Bij Bomm krijgen ze er Gin genoeg van: het gin-tonic diner

Bij Bomm hebben ze ongeveer 60 soorten gin en een high-gin op de kaart. Sinds kort heeft Bomm ook een gin-diner, inclusief huisgemaakte infinity gin.

8 Nov 2018 Anouk de Boer

blogger Sportieve rechtenstudente die bewust bezig is met lekker eten en haar rechtvaardige mening graag deelt

Bij Bomm krijgen ze er Gin genoeg van: het gin-tonic diner

Bistro Bomm in hartje Kralingen heeft inmiddels al een tijdje een high gin voor overdag op de kaart staan. Nu heeft eigenaar Steven iets nieuws bedacht: een heel diner met bijpassende gin-tonic. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen.

Huisgemaakte Infinity gin 


In het begin serveerde Bomm alleen wijn en bier, maar was er veel vraag naar gin. Naarmate ze steeds meer gin gingen verkopen, werd ook de collectie steeds uitgebreider. Inmiddels heeft Bomm ongeveer 60 soorten en is ook de high gin niet meer weg te denken van de kaart. Je geeft zelf aan welke smaken en soorten je lekker vindt en vervolgens kiest het barpersoneel een gin die hierbij past. Nu het menu is uitgebreid met een gin-tonic diner kan een huisgemaakte gin natuurlijk niet ontbreken. Naar Stevens eigen zeggen was het dan ook 'vanzelfsprekend' om een eigen gin te gaan maken: Bomm’s Infinity gin. Hij vond de perfecte combinatie in osmanthus bloesem en goji bessen. De huisgemaakte gin-tonic is erg smaakvol en heeft de honing die erbij wordt geserveerd in een injectiespuit eigenlijk niet nodig, naar onze mening.

De eerste ronde  


Naast de huisgemaakte gin-tonic die een beetje zoetig is, krijgen we tijdens het gin-tonic diner ook een kruidige gin-tonic met Spaanse Nordes gin en rozemarijn. Hoewel de smaken van de twee soorten gin-tonics als dag en nacht van elkaar verschillen, passen ze allebei goed bij het voorgerecht: een uitgebreide borrelplank met de fameuze ‘Bomm-burgertjes’, huisgemaakte pesto en tomatentapenade, oude kaas, mosselen, truffelsalami en een salade met gekarameliseerde walnoot, appel en zongedroogde tomaat. Met name de gebakken Franse mosselen vallen erg goed in de smaak.

Klassieke gerechten met moderne drankjes


Het hoofdgerecht is de nieuwe toevoeging op de high-gin. Je kunt kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Wij krijgen vlees en vis voorgeschoteld. Wat opvalt, is het contrast tussen de ‘klassieke’ gerechten en de ‘moderne’ gin-tonics. Steven wil geen ‘fancy moleculaire gerechten’ maken, maar klassieke gerechten met een ‘moderne twist’. De kwaliteit van de producten is voor hem leidend, hij wisselt daarom vaak van menu. Hij maakt het liefst stoofgerechten. Het stuk bavette dat vanavond op het menu staat is heel erg mals en doet in combinatie met de rodekool en aardappel echt denken aan de winter. Het visgerecht, welke bestaat uit pulpo, zalm, gamba, coquille en parelgerst met groentes is ook niet onsmakelijk, alleen is de vis iets te gaar gebakken.

Bommetje vol


De laatste ronde bestaat uit meringue met Romanoff, vers fruit en een fris passievruchtsausje. Daarnaast krijgen we twee zoete, roze gin-tonics met Spaanse dos gin en elderflower. De gin-tonics drinken weg als limonade en hoewel het dessert er ook ingaat als zoete koek, krijgen we het niet helemaal op: bommetje vol keren we huiswaarts.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.