Aan de kop van de marina achter het Entrepotgebouw in Feijenoord vind je Garnish. Relatief nieuw met jonge ondernemers. Een fijne gevarieerde keuken. Biologisch en halal. Dus nee, geen alcohol. Maar wel verdraaid lekkere mocktails. We gingen er voor een diner naartoe en gaan zeker terug voor de brunch.
De sprong naar hospitality

Het regent en is donker. In de voorruimte van restaurant Garnish ontvangen Fatih en Esra Kraman ons hartelijk. Fatih brengt ons naar onze tafel en vertelt over het restaurant. Het is een familiebedrijf, zijn broer en hij zijn de eigenaren. Fatih komt niet uit de horecawereld.
Waarom hij dan een restaurant wilde beginnen? Zijn broer en hij wilden altijd al een restaurant openen omdat ze zo gek zijn op eten en hospitality. Na veel brainstormen en kijken bij anderen, waagden ze de sprong toen ze de kans zagen. Dus is er nu Garnish. De naam was er eigenlijk al en hij reflecteert de kaart goed: veel kleinere gerechten.
Monument met een terras

Esra is zijn nicht. Zij helpt met de vormgeving van de menukaart. Esra heeft animatie aan de Willem de Kooning gestudeerd.
Garnish is in april 2024 opengegaan. Het wil een huiselijke sfeer uitstralen, hospitality is belangrijk. De jachthaven en het Entrepotdok vormen inspiratie voor de inrichting en de gerechten op de menukaart. De inrichting is huiselijk en tegelijkertijd industrieel. Dat laatste komt doordat het gebouw een monument is en er daardoor maar weinig aan veranderd mag worden. In de zomer heeft Garnish een flink terras aan het water.
Garnish: van ontbijt tot en met diner

Wij nemen een klassieke mojito mocktail. Lekker fris, licht zoetje en fijne munt en wijden daarna onze aandacht aan de kaart. Meteen valt op dat, tussen de vele andere restaurants in dit deel, zij zich onderscheiden doordat ze zich eerder vooral op ontbijt, lunch en brunch hebben gericht, en doordat zij een halal restaurant zijn.
Met de huidige kaart richten zij zich nu ook op het avondeten. Er staan onder meer vleesgerechten op van grasgevoerd halal biologisch rundvlees uit Uruguay. De chefkok werkte in sterrenrestaurants en is klassiek Italiaans geschoold. Dit zie je onder andere in de pastagerechten, de zelfgemaakte focaccia en een aantal nagerechten.
Vooraf

Onze eerste ronde bestaat uit bruchetta van de zelfgemaakte focaccia, tomatensalade en groene pesto, en frietjes van zoete aardappel met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise.
Beide gerechten zijn licht en smaakvol. De focaccia is licht en luchtig, de salade fris, de groene pesto geeft het precies de extra dimensie, smaakt lekker groen, naar basilicum. De scheut olijfolie over het brood geeft nog extra smaak. De frietjes zijn knapperig. De Parmezaanse kaas en truffelmayonaise vormen een fijn tegenwicht tegen de wat zoetige frietjes.
De bediening is attent en meedenkend, ook qua het moment van opdienen.
Hoofd

Als hoofdgerecht kiezen we voor de zeebaars en een stuk ribeye.
De vis is op de huid gebakken en heeft een prima garing. De gebakken krieltjes er onder zijn niet te gaar, hebben een fijne structuur. De ‘ratatouille’ er naast heeft een goede Mediterrane smaak en fijne grove textuur. We missen de verbinding tussen de verschillende onderdelen van dit gerecht.
De ribeye is perfect gegaard en de overige onderdelen van dit gerecht complementeren het fraai: knolselderijpuree, een tapenade van portobello’s, een blokje aardappelgratin, een zachte wortel, een peterselie-olie.
Na

Als dessert kiezen wij een sinaasappel pannacotta met frambozen en bramen, passievrucht, een koekje en witte chocolade crumble. De verschillende smaken passen mooi bij elkaar, het is fris, niet te zwaar. Een fijne afsluiting van deze avond.
Wij gaan hier, met mooi weer, zéker ook nog een keer brunchen.