Ross Lovell is misschien wel een van de leukste restaurants van onze regio. Het restaurant ligt in het dorpje Rijsoord, langs de A15 in gemeente Ridderkerk. Vanaf Rotterdam tien minuten met de auto. Parkeren doe je gratis voor de deur. Ooit overnachtte Napoleon nog in dit karakteristieke pand, wat een heerlijk terras heeft aan het Waaltje. En sinds dit jaar kun je ook informeel, maar o zo culinair aan de bar eten in de nieuwe Tastebar.
In november aten we ook al bij Ross Lovell. Aten is misschien niet het juiste woord hier. We dineerden en genoten. Van de prachtige houten tafels, van de goedlachse bediening, het passende wijnarrangement van Isabella Wildtham en Gerrit van den Berg.

Het jonge stel nam in 2014 het failliete Hermitage over. In korte tijd wisten Isabella en Gerrit de harten te veroveren van Rijsoord en Ridderkerk. Zeker in de weekend zit het vol bij Ross Lovell. Het restaurant is een pleisterplek geworden in de regio. En om de drempel van het restaurant te verlagen heeft Ross Lovell sinds dit jaar een Taste Bar. Zoals de naam het zegt: een bar waar je aan kunt eten. 
Tastebar
Het restaurant in Rijsoord speelt daarmee in op trend van kleine gerechtjes, waarbij er geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen voor- en hoofdgerechten. De gerechtjes kosten tussen 5 en 10 euro. Bestel je er drie of vier en dan heb je een mooie maaltijd.

Vandaag kiezen we niet. We geven kok Gerrit de vrije hand. En dat blijkt een goede zet. We beginnen met een oester en ijs van rode biet (4 euro). Daarna krijgen we gamba’s met pompoencrème, witlof, amandel en saus van kreeft (7,50) en gebakken schrei. Hoogtepunt is de entrecote. Klein, knapperig, rood van binnen. Het is een smaakexplosie. Samen met de frites alleen al de reis waard.

Elke gang word door Isabella voorzien van een passende wijn. Ze schuwt het experiment niet en soms pakt dat fantastisch uit en soms niet. Het mag de pret niet drukken.
Na vier tastings komt Gerrit uit de keuken. Man man, wat een energie en een vrolijkheid. Hij vraagt of al genoeg hebben. Eigenlijk wel. Maar tegen de geestdrift van Gerrit zijn we niet opgewassen en hij tovert nog twee mooie gerechten uit de keuken.

Aan de bar is het inmiddels behoorlijk gezellig zo op deze februariavond. De een drinkt wijn, de andere geniet van een klein gerechtje. We voelen ons behoorlijk thuis. De Taste Bar is zo’n plek waar je je nooit alleen voelt. Informeel, laagdrempelig, maar wel eten waarvoor je terugkomt. Vijf tastings heb je voor ruim 40 euro en zeven stuks voor iets meer dan 50 euro. Gerrit noemt het een culinaire reis. En dat is het. En laat je niet misleiden door de historische buitenkant van Ross Lovell.

Zeker, Rotterdam heeft fantastische plekken om te eten en te drinken, maar de culinaire reizen van Ross Lovell zijn meer dan de moeite waard. Minder gezien en gezien worden. Ross Lovell is een allemansvriend waar je altijd welkom bent. En dan is het nog niet eens mooi weer. Het restaurant ligt een aan oud afgedamd riviertje, het Waaltje genaamd. Straks als de lentezon ons weer verwarmt, is het terras van Ross Lovell helemaal genieten.
Zeker als je een paar van Tastings van Gerrit geserveerd krijgt.
We komen snel weer terug!