Het stufidiner: Anniek & Sophie aten bij Paul's Posse

Het eerste stufidiner van dit jaar! Studenten Anniek & Sophie aten bij Posse voor €25,-. Coquilles, eend en lam in de meest culinaire loods van Rotterdam.

4 Nov 2015 Anniek Moll

blogger Aniek Moll studeert design aan de Technische Universiteit van Delft en sinds begin 2016 ook Filosofie in Leiden. Ze gaat elke maand op een voor haar nieuwe plek eten in Rotterdam. Budget: max 25 euro

Het stufidiner: Anniek & Sophie aten bij Paul's Posse

Elke maand zodra de studiefinanciering is gestort, gaan mijn vriendinnetje Sophie en ik uit eten. Wellicht trappen we hiermee op de tenen van een groot aantal politici, maar wij houden nu eenmaal van lekker eten en investeren graag in onze culinaire opvoeding. De regels zijn simpel: voor €25,- per persoon eten in Rotterdam en het restaurant moet voor beiden een nieuwe plek zijn. Deze week was het tijd voor Posse aan de Veerlaan.

De loods oogt aan de buitenkant al hip en de eend op het menu roept meteen onze naam. Bij binnenkomst worden we vrolijk begroet en gelukkig is de keuken nog open. De ruimte is gevuld met allerlei old school tafels, stoelen, lampen en prularia. Aan de muur hangen mooie foto’s en wat blijkt; Posse is tevens ook een expositieplek, daar houden wij van.

1anniek en sophie

Op de drankenkaart staan naast lekkere biertjes en wijnen allerlei limonades en ciders, fijn voor revaliderende studenten. De spijzenkaart wordt al snel in de vorm van een krijtbord naast ons tafeltje gezet. Wij besluiten altijd gerechten te kiezen in het kader van ‘sharing is caring’, zo ook deze keer. Als voorgerecht gaan we voor tomatensoep en coquilles daarna lamskoteletjes en eendenborst.

Er wordt ons vriendelijk verteld dat het druk is in de keuken en dat het even kan duren voordat het eten komt. Wij hebben geen haast en de ruimte biedt amusement genoeg. Leuk detail; als het druk is in de keuken staat het stoplicht op rood, bij rust staat het stoplicht op groen. De ober komt aanrennen met een papieren kleed voor op tafel, samen het flesje gevuld met bloemen erbij oogt het allemaal zeer knus.

Voor, hoofd en toet

Na hooguit een kwartier worden de tomatensoep en de coquilles opgediend. De soep is goed van smaak en de coquilles geserveerd met venkel zijn heerlijk. Goed begin van de avond. Daarna  volgen al snel de lamskoteletjes en de eendenborst vergezeld met een bakje gebakken aardappelparten. De lamskoteletjes zien er vanbinnen iets doorgeslagen uit, maar smaken heerlijk en zijn gelukkig nog redelijk mals. De eendenborst is heerlijk bereid; krokant van buiten, mals van binnen, goede eend-smaak; genieten! Als dessert zwichten we toch voor een brownie. In het land der brownies is dit een absolute winnaar; intense chocoladesmaak en zwaar op de maag (wij delen gelukkig), maar zalig.

Voor 25 euro per persoon was het weer genieten. Naast dat Posse een restaurant is, is het ook een espressobar. Helaas hebben wij geen koffie besteld, goed excuus om nog een keer terug te komen. Posse wij zijn fan!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Pier 4 Nov 2015, 9:19

Megaaaa leuk! :)

Bob 4 Nov 2015, 9:57

Awesome!! Wat een ontzettend leuke blog! Ik ben ook fan!

Henry 4 Nov 2015, 11:56

Wat een leuke aanwinst deze nieuwe blogster! Krijg direct zin om weer eens op Zuid een hapje te gaan eten. Voor goed/ lekker eten hoort zonder enige discussie ruimte te zijn in ieder budget, zelfs dat van een student ....

Caroline 4 Nov 2015, 15:01

Coquilles, eend en zware brownies...... give it to me!

Jaap 4 Nov 2015, 17:44

Ik ga direct boeken zeg!

Karin 6 Nov 2015, 18:28

Haha @Pier. Té leuk! (voor 'toet' zou je een stroomstoot moeten krijgen)

Lees ook deze verhalen
Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!