Aziatisch eten met een westerse twist bij Three

Bij Three aan de Freericksplaats in Rotterdam Hillegersberg eet je contemporary Asian cuisine, een eigentijdse mix van de Aziatische en westerse keuken.

8 Feb 2023 Wendy Dolk

blogger Wendy is dol op goed eten en lekkere wijn. Daarnaast is ze graag onder de mensen en deelt ze haar culinaire ervaringen aan een ieder die het horen wil.

  • 8 Feb 2023

Aziatisch eten met een westerse twist bij Three

Aan de Freericksplaats in Rotterdam Hillegersberg is sinds 2018 restaurant Three gevestigd. Bij Three eet je contemporary Asian cuisine, een eigentijdse invulling van de Aziatische keuken. Wanneer je snel de straat doorloopt zou je het bijna missen, en dat is niet zonder reden. Gasten van Three dineren in alle rust en met de nodige privacy.

Spaans zusje 


Foto: Joey van Dongen (@cloudcuckoo)

Robin Bravenboer is geen onbekende in de horeca. Wanneer je een '90’s kid' bent, ben je ongetwijfeld bekend met zijn clubs de Baja Beach Club en Crazy Piano’s, maar zoals wij volwassen werden, werd Bravenboer dat ook en werd de focus verlegd naar lekker en kwalitatief goed eten. In Barcelona heeft Robin zes restaurants, waarvan drie Ikibana’s. In Hillegersberg werd het Nederlandse zusje van het Spaanse Ikibana geopend, genaamd Three, met een menukaart ontwikkeld door chef Dyon en zijn team. Drie is in Azië een geluksgetal en Three is zijn derde horecazaak in Hillegersberg. Zoals de menukaart vertelt, is drie allesomvattend, het maakt de cirkel rond. De uitstraling van het restaurant is buiten misschien minder waarneembaar, maar eenmaal binnen verwarmt de sfeer je als een warm bad. De knusse zithoekjes, zodanig van elkaar afgewend dat ook binnen de privacy en intimiteit voorop staat, de aankleding, de muurschildering, het ervaren en vriendelijke personeel: alles klopt en ademt luxe en comfort. Dat gevoel wordt bevestigd door het ontvangst. Maurice, sommelier en gastheer van Three, begeleidt ons naar een intiem zitje en verblijdt ons met twee glazen Royer Champagne, geleverd door het Rotterdamse Wijnkoperij Platenburg

Social dining 


Three serveert op de Aziatische keuken geïnspireerde gerechtjes to share, met een westerse twist. In de Aziatische keuken gebruiken ze bijvoorbeeld nauwelijks room, bij Three wel. Sushi met foie gras, dat vind je in Azië niet zo snel, maar bij Three draaien ze hun hand er niet voor om. Dat maakt dat Three populair is onder mensen binnen en buiten Hillegersberg, maar ook bij de Japanse expats (vanwege Japanse school in Hillegersberg). Een compliment op zich. Men komt hier voor een beleving, geen all you can eat sushi. Bij Three wordt gewerkt met het concept contemporary Asian cuisine, dat ze in Barcelona ontwikkelden. Geïnspireerd op de Aziatische keuken zijn de robatayaki en sushigerechten. Robatayaki is barbecueën op z’n Japans. De smaak van houtskool trekt diep in de gerechtjes door deze manier van grillen en de pure eigen smaken van de ingrediënten blijven hierdoor behouden. Er wordt bij Three gewerkt met een uitgebreide menukaart; de keus is geheel aan de gast. Er kan wel gekozen worden voor verschillende tasting menu’s met bijpassende sake of mooie wijnen, waarbij alle soorten gerechtjes vertegenwoordigd zijn, variërend in hoeveelheid en prijs. 

Sake en spijs 


Wij laten ons verrassen met een tasting menu en bij onze champagne wordt krokant fingerfood geserveerd van gefrituurde tramezzini, wit melkbrood zonder korst, met een pasta van gamba en sesammayonaise, welke op de kaart staat als gambabrood. Mooie rijke smaken met knapperige bite. We krijgen totaal zeven gerechtjes waarvan twee sushi. De sushi die er uitspringt, is de Sake Nigiri. Niet te vergelijken met je standaard zalmsushi, maar een over-de-top gerecht met knapperig filodeeg en een frisse passievruchtmayonaise. Zoals onze gastheer Maurice aangeeft: "Het is niet traditioneel Japans, maar een gerecht met volle smaken, en tegelijkertijd licht en fris. Dat is waar Three voor staat." De ster van de avond is de tartaar van Wagyu met een eidooier, schuim van misomayonaise en gepekelde enoki. Dit weelderige gerecht (zie kopfoto, red.) moet je niet elke avond eten gezien de calorieën, maar wat een knaller! Uiteraard mag ook een gerechtje van de Robata niet ontbreken, zoals de Ibérico Secreto met lente-ui en een pittige Koreaanse chilipasta. Gelaagd qua smaken, maar toch een mooi gerecht in zijn eenvoud. 

See and be amazed 

Wij zijn meer dan tevreden met deze zeven gerechtjes. We genieten na met een kopje thee en espresso wanneer goochelaar David Kruijf aan onze tafel verschijnt en enkele onverklaarbare kaarttrucs laat zien. Het gebeurt direct onder onze ogen, maar toch is het niet te bevatten wat deze man kan met een paar kaarten. Zijn slogan is niet voor niets 'see and be amazed'. Is zo’n goochelaar nodig? Nee, maar het geeft wel net dat beetje extra en maakt het in combinatie met het heerlijke eten en de service een avond om niet te vergeten. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.

Lake Seven: eten en avontuur aan het water

Voor wie even wil ontsnappen uit de stad, maar wel beleving en eten op maat wil, is Lake Seven aan de Zevenhuizerplas de juiste eatertainment plek.

Mango lassi, pani puri en meer: een avond bij Bombay Curry House

Ontdek Bombay Curry House: klassieke en verrassende Indiase gerechten, verse naan, tandoori en heerlijke mango lassi.