Cannibale Royale: brasserie extraordinaire aan de Westblaak

Het Amsterdamse concept Cannibale Royale heeft hun eerste vestiging in Rotterdam geopend, naast het skatepark aan de Westblaak.

2 Mrt 2022 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

Cannibale Royale: brasserie extraordinaire aan de Westblaak

Een 'brasserie extraordinaire', zo noemen ze het restaurant ook wel. De eigenaren van Cannibale Royale hadden al vijf vestigingen in Amsterdam en begin februari openden zij hun eerste vestiging in Rotterdam, in het markante stenen gebouw aan de Westblaak. Medeoprichter Gavan Goossen: "We zochten naar een vette locatie voor Cannibale Royale Rotterdam en die hebben we hier naast dit mooie skatepark gevonden." Het restaurant staat voor veel vlees, late night eten en drinken, en een goede sfeer met aandacht voor muziek.

Bijzondere plek 


Voor hun vuurdoop in Rotterdam hebben ze niet het gemakkelijkste pand gekozen. Veel ondernemers hebben het op deze plek geprobeerd, maar geen zaak was hier een lang leven beschoren. Toch heeft deze plek wat hen betreft een aantrekkingskracht en willen ze het koste wat het kost hier proberen. Gavan: "En als het hier niet lukt, hebben we het in ieder geval geprobeerd op de manier waarop wij dat willen." Wie ooit binnen is geweest bij de Westblaak 86 herkent de zaak bij het betreden van Cannibale Royale niet meer terug. Er is duidelijk aandacht en liefde in het gebouw gestopt. Houten tafels, zowel laag als hoog, houten stoelen, houten bar, een houten visgraatvloer en houten plafonddelen; het hou(d)t niet op. Doordat ze verschillende patronen en houtsoorten gebruiken, is het interieur stoer en tegelijkertijd warm. De spots met gelig licht die door de zaak hangen dragen hier aan bij en de muziek is een feest der herkenning voor de dertiger. De goede sfeer die ze zelf nastreven en zelfs garanderen, is er wanneer je binnenstapt. 

Levendigheid en genoeg keus 


De inspiratie voor het concept van Cannibale Royale was een reis naar Bombay, India. Veel levendigheid en het kunnen aanschuiven voor diner later op de avond sprak aan. Terug in Nederland is in 2014 het idee van nachtrestaurant Cannibale Royale ontstaan, waar je in Rotterdam tot minstens 22.30 uur nog een tafeltje kunt reserveren om te eten. Zoals de naam al doet vermoeden, speelt vlees hier de hoofdrol. Op de kaart staan burgers, waaronder drie vegetarische varianten, ribs, een grote selectie steaks en ook genoeg bijgerechten om diverse tafelaars te bekoren (waaronder verschillende groenten). We starten met enkele barbites: de wildbitterballen van Wild van Wild, knoflookbrood en cauliflower wings. De bloemkool mag iets meer kruiden hebben, maar het zijn prima snacks om mee te beginnen. We drinken er een glas Chardonnay en Red I.P.A. bij, die Kaapse Brouwers speciaal voor Cannibale Royale heeft gebrouwen. De drankenkaart biedt genoeg opties. Naast ons wordt er genipt van cocktails en ook de bieren van verschillende Amsterdamse brouwerijen zijn vertegenwoordigd. Er wordt ons aangeraden een glaasje eigen jenever Le Coeur bij het biertje te drinken. Op een wilde avond in Amsterdam is spontaan één vat aangekocht, waardoor deze jenever een beperkte oplage heeft. Een samenwerking met distilleerders uit Schiedam ligt daarom mogelijk in het verschiet. 

Sappig  


Het biertje dat we drinken gaat prima met het Plateau de Cannibale wat ons hierna geserveerd wordt. We krijgen een ietwat aangepaste versie, met een getrancheerde flat iron steak, Le Modeste (300 gram), in plaats van de gebraden kip. Daarbij buikspek, spareribs, een käsekrainer, worst waar stukjes kaas in verwerkt zijn, en een enorme augurk die Cannibale Royale zelf maakt in samenwerking met Kesbeke, autoriteit op dat gebied. De käsekrainer heeft een mooi knapperig vel, het buikspek is zacht en de pickle net zuur genoeg. Alles op de plank is vooral erg sappig, zo ook de steak die we erbij krijgen en die ons het meeste kan plezieren. Het vlees is prachtig roze en je proeft dat het van goede kwaliteit is. We vragen er chimichurri bij, vooral omdat we dat lekker vinden, niet omdat het nodig is. Mocht je nou echt willen uitpakken, kun je ook gaan voor een Tomahawk steak van 1200 gram. Wij laten het er, naast de Franse frietjes die we bij de plank besteld hebben, bij voor vanavond. Mocht je nog zin hebben in zoetigheid om mee af te sluiten, hebben ze ook enkele klassiekere desserts, zoals een cheesecake, brownie of hun eigen variant op Dame Blanche. 

Cannibale Royale werkt aan een bescheiden muziekprogrammering. Het blijft een restaurant dus er is geen dansvloer, maar je moet op zijn minst in je stoel met je hoofd en voeten kunnen meeknikken en -tikken op de beat. "En het is mooi dat als je naar de wc loopt, je toch even een kleine move kunt doen. Het belangrijkste is dat iedereen het goed naar zijn zin heeft", aldus Gavan Goossen. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.