Drie jaar geleden gooide Paul Bakker het roer om. Hij besloot zijn baan op te zeggen, een wereldreis te maken en zijn grote droom om een eigen zaak te beginnen, na te jagen. Zeven maanden geleden opende Paul samen met Eline, de liefde van zijn leven en tevens de Moore in het verhaal, Baker&Moore.
Ondertussen werpt het harde werk van de twee zijn vruchten af: het 'create it yourself' concept gaat als warme broodjes over de toonbank. Daarnaast is Baker&Moore het brein achter de RAW-tea én een van hun sandwiches mag zichzelf finalist noemen van de race ‘ Het Lekkerste Lunchroom Broodje’.
Create it yourself

Baker&Moore hanteert het create it yourself concept: zo stel je zelf jouw ideale sandwich samen in drie stappen. Stap 1: kies je brood. Eerlijke, pure producten staan centraal bij Baker&Moore. Zo komt het brood van verschillende broodspecialisten, die beide kiezen voor natuurlijke producten. Kies uit ‘b’rustiek wit’, ‘b’rustiek donker’ of zuurdesem. Stap 2: kies je beleg. Dit kan boerenkaas of boerenham zijn, maar er staan ook luxere producten staan op de kaart, zoals Noors gerookte zalm, burata of romige brie. Maak je sandwich af met een van de vele toppings: de stap 3, Moore’s Extra’s. Keuze gemaakt? Baker&Moore stopt je zelfgecreëerde sandwich met alle liefde tussen de grill.
Baker&Moore’s RAW-tea

Baker&Moore heeft haar eigen variant op de high-tea: de RAW-tea. Een fijne samenstelling van hartig en zoet, maar dan de verantwoorde versie: alle lekkernijen zijn suiker- en lactosevrij, raw en vegan. De etagère van onder naar boven: op de eerste tree een snede zuurdesembrood met humus en rucola en een snede ‘b’rustiek donker’ met avocado en rucola. Het brood is fantastisch: lekker zacht maar met grove volkoren korsten.
Op de bovenste en middelste tree zoetigheden van SUE. Bonbons, taartjes en koek allen zonder suiker bereid. Doordat de suikers zijn weggelaten, kun je de natuurlijke ingrediënten beter proeven. Je wordt verwend met onder andere een lemon cheesecake, dadel-kokos bonbons en SUE’s eigen variant op de snicker, met pure chocolade, kokos en grove stukken noot.
Alsof er nog niet genoeg lekkers op de tafel staat wordt de RAW-tea geserveerd met een gazpacho van tomaat en komkommer. Zacht en romig, doch niet machtig. Fris door de komkommer en afgemaakt met een pikantje.
Ook proeven we een van de verse dag-sappen uit de slowjuicer, de 50/50. Helftje appel, helftje peer, vleugje gember. Niets meer aan doen.
Huiskamersfeer
Het doel van Paul is om een echt huiskamergevoel bij zijn gasten te creëren. Baker&Moore is stylish ingericht. Er is veel gebruik gemaakt van hout en staal. Het huiskamergevoel wordt gecreëerd door de bloemen op tafel en de boekenkast gevuld met magazines en spelletjes. Achterin de zaak bevindt zich een knusse hoek met hoge tafels en krukken, kleurrijke kussens en een groot Perzisch tapijt. Boven is een grote werkplek die goed geschikt is voor de vele zakenlui en studenten die de zaak trekt door haar ligging op de Westblaak.
Special sandwich

Eén van de special sandwiches is the grilled baker. Twee gegrilde sneden brood rijkelijk belegd met bacon, Rotterdamse Oude, truffelmayonaise, avocado, pijnboompitten en rucola. In één woord verrukkelijk. Alhoewel de sandwich uit vrij zware ingrediënten bestaat is het alles behalve een vette hap. Dit Rotterdamse hoogstandje is ook de jury van vakblad Lunchroom niet onopgemerkt gebleven. The grilled baker heeft het namelijk geschopt tot de laatste vijf finalisten die kans maken op de titel ‘Lekkerste lunchroombroodje van Nederland 2015’. De winnaar zal begin november bekend gemaakt worden.