Gewoon Goed Eten bij LOO in Prinsenland

Het voormalige café Lust gaat sinds een jaar door onder de naam Eten Bij LOO. De Buik ging langs om te proeven van de sfeer en het menu.

19 Jan 2024 Pascalle Winde

blogger De Rotterdamse Pascalle Winde is opgevoed als een echte bourgondiër en wordt enorm enthousiast van goede voeding en sport.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Eten bij LOO

Jan Bijloostraat 25, Rotterdam Maaltijd: BorrelenDinerLunch Stadsdeel: Oost Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Gewoon Goed Eten bij LOO in Prinsenland

In de rustige straten van Prinsenland schuilt Eten Bij LOO, een knus eetcafé waar je al 16 jaar gewoon lekker kunt eten. Het voormalige café Lust gaat sinds een jaar door onder de naam Eten Bij LOO, maar behoudt zijn gezellige sfeer. Bij LOO ligt aan de Jan Bijloostraat en heeft daar ook zijn naam aan te danken.

Leuk detail: het eetcafé is het zusje van Peppel eten en drinken, dat weer vernoemd is naar de Peppelweg.

​Comfortabel en betaalbaar tafelen bij Bij Loo


Bij binnenkomst vallen de vrolijke versieringen ons direct op, waardoor de plek een warme uitstraling krijgt. Het eetcafé is niet chic, maar is wel stijlvol afgewerkt en heeft een huiselijke, knusse sfeer, waardoor zowel buurtbewoners als nieuwkomers zich er direct thuis voelen.

Of je nu snel iets wilt eten na werk of een relaxte avond met vrienden wilt beleven, Bij LOO heeft een betaalbaar menu voor iedereen.

​Vertrouwde klassiekers op het menu


We kiezen een leuk plekje aan het raam uit en worden hartelijk verwelkomd door onze gastvrouw Iris. Ze legt ons uit dat we de keuze hebben tussen à la carte of een 3-gangenmenu dat we zelf van de kaart mogen samenstellen, waarvoor je voor de specials een kleine bijdrage betaalt.

Aangezien onze buiken aardig leeg zijn, kiezen we voor een 3-gangenmenu. Terwijl we de menukaart verkennen, sippen we van onze drankjes, een glas AIX rosé en een alcoholvrije gin-tonic van Double Dutch.

Het is nog lastig kiezen, want Bij Loo heeft een rijke keuze aan vertrouwde klassiekers zoals burgers en kipsaté tot vegetarische opties en verse vis- en vleesgerechten, er is voor ieder wat wils.

​Voorproefje


We hoeven niet lang te wachten voor de entrees arriveren: Franse uiensoep met croutons en Parmezaanse kaas voor mijn tafelgenoot, uiteraard met een bijbehorend zompig kaas stokbroodje. Voor mij de Tonijn Carpaccio, gegarneerd met Japanse mayonaise, bieslook en rijkelijk besprenkeld met zwarte en witte sesam.

De uiensoep was rijk van smaak en goed gevuld met zachte stukjes ui. Het stokbroodje met Parmezaanse kaas complimenteerde het gerecht. De carpaccio was gewoon goed: de kneiter verse flinterdunne plakjes waren goed gekruid en smolten op je tong, een heerlijk voorafje zonder al te veel poespas.

​Sliptong in de spotlight


Voor het hoofdgerecht is onze keuze gevallen op de Bij LOO Burger en de Sliptongetjes, de vis van de maand. De burger is simpel maar smakelijk, met toppings als geglaceerd spek, gesmolten cheddar, plakjes tomaat en augurk, afgetopt met knapperige sla.

De sliptongetjes waren (als special) toch wel de ster van de avond, goed gekruid, knapperig goudbruin van buiten en mals en smaakvol van binnen. Beide gerechten worden geserveerd met goede huisgemaakte patat en mayonaise.

​Een smakelijke afsluiter


Hoewel onze buiken al enigszins beginnen te protesteren, laten we het nagerecht niet aan ons voorbij gaan. De Dame Blanche, met vanille-ijs en warme chocoladesaus en slagroom en een lava (chocolade) cake met kersen en slagroom staren ons aan vanaf de tafel… een smakelijke afsluiter!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.