Eenvoud met kwaliteit bij Bar Bistro Nul10

De Buik ging langs bij Bar Bistro Nul10 in het Scheepvaartkwartier. De zaak biedt Rotterdamse gezelligheid en smakelijke gerechten.

22 Nov 2023 Claire Ultee

blogger Claire is binnen haar vriendenkring de wandelende Michelingids die door haar vrienden wordt geraadpleegd om goed eten te vinden voor elke gelegenheid.

  • 22 Nov 2023

Eenvoud met kwaliteit bij Bar Bistro Nul10

De Buik ging langs bij Bar Bistro Nul10 in het Scheepvaartkwartier, precies tussen de Erasmusbrug en de Veerhaven. De zaak biedt, zoals de naam doet vermoeden, Rotterdamse gezelligheid en smakelijke gerechten die geschikt zijn om te delen, zonder al te veel poespas. Of zoals de chef zegt: ‘’Geen getrut, simpel en lekker.’’

​Nul10 biedt een menu met gerechten geschikt voor een groep


Foto: Bar Bistro Nul10

Voor het proeven van de nieuwe kaart ging de Buik langs bij Bar Bistro Nul10 in het Scheepvaartkwartier. Op de kaart staan gerechten uit alle windstreken: Franse, mediterrane en Aziatisch georiënteerde gerechten. Wel is er één lijn te ontdekken: lekker eten dat goed is te delen met een grote(re) groep.

We worden warm welkom geheten door de bediening achter de bar. Het diepe pand is gevuld met mensen die de dag afsluiten met lekker eten bij de borrel en gasten die genieten van een diner. De sfeervolle inrichting is industrieel met authentieke elementen, zoals de bar. Op de houten tafels staat een kaars te branden.

​Hoogtepunten van de kaart


Er staan veel deelbare gerechten op de kaart, die bedoeld zijn om met het hele gezelschap te delen. Omdat wij met twee personen zijn, zal de chef ons langs de hoogtepunten van de kaart leiden. Dit gebeurt voor ons soms in andere hoeveelheden of samenstellingen. 

Dit hindert niet vanwege het shared dining menu. Ook kunnen alle gerechten gecombineerd worden. ‘’Het gaat om lekker eten’’, vertelt Chef Floris Stock, ‘’Geen getrut, simpel en lekker.’’

​Over de kroketten van Nul10


Foto: Bar Bistro Nul10

Bij de hoogtepunten kunnen de rijkgevulde kroketten niet ontbreken: de garnalenkroket met saffraanmayonaise en de kaaskroket met ingelegde zilveruitjes waar een compote van is gemaakt. Wel hebben beide een dunnere korst dan we gewend zijn. Navraag leert dat bij Nul10 de kroket 'enkel', dus maar met een laag, gepaneerd wordt, juist vanwege de delicate korst die zo ontstaat.

De kaaskroket is onmiskenbaar kazig zonder dat er een hap gesmolten kaas tussen zit. De friszure zilveruitjescompote is een goede combinatie bij de hartige kaaskroket. Ook is de saffraan mayonaise bij de garnalenkroket simpel maar doeltreffend en voegt een extra dimensie toe aan de kroket.

​Sticky cauliflower en tompouce van tonijn


Hierna volgt sticky cauliflower met cashews. Ooit is dit gerecht ontstaan bij een wijnspijswandeling waar verplicht een vega(n) optie moest worden geserveerd. De bloemkool is gemarineerd met een oosters georiënteerde saus. Deze marinade in combinatie met de bloemkool is zo bewerkt dat de structuur veel weg krijgt van malse kip en is een feest om te eten. 

De cashews brengen een extra bite in smaak en structuur. Naast de kroketten en de sticky cauliflower zijn ook de tompouce van tonijn met eendenleverkrullen en de special van de week, de garnalencocktail, onderdeel van de eerste ronde.

​De tweede ronde


Hierna wordt er pasta geserveerd. De pasta is al dente, waardoor er nog een fijne bite aan de spaghetti zit. Er zit geen saus bij de pasta, maar de pasta is peperig gekruid, zonder pittig te worden en combineert fijn met de gamba’s die licht knapperig in de knoflook gebakken zijn.

De zeebaarsfilet is op de huid gegaard en bereid zonder poespas. De rijke smaak van de boter doet recht aan het stukje filet. Meer poespas dan bakken in boter is er ook niet nodig! Op ons bord ligt ook een bataatvinger, die normaliter met een currydip wordt geserveerd. Ook zonder curry is de bataat lekker om te eten door zijn knapperige warme jasje.

​Kwaliteit en eenvoud ook als afsluiter


Over naar het dessert. Ook hier spreekt de kwaliteit in combinatie met eenvoud. De warme chocolade soufflé wordt geserveerd met karamelijs en tijdens het verorberen loopt de chocolade er heerlijk uit. Met de lichtzoute smaak door de karamel is het ijs een koude welkome tegenhanger bij dit volle romige cacao bommetje.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.