Esto brengt de mediterranee naar de Maas

Mediterraan eten in de Hofbogen? Dat kan bij Esto. Eigenaars Aysel en Canan serveren alleen dingen die zij zelf écht lekker vinden.

21 Jun 2017 Charlotte Paulides

blogger Master student aan het Erasmus en getogen als Bourgondische genieter. Er is altijd tijd voor een koffietje, borrel of hapje buiten de deur.

Esto brengt de mediterranee naar de Maas

Waar vroeger de treinen van Rotterdam naar Scheveningen raasden, bevinden zich nu, onder de oude spoorwegen, bijzondere design-, fashion- en (wat wij natuurlijk het interessantst vinden) horecagelegenheden. De Hofbogen worden steeds meer hotspots in ons oh zo mooie Rotterdam. Zo hebben Canan Akbaba & Aysel Kaya in december 2016 de deuren van Esto Food & Drinks geopend. Een combinatie van mediterraan genieten en Rotterdamse invloeden, afgemaakt met een vleugje Oosterse roots van de eigenaressen. De Buik probeerde het uit.

Uitsmijter met sucuk 


“Iedereen is welkom,” aldus Aysel. Bij binnenkomst was dat gelijk duidelijk; er is niet een bepaald soort mens wat bij Esto ‘wil komen’. Man of vrouw, jong of oud, het terras is gevuld met een gemêleerd gezelschap. Gezien de kaart is dat goed te begrijpen: vlees, vegan, glutenvrij, zoet of zout, voor ieder wat wils! “Wij serveren niet per se Turks, Rotterdams of mediterraan,” vertelt Aysel. “We serveren gewoon wat wij zelf echt lekker vinden.” Zo zijn Rotterdammers gek op een uitsmijtertje. De variant met sucuk (Turkse worst) van Aysel en Canan valt dan ook goed in de smaak. 

Een plank vol


Wij laten ons verrassen met een plank vol mezze: zoete puntpaprika’s gevuld met parelcouscous, courgettekoekjes, en mijn ultieme topper (en de favoriet van de eigenaresse) de zelfgemaakte falafel met verse kruiden. Het zelfgebakken Turks brood wordt warm geserveerd met heerlijke smeersels zoals een dip van gegrilde paprika, tzatziki, wortel-walnoottapenade, kip-korianderdip en humus volgens recept uit Zuid-Turkije.

Om in de mediterrane sferen te blijven, kan een lunch uiteraard niet worden afgesloten zonder een lekker bakkie espresso. Cheesecake, dadel-walnotentaart, chocolade-oreo fudge – alles zelf gebakken en zelf geproefd, want de dames van Esto zijn ook heerlijk aan het genieten van hun eigen lekkernijen en een kopje koffie wanneer de drukke lunch voorbij is. Tijd voor een siësta is er niet, maar je merkt dat de roots van de dames grote invloed hebben op de relaxte sfeer! De hofbogen zijn er wéér een stukje leuker op geworden.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Charmant Cezve is Turkse verwennerij vers uit eigen oven

Bij het charmante Cezve in Kralingen drink je echte Turkse koffie. En ga er niet weg zonder van alle hapjes geproefd te hebben!

Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.