Deconstructieve Snickers en een asperge speciaal bij The Park

De binnentuin van The Park is open en dat vieren ze met de Week van de Fantasie!

19 Mei 2017 Irene van der Linden

blogger Irene van der Linden is neerlandicus en tekstschrijver. Verzamelt kookboeken maar maakt meestal spaghetti. Praat altijd over eten, maar helpt nooit met koken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

The Park

Westersingel 70, Rotterdam Maaltijd: OntbijtLunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Deconstructieve Snickers en een asperge speciaal bij The Park

Het is de Week van de Fantasie bij The Park en dat betekent dat je er de hele week fantastisch kunt lunchen en dineren. Letterlijk, want Erik van Loo en Richard de Vries hebben al hun creativiteit losgelaten op het bijzondere menu. De inspiratie? Die kwam van de tentoonstelling ‘Gek van surrealisme’ in het Boijmans.

De opening van de prachtige verborgen binnentuin vormde aanleiding voor deze week. Bij goed weer kun je vanaf nu buiten terecht, waar je eet uit de speciale buitenkeuken, uitgerust met onder andere een flinke Big Green Egg. De Week van de Fantasie duurt nog tot 21 mei, maar daarna wordt er natuurlijk vrolijk verder gekookt in de buitenlucht. Tijd zat dus om een van de mooiste binnentuinen van de stad te ontdekken. Het Bilderberghotel heeft trouwens ook een flinke verbouwing achter de rug, dus als je na je diner richting een splinternieuwe tuin- of villakamer wil rollen, dan juichen wij dat van harte toe.

Vegetarische bitterballen en een surrealistisch slaatje


Wanneer wij aanschuiven regent het helaas pijpenstelen, maar dat mag de pret niet drukken. Op de overdekte veranda staat de champagne al klaar en worden de amuses rondgedeeld. Op een scheerspiegel. De toon is gezet. Vervolgens arriveert er een bitterbal van vegetarische goulash die de smaakpapillen flink weet aan te zwengelen. 


Eenmaal aan tafel trakteert de keuken ons op hun versie van een huzarensalade. Een plaatje! Erbij een gekoelde (!) rode wijn die ons direct transporteert naar zonnige bestemmingen. Van Loo en De Vries lijken ons vooral met een frisse blik naar klassieke gerechten te willen laten kijken. Leuk!

Soep met thee


We gaan door met een tomatensoepje. We krijgen een ‘plastic’ zakje met tomberries geserveerd, waar aan tafel bouillon over wordt geschonken, waardoor het zakje – gemaakt van aardappelzetmeel – vanzelf in de soep oplost. Stevige smaken, waarbij de tomaat flink naar binnen knalt. De darjeeling die erbij geschonken wordt zorgt voor de juiste balans. 

Asperge Speciaal


Tot onze verrassing krijgen we vervolgens een stenen frikandelbakje voorgeschoteld. Erin een wat gezondere versie van de frikandel speciaal. Witte asperges doen dienst als frikandel, stukjes ei en coquille zijn vermomd als uitjes en de curry en mayo zijn vervangen door een lobbige Hollandaise en een rijke kreeftencoulis. Nu gaat er natuurlijk niets boven een goeie frikandel speciaal, maar deze versie kan ons absoluut bekoren.

Schnitzel en Snickers


We arriveren alweer bij de een-na-laatste gang: schnitzel! Een fotogeniekere versie dan de klassieker, met stevige, maar harmonieuze smaken. We drinken er een Gozer (Kaapse Brouwers) bij en een Pinot Noir. Vooral de bijna zwarte stout doet het mooi bij de schnitzel.


Het slotstuk is een klapper: The Parks versie van een Snickers. We vinden een torentje van chocolade, pinda, nougat en karamel met ernaast een pindakaasparfait waar we nog steeds van dagdromen. De madeira die we ernaast krijgen is een eigen blend van Wijnhandel Peeters. Het is sowieso een Rotterdams (drank)feestje, want naast lokaal bier en madeira worden we nog getrakteerd op een glaasje – of nee, reageerbuisje – limoncello van Limongerso. Prima afsluiter.

Je kunt nog tot 21 mei fantasierijk lunchen of dineren. Reserveren doe je hier.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rotterdamse topchefs bereiden surrealistisch viergangendiner

Ter ere van de tentoonstelling 'gek op surrealisme' in het Boijmans, bereiden 4 Rotterdamse topchefs een viergangenmenu geïnspireerd op Dali's kookboek.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.