarschilderij_debuikvanrotterdam.JPEG
  • tresrotterdam_interieur_debuikvanrotterdam.jpg
  • tresrotterdam_gerechtzeester_debuikvanrotterdam.jpeg
  • tres_interieur_debuikvanrotterdam.JPG
  • tresrotterdam_kreeft_debuikvanrotterdam.jpeg

Tres

Vijf Werelddelen 75 3071 PS Rotterdam

Een Nederlandse keuken bereid met technieken van over de hele wereld. In een voormalige jazzkelder onder het Entrepotgebouw kookt veelbelovend chef Michael van der Kroft in Tres. De nieuwe Nederlandse keuken waar alles huisgemaakt is en niet geschuwd wordt te experimenteren met oude en nieuwe technieken en er wordt meebewogen met de seizoenen mee. Er is maar plek voor 12 personen dus reserveren is verplicht en ben op tijd. 

Kenmerken
Maaltijd
Lunch, Diner
Stadsdeel
Zuid
Keuken
Nederlands
Soort zaak
Restaurant
Maaltijd extra
Chefs table, Eigen oogst/kweek, Farm to table (kop tot staart), Kleine gerechtjes, Seafood, Table d’hote
Prijsniveau
Aan de prijs
Chef
Michael van der Kroft
Openingstijden
Op dit moment zijn wij: gesloten
 
06:00
08:00
10:00
12:00
14:00
16:00
18:00
20:00
22:00
00:00
02:00
04:00
06:00
Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
Gesloten
Donderdag
18:3000:00
Vrijdag
12:0000:00
Zaterdag
12:0000:00
Zondag
12:0000:00
Tussen lunch en diner is Tres van 16.00 tot 18.30 uur gesloten.
Bereikbaarheid
Parkeergarage
APCOA Parking Maastoren
Metrohalte
Wilhelminaplein
Tramhalte
Wilhelminaplein
Treinstation
Rotterdam Zuid

Eten bij Tres in Rotterdam-Zuid is met recht een culinaire beleving te noemen. Het bijzondere Rotterdamse restaurant staat bekend om de experimentele keuken, waarbij Nederlandse producten centraal staan. Voor ieder gerecht dat hij maakt, experimenteert eigenaar en chef Michael met verschillende kooktechnieken. Dit maakt zijn menu's in veel gevallen enorm bewerkelijk, maar daardoor ook complex en gelaagd qua smaken. Er wordt gebruik gemaakt van lokale, seizoensgebonden producten.

De donkerhouten bar met halfhoge krukken biedt plek voor slechts 12 personen, het maximaal aantal gasten dat Michael van der Kroft en Emy Koster tijdens de lunch of het diner ontvangen. Dit betekent ook dat je ruim van tevoren moet reserveren, maar het is het wachten meer dan waard. Een eetbaar schilderijtje van wild, kreeftenstaart gemaakt van filodeeg of een zeester gemaakt van een gebrand melkvelletje: je kunt het zo gek niet bedenken. 

Tres heeft ieder seizoen een ander menu bestaande uit 18 tastings. In de lente ligt de focus op lam en lentegroente, de zomer is volledig weggelegd voor groente en fruit, de herfst draait om bos en veld en de winter staat in het teken van de zee. Bovendien worden alleen Nederlandse producten gebruikt. Tres serveert ook een à-la-carte lunch van vrijdag tot en met zondag.

Lees ook deze verhalen over Tres:
Tres Rotterdam: “We nemen mensen een avond mee in een andere wereld”

In november opende Tres in de kelder van het Entrepotgebouw. Wij gingen langs bij het restaurant van Michael van der Kroft en Emy Koster.

De ultieme culinaire beleving van Tres

Tres in Rotterdam-Zuid biedt de ultieme culinaire beleving. Bij het restaurant van Michael van der Kroft geniet je van een bijzonder menu met 18 tastings.

Misschien zijn deze restaurants ook interessant:

oKay

Vijf Werelddelen 71, Rotterdam Type zaak: Restaurant Keuken: Internationaal

Garnish

Vijf Werelddelen 107, Rotterdam Type zaak: Restaurant Keuken: InternationaalItaliaans

Hotel Pincoffs

Stieltjesstraat 34, Rotterdam Type zaak: Restaurant Keuken: Internationaal

Pincho Garden

Stieltjesstraat 2A, Rotterdam Type zaak: Restaurant Keuken: InternationaalCaribischPortugees

Fadi's

Van der Takstraat 194, Rotterdam Type zaak: Lunchroom Keuken: Turks

Barista Cafe Wilhelminaplein

Wilhelminaplein 41, Rotterdam Type zaak: Koffie Keuken: Internationaal