Aanmeren in de nieuwe Bow Bar van Vessel 11

Vessel 11 heeft de Bow Bar geopend. Nu hoeft het niet meer zomers weer te zijn om het schip te betreden. De Bow Bar is namelijk overdekt en verwarmd.

11 Dec 2017 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Vessel 11

Wijnhaven t.o. 101, Rotterdam Maaltijd: OntbijtLunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Brits Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 11 Dec 2017

Aanmeren in de nieuwe Bow Bar van Vessel 11

Op 11-11 heeft Vessel 11 (V11), het knalrode lichtschip in de Wijnhaven, feestelijk het getransformeerde voordek geopend: de Bow Bar. In zes weken tijd is de boeg volledig overdekt en zijn er warmtesystemen geplaatst, zodat je er ook in deze tijd van het jaar terecht kan. Een klein maandje later vinden we het hoogtij(d) om een kijkje te nemen. 

Het lichtschip is in 1951 gebouwd en ligt al sinds 1999 aangemeerd in de Wijnhaven, maar is allesbehalve afgetakeld. Op het dek is het in de zomer goed toeven en het zit er dan ook vaak stampvol. Na vier en een half jaar werd besloten dat het toch zonde is dat er in de winter niks mee gebeurt en al snel was de Bow Bar een feit. 


De Bow Bar 

Na binnenkomst steekt bedrijfsleider Rob direct van wal: “Aan het begin was ik een beetje sceptisch toen de eigenaar over de overkapping begon. Ik had nooit gedacht dat het zo mooi zou worden en zo warm zou zijn. Als er mensen zitten, zetten wij soms zelfs de verwarming uit. Er is namelijk een slim systeem ingebouwd, wat de warme lucht blijft rondcirculeren.” Mooi is de overkapping zeker, als je niet beter weet zou je denken dat ‘ie er altijd al heeft gezeten. Extra handig: de overkapping is gebouwd zoals een overkapping op bijvoorbeeld een sloep. Hierdoor kan de zijkant er bij mooi weer volledig afgeritst worden. 

In de Bow Bar kunnen ook feestjes worden gegeven, maar om niet in het vaarwater van de buren te komen, mag er hier niet te veel geluidsoverlast zijn. Rob: “Vorig weekend vierde iemand hier zijn achttiende verjaardag en dat hebben wij toen opgelost door een silent disco te houden. Beneden in het schip zit ons poppodium, wat genomineerd is dit jaar voor beste poppodium. Deze ruimte voor honderd man is volledig geïsoleerd, waardoor hier niemand last heeft van het geluid.” 


Homebrew beer

Na de rondleiding nemen we plaats in de gezellige huiskamer. Naast het vernieuwde dek heeft V11 ook een nieuwe chef. Hij heeft het niet geheel over een andere boeg gegooid, want de beroemde Beef Wellington staat nog steeds op de kaart, maar er zijn wel wat wijzigingen op de kaart. Zo is er nu een Veggie Wellington voor de vegetariërs. Er wordt ons aangeraden om met het homebrew beer te beginnen. Daar verdrinken er meer in het glas dan in de zee: er wordt namelijk een plank met vijf verschillende soorten neergezet, zodat we niet hoeven te kiezen.


Dan komt het eten uit de kombuis. We beginnen met een soep van prei en aardappelen en een toast met champignons. Eenvoudig, maar lekker. Erna wordt de beroemde Beef Wellington geserveerd op plank, samen met pastinaakfrietjes en aardappelpuree. De beef is zoals hij moet zijn, de aardappelpuree is lekker boterig zacht en van de pastinaakfrietjes kun je blijven eten. Wij begrijpen wel waarom dit gerecht zo populair is. Omdat wij al flink hebben gebunkerd, kiezen we ervoor om een dessert te delen: homemade chocolate fudge brownie met een bolletje ijs. De brownie had iets smeuïger gemogen, maar hij is smakelijk genoeg om ‘m toch tot de laatste kruimel weg te werken. 



Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.