Boozy Brunch bij De Gele Kanarie: de beste afsluiter van je weekend

Bij De Gele Kanarie kun je niet alleen genieten van biertjes uit eigen brouwerij, maar sinds kort ook van een Boozy Brunch. De Buik nam een kijkje.

15 Feb 2024 Kees Filius

blogger Kees combineert zijn 3 grote liefdes voor de Buik: schrijven, eten en Rotterdam. Hij struint de stad af op zoek naar de lekkerste lunch- en brunchtentjes.

  • 15 Feb 2024

Boozy Brunch bij De Gele Kanarie: de beste afsluiter van je weekend

In de kooi van De Gele Kanarie kun je niet alleen genieten van biertjes uit eigen brouwerij, maar sinds kort ook van een Boozy Brunch: twee uur lang onbeperkt brunchcocktails en genieten van exclusieve brunchgerechten op zondag. De Buik nam een kijkje in de kooi.

​De Gele Kanarie is altijd een goed idee


Wanneer ik op vrijdagavond spontaan de stad in duik met wat vrienden, staat De Gele Kanarie vaak bovenaan het lijstje. Niet alleen is het door de vrij centrale ligging goed bereikbaar voor vrienden uit iedere hoek van de stad, maar vooral de gemoedelijke sfeer en de uitgebreide kaart doen het altijd goed.

Op de kaart vind je meer dan vijftig biertjes, van de tap of op de fles. Een deel van deze biertjes brouwt de kanarie zelf, in de kelder van zijn kooi. Het is een waar bier en spijs paradijs: honger lijden hoeft hier zeker niet. De borrelkaart is namelijk minstens zo uitgebreid als de bierkaart.

​Geen brunch zonder booze


Nieuw bij De Gele Kanarie is de Boozy Brunch: iedere zondag 2 uur lang onbeperkt genieten van cocktails voor 25 euro per persoon. Naast de bestaande lunchkaart kun je tijdens de Boozy Brunch ook kiezen uit verschillende brunchgerechten, speciaal samengesteld voor de zondag.

Zonder booze is een brunch gewoon een laat ontbijt, dus we trappen af met de klassieke brunchcocktail: een mimosa, bestaande uit vers geperste jus d’orange met cava. Een prima start van onze zondag.

​Chicken & Waffles op z'n Japans


Een van de nieuwe gerechten op de brunchkaart is de Chicken & Waffles. De chicken is in dit geval ‘karaage’: gefrituurde kip, maar dan op z’n Japans. Deze is net iets krokanter en sappiger dan de Amerikaanse variant en geeft daarom een lekkere draai aan dit klassiek Amerikaanse brunchgerecht.

De flinke hoeveelheid kip wordt geserveerd op een huisgemaakte wafel, met een licht pittige sriracha mayonaise. De zure komkommer en wortel geven het gerecht een zuurtje, terwijl de maple syrup het juist weer zoet maakt: een mooie harmonie van zoet, zuur en hartig.

​Eggs Benedict in een nieuw jasje


De Eggs Benedict is ook nieuw op de brunchkaart en konden we daarom niet overslaan. Dit klassieke brunchgerecht heeft eveneens een twist door het brioche broodje, dat het net iets zoeter maakt. Het ei is perfect gepocheerd en de ham maakt de Eggs Benedict compleet.

Als supplement kozen we voor de zalm: een lekkere toevoeging die het broodje een frisse smaak geeft. Absoluut een aanrader.

​Tijd voor iets sterkers


Na de mimosa’s waren we toe aan iets sterkers - tijd om de boozekaart van het bier en spijs paradijs eens te verkennen. Ons oog valt op de Rosé Sangria: een rosé met Aperol, bloedsinaasappel, bruiswater en salie. Een frisse cocktail, waarin de bloedsinaasappel de bitterheid van de aperol licht versterkt. De rosé zorgt ervoor dat het drankje niet te bitter wordt, maar juist fris en lichtzoet blijft. Een goede keuze als je van een Aperol Spritz houdt.

Om het af te leren proberen we ook de Pomme Highball, bestaande uit vodka met versgeperst appelsap, limoensap, bruiswater en komkommer. Een redelijk zoete cocktail met een fris accent door de limoen en komkommer. Eentje die je nét iets te makkelijk wegdrinkt, in de goede zin van het woord.

​One snack before we go


Al bij binnenkomst kwamen we de calamares tegen op de borrelkaart en we konden niet weg voor we ook die geproefd hadden. Dat hebben we geweten - een flinke schaal calamares kwam op tafel. De krokant gefrituurde inktvis wordt geserveerd met aioli en limoen, en is de perfecte snack voor bij een borrel. Zeker bestellen als je een bezoekje aan de kooi brengt.

​De Gele Kanarie weet wat brunchen is


Hij kan niet alleen bier brouwen: ook een brunch kun je aan De Gele Kanarie toevertrouwen. De klassieke brunchgerechten met een twist zijn een mooie aanvulling op de kaart, aan booze geen gebrek en de portiegroottes stellen hier nooit teleur. Met een volle buik doen we de deur van de kooi dan ook weer dicht.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.