In het pand waar voorheen Asian Glories zat, is nu Chuan Yue te vinden: een modern Chinees restaurant dat zich richt op zowel de Sichuanese als de Kantonese keuken. De Buik ging polshoogte nemen bij deze nieuwe zaak net achter de Meent.
In het pand waar voorheen Asian Glories zat, is nu Chuan Yue te vinden: een modern Chinees restaurant dat zich richt op zowel de Sichuanese als de Kantonese keuken. De Buik ging polshoogte nemen bij deze nieuwe zaak net achter de Meent.
Het eerste dat opvalt wanneer je Chuan Yue binnenstapt, is de speelse en kleurrijke inrichting. Aan de trap hangt een enorme pandabeer en op de muur siert een levendige schildering het interieur.
Leuk detail: de doppinda’s die op tafel als eetstokjeshouder dienen.
Het menu van Chuan Yue is zeker divers te noemen. Van moderne tot traditionele gerechten en van traditioneel tot fusion. Zo kun je er loempia’s en mapo tofu krijgen, maar ook gepocheerde kikkerbillen of runderorganen.
Met tientallen gerechten op het menu, de een nog smakelijker dan de ander, is het lastig kiezen. Wanneer de bedrijfsleidster voorstelt om voor ons te bestellen, zeggen we dan ook volmondig ‘ja’. We laten ons graag verrassen.
En een verrassing is het eerste gerecht zeker. We krijgen als voorgerecht gestoomde kipdijfilet in Sichuan chili-olie, letterlijk ‘kwijlkip’ in het Chinees, vanwege de watertandende smaken.
De kip wordt op een spectaculaire manier geserveerd: het bord wordt onder de kip geplaatst en vervolgens overgoten, waarna er stoom opstijgt. De kip is mals is en vormt, doordat hij koud geserveerd wordt, een welkome balans met de pittige, aromatische chili-olie.
Die olie wordt op smaak gebracht met die kenmerkende geurige Sichuan-peper die een verdovende sensatie op je tong achterlaat. We krijgen er ook een salade van zeewier bij, met een pittige en zure dressing en een verrassend knapperige textuur die het gerecht extra diepte geeft.
Dan komen de hoofdgerechten. Als eerste een soep van gepocheerde reepjes entrecote en enoki. Het vlees is mals en de licht zure bouillon zorgt voor een verfrissende smaak.
Daarnaast krijgen we droog gewokte stukjes kippendijvlees met een overvloed aan gedroogde pepers, wat zorgt voor een rokerige, pittige smaak.
De ster van de tafel is toch wel de gefrituurde hele zeebaars met zoetzure saus. Het gerecht is echt een smaakexplosie en gaat perfect samen met wat heerlijke gestoomde witte rijst.
Er zijn nog zoveel meer gerechten die ik zou willen proberen, zoals de dumplings in chili-olie, de gonbao chicken, of mijn absolute favoriet uit de Sichuanese keuken: de droog gewokte haricots verts.
Genoeg reden om snel weer terug te gaan dus.
Bij Bar Glasz aan het water in Hillegersberg kom je voor goed Bretons eten, fijne service en mooie wijnen. Kortom: een totaalplaatje.
BIRD, bekend van clubnachten en pizza's, serveert ook een interessant shared-dining menu. De Buik ging langs om daar eens van te proeven.
Dit weekend opent Colette aan de Honigerdijk. Het wordt een zaak met Mediterraanse invloeden, goede wijnen en service met een lach.
Geniet van de volgende voordelen: