Iedereen is Italiaan tijdens De nacht van de Napolitaanse pizza

De nacht van de Napolitaanse pizza bij BIRD is één groot Italiaans feest. Wij wisten eindelijk een plekje te bemachtigen.

1 Feb 2017 Yasmine Ragheb

blogger Yasmine is een rasechte foodie met een hart dat vol is van lekker eten. Ze denkt, praat en doet in eten. Met passie schrijft ze hier blogs over en deelt deze liefde op social media met gelijkgestemden.

Iedereen is Italiaan tijdens De nacht van de Napolitaanse pizza

BIRD staat niet alleen bekend om het goede nachtleven, maar ook om zijn heerlijke houtoven pizza’s. Om die extra onder de aandacht te brengen bij het Rotterdamse publiek organiseert BIRD regelmatig De Nacht van de Napolitaanse Pizza. Wij waren er eindelijk een keertje bij.

Pizza, pizza en… pizza!


BIRD probeert met dit authentieke concept Italië naar onze stad aan de Maas te halen en tegelijkertijd een eerbetoon te geven aan de ambachtelijke Napolitaanse pizza. Dit doen ze met succes! Bij binnenkomst waan je je zich gelijk in Italiaanse sferen. Lange tafels, kaarslicht, een sommelier die volle wijnen schenkt, livemuziek en natuurlijk: de geur van versgebakken pizza’s!

Napels, waar het allemaal begon…

De pizzabakkers in Napels claimen de beste pizza’s in heel Italië te maken. Nu vragen wij ons af: wat is er dan zo anders aan deze Napolitaanse pizza? Allereerst, het soepele deeg en de dikke, brede rand van de bodem. Die wordt zo stevig en sappig door het lange rijzingsproces (maar liefst 48 uur). Vervolgens kiezen de Napolitanen voor een beperkt aantal toppings, zodat de smaken elkaar versterken in plaats van tegenspreken. Tot slot: de pizza wordt oorspronkelijk uit de hand gegeten in plaats van in slices. Klinkt goed… Toch?

Benvenuto


We beginnen de avond met een welkomstwoord van onze chef de pizza. De lange tafels zijn gevuld met liefhebbers van lekker eten, maar ook met liefhebbers van samenzijn. Na een uitleg van het menu in een combinatie van Nederlands, Engels en Italiaans starten we de avond met een goed glas wijn. Want wijn en pizza gaan bij de Italianen natuurlijk hand in hand. De tafels worden langzaamaan gevuld met antipasti. Typisch Italiaanse voorgerechten, uiteraard om te delen met de hele tafel. 

Het feest kan beginnen

Een voor een komende de borden met warme pizza’s de tafels op. Zacht, met een knapperig randje en volle smaken. Inmiddels zijn de meeste mensen aan tafel volledig Italiaan geworden en de borden worden met veel gelach en gepraat doorgegeven aan de buren. Pizza’s met buffelmozzarella, pizza’s met gerookte zalm, pizza’s met ricotta, rauwe ham en gestoomde kastanjes en pizza’s met mortadella en tomaatjes. You name it, het komt voorbij!

Everybody dance now


Naast heerlijk eten en goede wijn wordt de avond in BIRD begeleid door een fantastisch jazz-duo. Duo Colore bestaat uit Piero Bianculli en Simone Cesarini. Aan tafel laten zij eigentijdse klanken horen om het feest compleet te maken. Als de laatste pizza’s naar binnen zijn geschoven, gaan de tafels en stoelen aan de kant en komt de dansvloer tevoorschijn. Het duo zorgt voor een spetterende afsluiting van de avond met een knallend optreden. Begeleid door een klein stukje cheesecake in Italiaanse stijl uiteraard.

Namens de bevolking van Napels aan BIRD: amen!


P.S.: de volgende nacht van de pizza is op 18 maart.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van tap tot tafel: de culinaire verrassing van Kaapse Maria

Kaapse Maria aan de Mauritsweg heeft meer in de mars dan alleen de 24 taps met bier en ciders: verrassende gerechten en een gastvrije sfeer voor iedereen.

Van taco’s tot paloma’s: Botanero brengt kleur in de stad

Bij Botanero komt het beste van Rotterdam en Mexico samen. De Paloma steelt daar de show, maar de menukaart staat er harmonieus naast.

De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.