Buurtbistro Laurensius is Parijs in eigen stad

Bij buurtbistrot Laurensius kom je niet alleen in een onbekend(er) deel van Rotterdam, maar ook een beetje in Frankrijk.

15 Mrt 2016 Olivia Manse

blogger Olivia gaat in haar vrije tijd graag lekker eten en dansjes wagen met leuke mensen. Ook doet ze af en toe een dappere poging tot (glutenvrij)bakken.

Buurtbistro Laurensius is Parijs in eigen stad

Bij buurtbistrot Laurensius kom je niet alleen in een onbekend(er) deel van Rotterdam, maar ook een beetje in Frankrijk. Goede koffie, heerlijke crêpes en authentieke Franse sferen maken dit een echte aanrader! Bij Sarah en Laurens voel je je meteen thuis.

Sinds oktober 2015 zit Laurensius in het prachtige pand op de hoek van de Saftlevenstraat en de Ochterveltstraat. Dit hoekpand was ooit een winkel en is, onder andere in samenwerking met de buurtbewoners, volledig verbouwd. Ze hebben de kelder, waar nu de opslag zit, uitgegraven, er is geverfd en de vensterbanken waren ooit van de buren.

De buurtbistrot is niet alleen met, maar ook voor de buurt opgericht. Sarah en Laurens waren van mening dat er, hoewel de Nieuwe Binnenweg steeds hipper en drukker wordt, in de straten eromheen weinig leven was. Tijdens een koffie-ochtend waarbij de buurt het stel konden leren kennen, ging dat ook andersom. Zo spraken ze voor het eerst met buren die al 17 jaar in hetzelfde pand woonden. Daarnaast zijn ze onlangs gestart met de begeleiding van kansarme jongeren van de praktijkschool. Eén van de vele sociale doelstellingen naast de buurtfunctie.

Stad van de liefde

Sarah en Laurens leerden elkaar tien jaar geleden in Parijs kennen. Laurens volgde hier een deel van zijn koksopleiding en Sarah, van Tunesisch-Franse afkomst, woonde in de stad van de liefde. Tijdens ons bezoek aan Laurensius voorzag Laurens ons van heerlijke koffie en achtergrondverhalen, terwijl Sarah, die volgens Laurens met het mes in haar hand geboren werd, heerlijke crêpes en galletes stond te bakken. 

Galettes en vergeten groenten

En heerlijk was het zeker! Alles bij Laurensius is zelf gemaakt en het begon bij binnenkomst al met de huisgemaakte madeleines. De crêpes, galletes, koeken, maar ook de Tunesische limonade is allemaal naar eigen recept. Terwijl mijn tafelgenoot aan een bijzondere galette met een spiegelei en zeewiertartaar begon; kreeg ik eerst nog een vers groentensoepje van schorseneren, een vergeten groente. Beide waren heerlijk en aldus Laurens ook by far de populairste op de kaart. 



Na de soep kreeg ik een crêpe met suiker en citroen. Ge-wel-dig! De citroen maakte de crêpe lekker fris en niet overweldigend zoet. Terwijl wij aan onze crêpes zitten, raakt de tent steeds voller. Iedereen die binnenkomt wordt door Laurens persoonlijk gegroet en zoekt een plekje. Het valt me op dat er veel mensen uit de buurt binnen lopen voor een kopje koffie of even gaan zitten met hun laptop of krant. Behalve doordeweeks overdag, kun je ook enkele avonden aanschuiven voor een ‘table d’hôte’. Sarah en Laurens serveren dan Frans-Mediterrane gerechten met louter verse ingrediënten. 


Laurensius is voor iedereen

Buurtbistrot Laurensius is niet alleen een aanrader voor de Saftlevenstraat, maar voor heel Rotterdam. Heerlijk eten, vriendelijke mensen en een prachtige locatie zorgen voor een fantastische plek om te kunnen zitten. Mocht je me van de zomer zoeken is de kans groot dat ik hier op het terras te vinden ben. Au revoir!

P.S. Voor de actuele openingstijden, houd de website goed in de gaten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

Pastrami in de Pannekoekstraat bij Lemon’s Deli

Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen

Reistip: ‘In Bilbao eet je zelfs bij een simpel café bizar goed’

Onze reistip voor de nazomer is Bilbao, lees alles over pintxos, sterrententen en mooie musea en ga erheen met Buitenlandsche Zaken.