Brasserie Vincent: Kralingen is 'n lekker eetadresje rijker

Na twintig jaar werken in het eetcafé van zijn vader in Hillegersberg vond Vincent Lebbink het tijd om een brasserie voor zichzelf te beginnen.

14 Dec 2014 Esther Wienese

blogger Esther is zelfstandig redacteur, adviseur en woordvoerder. Ze houdt van water, ruimte en Rotterdam. Haar favoriete bezigheid: lunchen met vriendinnen.

Brasserie Vincent: Kralingen is 'n lekker eetadresje rijker

De horeca op de Oostzeedijk groeit en bloeit. Nu is het weer Brasserie Vincent Lebbink die er z'n deuren opent. Inderdaad, de zoon van Lebbink in Hillegersberg. Na twintig jaar werken in het eetcafé van zijn vader vond deze het tijd voor zichzelf te beginnen. Boffen wij even dat hij Kralingen koos als pleisterplek. Zijn we mooi een sjieke, betaalbare brasserie rijker.

Op het korte lage stukje van de Oostzeedijk - aan de kant van De Stoep en Home Made Sweets – valt Brasserie Vincent op door de fraaie zwarte markies boven de gevel. 'Daarmee springen we er echt uit in het rijtje', zegt Vincent tevreden. 'En we zijn goed zichtbaar vanaf de hogergelegen weg.' In het interieur is geërfd meubilair gecombineerd met eigen ideeën van Vincent. 'Ik ben hier zes dagen in de week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat dus wil me hier zelf ook graag thuis voelen.'

De ruime, sprankelende bar direct bij binnenkomst is bijna zes meter lang. Tussen de wijnflessen en glazen schittert een antieke spiegel in een op maat gemaakt gietijzeren frame. Vincent: 'Deze bar is precies geworden zoals ik ‘m op dag één heb getekend. En nu blijken dit soort bars de trend van nu te zijn in New York.' De bar en de rest van het interieur weerspiegelen in een opvallend donker, glazen plafond. Dat plafond, de licht geschilderde stenen reliëfmuren en de houten vloer – toen nog glanzend rood gelakt - heeft hij overgenomen van de vorige eigenaar. Na een opknapbeurt van een maand straalt het geheel een warme, sjieke elegantie uit. 

Niet voor studenten

Brasserie Vincent wil afwijken van de andere horeca in de buurt en doet dat ook. 'Er is in deze straat heel veel voor studenten. Die zijn natuurlijk welkom, maar ik richt me in eerste instantie op de werkende mensen uit de buurt en op ouderen.' Die doelgroepen weten de brasserie – die net vijf weken open is - al goed te vinden. 'Ik voel me gezegend dat het hier vanaf het eerste weekend vol zit', zegt Vincent. Dat is mede te danken aan pensionado-gastheer Chris Timmermans, een ervaren Rotterdamse horecaman die in zijn kielzog een schare trouwe cliëntèle meeneemt. 'Maar ook uit de wijk zijn mensen soms al meerdere keren geweest. Dat kan ook makkelijk met onze kaart; die is gevarieerd en we bieden kwaliteit voor een goeie prijs. Voor een zeetong van 450 gram bijvoorbeeld, betaal je € 26,50. Bij andere restaurants kost hetzelfde gerecht soms wel € 39,50. En ik heb dezelfde leverancier.'

Kleine marges op wijn

The proof of de pudding is in the eating (and drinking) dus schuiven mijn disgenote en ik in de comfortabele zwarte muurbank. We glimlachen om het drinktafereel op de prachtige zwart-witfoto op de wand tegenover ons. Rechts kijken we via een glazen wand zo de keuken in van chefkok Danny Calis. Op de krijtborden op de muur achter ons staat de vriendelijk geprijsde wijnkaart geschreven. 'Ik kies bewust voor kleine marges. Ik wil dat mensen hierheen komen omdat ze weten dat de wijn hier betaalbaar is.' Vincent houdt zelf van Zuid-Afrikaanse wijnen. 'Die schenk ik al voor € 3,75 per glas en voor € 17,50 per fles. Maar ook op de luxere wijnen houd ik de marges laag, zoals een fles Sancerre voor € 37,50.'

Lekker kluiven

We kiezen voor een mandje stokbrood met kruidenboter vooraf (€ 4,75) en een hoofdgerecht. Mijn disgenote eet vegetarisch maar de kaart kent (nog) geen vegetarische hoofdgerechten. Niet getreurd, de kok wordt erbij gehaald en stelt voor van een vegetarisch voorgerecht een hoofdgerecht te maken (voor dezelfde prijs: € 8.95): portobello’s uit de oven met geitenkaas, zongedroogde tomaten, walnoten, amandelschaafsel op een bedje van rucola en appel. Heerlijk smaakt het.

Als fervent kluiver kies ik voor de huisgemaakte gemarineerde spareribs met knoflooksaus en salade (€ 14,50). Het vlees valt bijna van het bot zo mals en de knoflooksaus is verrukkelijk. Erbij krijgen we lekkere dikke frites. Het geheel spoelen we weg met een goed geadviseerde fles Boschendal Lanoy Cabernet Sauvignon Merlot uit Zuid-Afrika (€ 23,50).

Conclusie: Brasserie Vincent is inderdaad een plek waar je veel vaker kunt eten. Om de sfeer, de kaart, de wijn, de prijzen en vooral, de vriendelijkheid van Vincent & co.

 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Johanna Muth 14 Dec 2014, 10:02

Wat heerlijk om te lezen dat Kralingen deze eetgelegenheid rijker is geworden !!Wij wensen Brasserie Vincent heel veel succes en komen er zeker een keer proeven en genieten :)

H.j. Van Baardwijk 15 Dec 2014, 11:35

Dat vraagt erom het een keer te gaan bezoeken en je te laten verwennen

jettiekesting 15 Dec 2014, 14:48

we zijn al een paar keer geweest,prima gegeten en heel gezellig met Chris als gastheer,vanouds gezellig ;-)

René 16 Dec 2014, 9:08

Klinkt goed, gezellige plekken in Kralingen proberen we graag uit!

marjanne riemens 19 Dec 2014, 11:20

hi esther, weer een mooi geschreven verhaal! vanavond gaan wij naar r'dam, dus ik ga kijken of ik hier kan reserveren! xx marjanne

Johan Nooitrust 27 Nov 2015, 15:58

Zojuist geluncht met een collega en zakenrelatie. Absolute aanrader in Kralingen! Probeer de Sucade, die is echt niet te versmaden. Vincent, bedankt. Kom zeker nog eens terug.

Lees ook deze verhalen
Tweede vestiging Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk aan den IJssel

Restaurant Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk: Italiaans shared dining, private dining-zaal en evenementen zoals Festa Della Nonna.

Bar Benthuis in Noord weer open na verbouwing

Na de verplichte funderingswerkzaamheden mocht Bar Benthuis begin september de deuren weer openen. Oud en vertrouwd, maar dan net iets beter.

Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.