De naam doet het al vermoeden, maar met één blik op de menukaart van Baohaus by T&C weet je zeker waarvoor je hier moet zijn: verse bao buns en bubble tea. Met hun eerste vestiging in Den Haag, was het twee jaar geleden de beurt aan Rotterdam waar de tweede vestiging op de Hoogstraat werd geopend. Een ideale centrale locatie, waar je niet alleen hun verse Oost-Aziatische comfort food in het restaurant op kan eten, maar ook mee kan nemen.
Klein maar fijn

Zowel het interieur als de menukaart van Baohaus by T&C zijn strak en overzichtelijk. Doordat het restaurant niet veel oppervlakte heeft, kun je gelijk zien of er genoeg plek is. Als het helemaal vol zit, hoeft dat geen probleem te zijn want je kunt de gerechten ook meenemen. De compacte ruimte is optimaal benut door de verschillende zithoekjes die zijn gecreëerd. Ons favoriete plekje is aan de hoge langwerpige tafel aan het raam. Hier heb je uitzicht op de Hoogstraat, waar je de hele dag mensen kunt kijken. Net als het restaurant is de menukaart compact en bestaat uit drie soorten gerechten: bao buns, rijstgerechten en bijgerechten zoals zoete aardappel frietjes of chicken popcorn. Toch is er genoeg variatie, want alle soorten gerechten hebben meerdere vis, vlees en vegetarische opties.
Bubble tea

Door de grote hoeveelheid bubble tea’s is de drankenkaart bijna groter dan de menukaart. Er zijn twee verschillende soorten: met melk, in bekende theesmaken zoals matcha en jasmijn, of zonder melk, die fruitige smaken hebben zoals aardbei en lychee. Je kunt zelfs verschillende smaken frappucino bestellen, waaraan je de typische tapioca balletjes kunt toevoegen. Bubble tea’s kunnen snel heel zoet worden, maar dat is bij Baohaus by T&C juist niet het geval. Hierdoor proeven we goed de smaken die we besteld hebben terug: mango en taro (een paarse wortelknol). De mango bubble tea is knalgeel en heeft een fijne friszoete smaak. Een groot verschil met de taro, die juist heel romig is en een lichtzoete smaak heeft die neigt naar vanille. De tapiocaballetjes zijn neutraal van smaak en zitten er echt in voor de chewy textuur.
Verse bao buns met pure smaak

Wij zijn fan van buikspek en bestellen daarom de classic en signature bao die twee verschillende bereidingen van buikspek hebben: gesmoord en gebakken. De bao buns worden al snel gebracht en zien er heel vers uit. Ze hebben een mooie glans en een zachte en kleverige structuur wanneer je er eenmaal een hap van neemt. De classic bao is gevuld met gesmoord buikspek, die zo lang gesmoord is dat het vlees helemaal uit elkaar valt. De smaken zijn puur gehouden, doordat er weinig gebruik gemaakt wordt van sauzen. Hierdoor komt de smaak en geur van buikspek goed naar voren. Dit vormt een mooi contrast met de frisse koriander en zoetzure ingelegde mosterdsla. Het geheel wordt afgemaakt door de knapperige textuur van de pindacrumble. De signature bao heeft dezelfde toppings, alleen zorgt de gebakken buikspek voor een extra knapperige bite. Ze zijn beiden zo rijkelijk belegd, dat we na twee bao buns goed vol zitten.
Als je bij de toonbank bestelt, kijk dan ook even in de koeling daarnaast. Regelmatig staan hier vers gemaakte kleurrijke zoetigheden, zoals een gerolde taro cake of een matcha mousse cake. Dit aanbod kan verschillen per dag en is er zolang de voorraad strekt. Nog meer reden dus om regelmatig bij Baohaus by T&C naar binnen te lopen.