We zijn even uit beeld geweest, maar zijn weer terug om elke maand over onze stufidiner avonturen te vertellen. De regels zijn nog steeds hetzelfde: elke maand voor maximaal 25 euro per persoon uit eten en ook al krijgen wij inmiddels geen stufi meer (de regering laat ons immers voortaan lenen), we blijven genieten van al het heerlijks dat Rotterdam te bieden heeft. Deze week een reportage over een all-time favorite: Tai Wu.
Gelukkig bestaan er tussen alle trendy restaurants (denk halfgesloopte muren, robuuste houten bars) ook nog genoeg andere zaken die met geen enkele trend meegaan en gewoon doen waar zij goed in zijn: lekker eten serveren. Tai Wu is bij uitstek zo’n restaurant. De Chinese ornamenten versieren het gehele restaurant sierlijk. Overal hangen Chinese prenten, de linkerzijkant van de zaal bestaat uit glazen wanden met beschilderingen en er is een vijver met karpers bij de ingang. Het restaurant is, ondanks de vrij grote ruimte waar men eet, gezellig en de authentieke sfeer van Tai Wu geeft een prettig gevoel. Bovendien is het personeel er altijd even vriendelijk.
Authentiek Chinees

Tai Wu is een familierestaurant waar doorgaans veel Chinese families komen eten. En ook wij Hollanders hebben de zaak al vaker met onze familie bezocht. Tai Wu staat naar mijn weten in de Chinese ook goed bekend in de Chinese gemeenschap, een groot compliment. Een paar jaar geleden al vertelde een Chinees schoolvriendinnetje mij dat Tai Wu een echt Chinees restaurant is, waar zij standaard gaan eten als ze uit eten gaan. Je kunt er duidelijk terecht als je zin hebt in authentiek Chinees eten.
Gefrituurde eendenpoten voor de liefhebber

Met al deze voorkennis liepen Sophie en ik op een druilerige namiddag door Rotterdam en bedachten dat wij voor ons stufidiner wel eens toe waren aan wat comfort food, een classic. Tai Wu dus. De menukaart, met die typische niet zo gepolijste foto’s van de gerechten, biedt een enorme verscheidenheid. Voor de echte diehards zijn er de Chinese delicatessen zoals gefrituurde eendenpootjes, maar voor wie iets veiliger wil genieten, is er ook genoeg keuze. De beef in zwarte bonensaus en de gestoomde vis zijn echte aanraders weten wij van vorige bezoekjes.
Wij kiezen voor dumplings vooraf, gevolgd door de pekingeend en noedels met chai sieuw. De dumplings zijn gevuld met garnaal en kip. De vulling is lekker op smaak en ook de verhouding deeg en vulling is precies goed. De dumplings met garnaal zijn absoluut onze favoriet. Dumplings vragen altijd om meer dumplings, maar we weten ons te beheersen. Er staat namelijk nog meer dan genoeg eten op de planning. De dumplings worden dan ook al snel gevolgd door de pekingeend.
Klassieke pekingeend
Die pekingeend bij Tai Wu, een klassieker, is geweldig. De pannenkoekjes, de groenten, het sausje en dan de overheerlijke eend met krokant velletje, het is één groot feest. De eend is perfect bereid en we zijn allebei erg tevreden over het feit dat we deze schaal maar met z’n tweeën hoeven te delen en niet met de hele familie.

Als klapstuk komt er nog een enorme schaal noedels op tafel. Deze bestelling bleek achteraf totaal overbodig, maar wij hadden ons laten verleiden door de fatale combinatie van honger en een te grote hoeveelheid lekkere dingen op de kaart. De noedels zijn lekker maar passen echt niet meer bij de pekingeend en dumplings die wij al hebben weggestouwd. Gelukkig mochten we de rest meenemen naar huis!
Na al deze heerlijkheden bleek het betalen van de rekening het laatste hoogtepuntje. Tai Wu is niet alleen enorm goed, maar ook heel erg betaalbaar. Hierdoor bleek er van ons budget van 25 euro per persoon nog genoeg over te zijn om uit te buiken in de bioscoop!