BIJ DE BRUIN lanceert een nieuwe menukaart

BIJ DE BRUIN combineert culinaire hoogstandjes met de gezelligheid van een bruine kroeg. Wij gingen langs voor de nieuwe menukaart.

4 Okt 2017 Stéphanie Pieter

blogger Stéphanie is dankzij haar Indonesische en Molukse roots een foodlover by nature. Hét recept voor een glimlach op haar gezicht? Fotograferen en goed eten.

BIJ DE BRUIN lanceert een nieuwe menukaart

Ben je bekend in Rotterdam? Dan weet je vast wel dat je op de Oude Binnenweg een reeks cafeetjes kunt vinden waar de terrasjes altijd gevuld zijn met de vaste kroeggasten. Maar wist je ook dat je in één van die cafeetjes ook terecht kunt voor een chique culinair diner? En dat één van die cafeetjes van binnen hartstikke hip is? Ik in ieder geval niet. Tot een kleine twee weken geleden. Toen mocht ik bij BIJ DE BRUIN zes gangen van de nieuwe menukaart voorproeven.


Als ik alle zes de gangen uitgebreid zou moeten beschrijven dan zou dit een heel lang artikel worden. Daarom heb ik een persoonlijke top 3 gemaakt van de gerechten die ik het meest zou aanraden, mocht je een keer besluiten om bij BIJ DE BRUIN te dineren. Ik tel af van de nummer 3 tot mijn absolute favoriet:

3. Verse tonijn


Als voorgerecht krijgen we een leuk klein blikje voorgeschoteld. Daar zit verse tonijn in en een trio van bloemkool. Persoonlijk had ik tonijn nog nooit in deze vorm gegeten, maar na dit voorgerecht snap ik eindelijk waarom dit de biefstuk van de zee wordt genoemd. Het is een fijn zacht stukje vis en de combinatie met de bloemkool valt erg in de smaak. Een aanrader om je avond mee te starten.

2. Steak tartare


De steak tartare schijnt bij BIJ DE BRUIN zo’n hit te zijn, dat ze ‘m hebben meegenomen in de vernieuwde kaart. Wanneer ik de steak tartare proef snap ik direct waarom. Hij is in de keuken al op smaak gebracht en dat hebben ze goed gedaan, de tartare is perfect op smaak. En natuurlijk mag de eierdooier niet ontbreken, dit keer in de vorm van drie kwarteleitjes. BIJ DE BRUIN geeft deze klassieker een persoonlijk tintje door er een gefrituurd lasagnevel bij de serveren: een mooie tegenhanger voor het zachte vlees. 

1. Polpo


Daar is ‘ie hoor, mijn absolute favoriet: de polpo oftewel, de octopus. Een nummer 1 die voor mij uit totaal onverwachte hoek komt. Wanneer de borden op tafel verschijnen, merk ik dat een beetje schrik van zo’n grote tentakel voor mijn neus. Maar: ik moet en zal dit proberen. Er is nog nooit een gerecht geweest dat mij zo heeft verrast; de smaak is zo waanzinnig goed dat ik alleen al terug zou komen om nog een keer een hapje van de polpo te nemen. Het vlees heeft een hele fijne structuur die – voor degenen die het nog nooit hebben geprobeerd – vergelijkbaar is met die van een stukje malse kip.

Als je van culinaire hoogstandjes houdt, maar ook waarde hecht aan de knusse sfeer van een café dan is BIJ DE BRUIN echt een aanrader. Zorg er wel voor dat je in het weekend van tevoren reserveert. Die intieme sfeer gaat namelijk gepaard met een beperkt aantal tafels.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Chef Michael van der Kroft van Tres over andere smaakmakers dan zout

De Buik spreekt smaakmaker Michael van der Kroft, de chef van Restaurant Tres die net een Groene Ster toegekend kreeg van Michelin.

15x Franse bistro’s en brasserieën

Als je op de Franse toer wilt, zit je prima in Rotterdam. Hierbij een lijst brasserieën en bistro's voor iedereen die zich in la douce France wil wanen.

Bij de nieuwe Bar Kruk hoef (en wil) je straks niet meer weg

Klaartje van den Dool van Klaar Gemaakt opent binnenkort Bar Kruk, in Blijdorp. De kaart is gevuld met kleine gerechtjes en goede (alcoholvrije) wijnen.