De Daniel den Hoed Stichting lanceert de Culinaire Hoed

De Buik bundelt de krachten met Zegro om de Daniel den Hoed stichting te steunen met de Culinaire Hoed. Bekijk hier de deelnemende restaurants.

23 Sep 2016 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

De Daniel den Hoed Stichting lanceert de Culinaire Hoed

De Culinaire Hoed is een nieuw Rotterdams initiatief van de Daniel den Hoed Stichting. Samen met de Zegro ondersteunt De Buik deze bijzondere actie: restaurants die meedoen aan de Culinaire Hoed stellen een speciaal gezond en lekker menu samen en serveren dit in hun restaurant. Een deel van de opbrengst van deze menu’s zal geschonken worden aan de Daniel den Hoed Stichting en ingezet worden voor baanbrekend kankeronderzoek. Inmiddels zijn de eerste deelnemende restaurants bekend. Die lijst gaat nog groeien, dus houdt deze pagina goed in de gaten.

Wat is de Culinaire Hoed?

De Culinaire Hoed is een actie om geld in te zamelen voor de Daniel den Hoed Stichting. Restaurants in Rotterdam bedenken en verkopen een speciaal menu dat zij in de periode van september 2016 tot september 2017 zullen serveren in hun restaurant. Een deel van de opbrengst gaat naar de Daniel den Hoed Stichting om baanbrekend kankeronderzoek mogelijk te maken. Het restaurant dat in september 2017 het meeste geld voor de Daniel den Hoed Stichting opgehaald heeft, ontvangt de gouden culinaire hoed. 


Daarnaast is er een vakjury die de menu’s zal beoordelen en die rode hoeden uitdeelt. De menu’s zullen worden beoordeeld op basis van de volgende criteria: kwaliteit, smaak, innovatie, prijs en of ze gezond zijn. Alleen de restaurants die goed scoren op deze criteria ontvangen één, twee of drie Daniel den Hoed hoeden. De jury bestaat uit: Herman den Bleijker, Rob Baan (van Koppert Cress), William Domenech (van de Zegro), Robert de Boer (van de Buik van Rotterdam) en professor Leendert Looijenga (van ErasmusMC).

Welke restaurants doen mee aan de Culinaire Hoed?

Bij de kickoff zijn er al acht restaurants die meedoen aan de actie voor de Culinaire Hoed: 

Café Rotterdam
Dudok
Vicini
In de doelen
Lola
De Harmonie
Prins van Terbregge
Bistrobar Binnenrotte
NY Basement
Wester Paviljoen
Bistrobar Binnenrotte
De Tuin van Vier Windstreken
Bomm 
Vis aan de Maas
Muller & Co



Heb je een restaurant en wil je meedoen met de Culinaire Hoed, laat dit ons even weten via info@debuik.nl. 

Hoe kan ik doneren voor de Culinaire Hoed?

In de deelnemende restaurants staan de bekende rode hoeden (met gleuf) om te doneren. Je herkent de restaurants daarnaast aan een mooie raamsticker. Wil je direct doneren aan Daniel den Hoed Stichting dan kan dat. Via de website kun je de deelnemende restaurants vinden.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Waarom een dagje Rotterdam begint en eindigt bij Hotel New York

De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.

Herfstsfeer in de Markthal: 10 x comfort food plekjes voor de koudere dagen

We delen een top 10 van comfort food plekjes tijdens de herfst in de Markthal: rijke bouillons, kruidige wereldkeukens en knusse plekken voor warme dranken.

Kunst op de golven: ontdek de juweeltjes aan boord van de ss Rotterdam

Tijdens de nieuwe rondleiding bij ss Rotterdam, de kunsttour, maak je een culturele reis langs deze kunstwerken en de verhalen die zij vertellen.