Mede-eigenaren Gaby en Nina zien Mavis momenteel als een hele dure hobby waar ze absoluut geen afstand van willen nemen. Het bestaan van deze zielvolle cocktailbar brengt het gehele team nog altijd veel plezier. Ze openden de deuren net voor de corona crisis, dus veel van hun muzikale avonden hebben ze nog niet kunnen houden, maar daar is sinds kort verandering in gekomen.
Zusje van Bird

Mavis is het zusje van BIRD en heeft dezelfde eigenaren (naast Gaby en Nina zijn dit Philip Powel en Raoel Mertodirjo), maar er is ook een nieuw gezicht: Alex Hofrichter (van Woodwave, red.). Gaby heeft het hele pand met eigen handen (en hulp van mede enthousiastelingen en vrienden) verbouwd. Hij spreekt dan ook vol trots over elke spijker die hij in het hout heeft geslagen. En dat het niet zomaar hout is mag ook blijken, want de bar – ontworpen door een vriend en architect die normaal gesproken grote gebouwen uit zijn mouw schudt – is gemaakt van perenhout. Dat is materiaal met klasse. Het metalen blad is uit één stuk gesneden, ontworpen met het cocktailstation in het metaal. Dit is zeldzaam, vaak worden cocktailstations namelijk los gekocht. De uitstraling van Mavis kan zonder twijfel omschreven worden als klassiek, warm, luxe, maar ook relaxt en uitnodigend.
Hoe gaat het nu met Mavis?
Gaby: “Ja kut, hahaha. We draaien misschien 40 à 50 procent van wat we normaal zouden verdienen. Maar dat is voor veel horeca ondernemers de realiteit op dit moment. Nina en ik zien Mavis dan ook als een hele dure hobby. Wel één waar we nog steeds enorm blij mee zijn en waar we stapsgewijs aan blijven sleutelen. Toen we besloten om dit project te starten, heb ik me voorgenomen om al mijn dromen te verwezenlijken. Daarom is Mavis nooit af. Het kan zijn dat ik iets bouw en zes maanden later besluit om het helemaal anders te doen. Dat heeft ook zo z’n charme vind ik.”

Zitten jullie nog op dezelfde koers of zijn de plannen voor de onderneming gewijzigd?
Nina: “Wat wij nu bieden en wat uniek is: kleine groepen die op verantwoorde wijze uitjes bij ons kunnen boeken. Bijvoorbeeld een cocktailcursus van Alex Falk, onze mixology expert. Hij legt de fundamentele basis van het cocktail shaken uit zodat de deelnemers vervolgens twee cocktails kunnen shaken.
Ook bieden we onze muziekkelder aan voor privé boekingen. We hebben een karaokesysteem, een podium voor muzikale optredens, een DJ-booth en genoeg ruimte om acht tot tien mensen te ontvangen en toch de gepaste 1,5 meter afstand te bewaren. Hier kan bijvoorbeeld een verjaardag of werkborrel gehouden worden.”

Gaby en Nina vinden het belangrijk dat de essentie van Mavis hetzelfde blijft als hoe ze het voor de corona crisis voor ogen hadden. Een cocktailbar waar iedereen zich op het gemak voelt en kan genieten van lekkere gerechten en bar bites. Mavis brengt ziel aan in een buurt die vooral bestaat uit kantoorpanden en ondernemingen. De jazzy sfeer die het pand uitstraalt zal alleen maar verder blijven ontwikkelen, er zijn namelijk plannen om het terras herfst- en winterklaar te maken. Denk aan planten, afdakjes, lampjes, nog meer gezelligheid.
Gezond en zondigen
Terwijl we met de eigenaren zitten te kletsen, genieten we natuurlijk van het lekkers wat de menukaart van Mavis te bieden heeft: auberginesteak met salade en dikke frieten, een bord vegan groenten tempura om te delen en een rijkelijk gevulde salade met mozzarella. Gezond met een beetje zondigen. Vooral de tempura gooit hoge ogen, want de smaak van het beslag is indrukwekkend. Dit is de aanrader van de dag.
Een goede vriendin van Nina en tevens ook de barvrouw staat dit keer voor ons klaar als het gaat om het shaken van de iconische cocktails waar Mavis bekend om staat. De roze Kiss from a rose en gele Pump up the jam worden beide bereid met vegan foam, zodat iedereen – ongeacht welk dieet – kan genieten van frisse, zoetzure fruitsmaken. Met een cocktail achter de kiezen worden we door Nina meegesleurd naar de kelder voor een goede afsluiter van de avond. Er moet natuurlijk wel een liedje gezongen worden, dat is nu al traditie bij Mavis.