Friendly Fire: Culinair BBQ-en met Rotterdamse topchefs

Friendly Fire, een culinaire BBQ met een select gezelschap aan Rotterdamse topchefs, op het gezamenlijke terras van Annabel, Bar, Biergarten.

19 Aug 2016 Gijsbregt Brouwer

blogger Gijsbregt is mede-oprichter van de Buik, foodtrendwatcher en podcast host

Friendly Fire: Culinair BBQ-en met Rotterdamse topchefs

Mooi, er is iets nieuws in Rotterdam. Een culinaire BBQ met een select gezelschap aan Rotterdamse topchefs, op het gezamenlijke terras van Annabel, Bar, Biergarten, onderaan de Luchtsingel. Een middag en avond voor iedereen die van lekker relaxed BBQ-en houdt. De Buik doet mee en zoekt onder haar lezers nog een chef om de BBQ compleet te maken.

Friendly Fire is een fijne nazomer-BBQ om de vakantie mee af te sluiten. Deze zondagmiddag proef je de BBQ en steetfood gerechten van een select aantal chefs uit Rotterdams culinaire top. Naast het culinaire BBQ-geweld er live muziek van WLDRF, Botlek, Maarten Soldaat, aangevuld met de beste nazomer beats van “AnnaBarGarten DJ’s". Ook voor jonge BBQ-fans is er genoeg te doen: stoepkrijtwedstijd en gezellig je ouders verslaan met midget-sjoelen! 


Culinaire BBQ

De vibe van de middag zal  heel ontspannen zijn en het eten is vooral goed. Er zal heel afwisselend gegrild worden: van streetfood tot culinair en vegetarisch tot mooi vlees. Zo zullen onder meer de volgende zaken voor je neus op de BBQ bereid worden: vegetarische kip, short rib van de kalf met Thai curry kimchi en peach BBQ saus, saucijs van gamba en …


De volgende chefs hebben al bevestigd:

Richard Meijer (Mevrouw Meijer)

Pepijn Schmeink (Dertien

Charlotte Damen (Lilith coffee)

Job Pattinasarany (Ballroom, deelnemer De Buik BBQ contest in 2015)

Matt Venema & Sander Hensen (Mommy's Boy)

Marnix Benschop (Ayla)

Jim de Jong (Restaurant De Jong)

Meer namen volgen snel.


Wie, wat, waar?

Deze easy-sunday vindt plaats op het gezamelijke terras van Biergarten Rotterdam, BAR en Annabel. De organisatie ligt in handen van deze drie buren in samenwerking met De Buik. De aftrap is zondag 4 september om 15.00 uur en de middag/avond loopt door tot ongeveer 23.00 uur, waarbij de bars nog wel wat langer open kunnen blijven.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Hier eet je de lekkerste sushi van Rotterdam

Spicy tuna roll, California maki en nigiri sake. De Buik maakte een niet te versmaden overzicht van de restaurants waar je de lekkerste sushi kan eten.

Weg van eenheidsworst: bemin het onbekende

Ian van Eck praat ons op de Buik bij over wijnen. Deze keer gaat het over vergeten druivenrassen die volgens hem de komende tijd het verschil maken.

Uit ons magazine: mind the tourist traps: dit zijn de beste adresjes vlakbij toeristische hotspots

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over per stad de beste adressen in de buurt van toeristische hotspots.