Sinds kort heeft Lot & Daan, gevestigd in de Oude Haven, ook een avondkaart. We kennen Lot & Daan natuurlijk van de gezonde lunches, babyshowers, high tea en Hoge Hakken Bingo, dus we kunnen niet wachten om het diner uit te proberen.
Sinds kort heeft Lot & Daan, gevestigd in de Oude Haven, ook een avondkaart. We kennen Lot & Daan natuurlijk van de gezonde lunches, babyshowers, high tea en Hoge Hakken Bingo, dus we kunnen niet wachten om het diner uit te proberen.
Lot & Daan staat bekend om de lunchkaart met grotendeels vega(n) gerechtjes. Dit concept is deels doorgevoerd in de avondkaart met gerechtjes als gevulde portobello en een ratatouille van gegrilde groenten met toast, daarnaast zijn er vis- en vleesopties te vinden op de kaart. Ook de invloed van buurrestaurant 91Spices is terug te vinden, zoals bijvoorbeeld de ‘chicken wings by 91Spices’ en de vegetarische Indiase samosas. Volgens mede-eigenaar Mohamed kenmerkt de avondkaart van Lot & Daan zich als ‘comfort food’.
De uitgebreide kaart nodig uit om te delen; voor een reëel bedrag (€27,50) kan je ‘oneindig genieten’ van de kleine gerechtjes. Deze omschrijving is een vriendelijkere benadering van het populaire ‘all you can eat’-concept. Ideaal als je met vrienden een hapje gaat eten of als je zelf veel verschillende dingen wil proberen. ‘Vriendelijk’ is een term die sowieso blijft hangen. Alles bij Lot & Daan kan als vriendelijk omschreven worden. Het personeel zwiert door de zaak met zichtbaar plezier, de andere gasten lachen je innemend toe, eigenaar Mohamed maakt graag een praatje terwijl zijn zoontje af en toe aan komt waaien, de chef zwaait even naar de gasten en zelfs de inrichting heeft een ongedwongen, prettige sfeer met zachte roze tonen, veel planten, prettig licht en een mix van houten meubilair, schommels en hoekjes om neer te ploffen.
We beginnen met een pompoen-gazpacho, wat lekker pittig is dankzij de gember en wordt geserveerd in een Martiniglas. Daarnaast proberen we een wilde tomatensalade met basilicumolie, artisjokhart en ricotta en een couscoussalade met geitenkaas, walnoten, rozijnen, pompoen, kip en honing-tijm dressing. De gerechtjes ogen fris dankzij het kleurcontrast van de royale groene garnering met de rode tomaatjes en de witte kazen. Naast deze drie lichte gerechtjes bestellen we friet met vier verschillende toppings; Grieks, Mexicaans, Italiaans en Zeeuws. Of friet met Parmezaanse kaas en mayonaise onder het kopje gezond valt, laten we even in het midden - in no time hebben we de mandjes leeggegeten.
Bij de volgende ronde kiezen we voor de samosa en chicken wings van de buren en de mini burger. Ook hier is de presentatie fris en kleurrijk. De presentatie met paprika en komkommer en sla met tomaat maken de gerechtjes af. Ook deze ronde valt in de smaak. De chicken wings zijn mals en mild-pittig en de samosa van aardappel en erwten is smeuïg en goed gekruid. De mini burger, die groter is dan de naam doet vermoeden, wordt geserveerd op een kraakverse ciabatta. Het mooie vlees is heerlijk gekruid en de toppings van gekarameliseerde ui, knoflook en truffelmayonaise maken deze mini burger tot een verrassend mooi gerechtje.
We zitten ondertussen aardig vol, maar besluiten de roast beef met balsamico-honingsaus en de teriyakispiesjes toch nog te bestellen. De roast beef, die mooi rood van binnen is, wordt geserveerd met een koude couscoussalade die de smaak van de saus heeft opgenomen waardoor de couscous heerlijk smeuïg is en goed past bij de zoetzure balsamico-honingsaus. De knapperige kip is zeer mals en het peper-sesammengsel balanceert prima bij de teriyakisaus.
Om het diner af te sluiten, kiezen we voor de cheesecake en het kaasplankje voor twee. Bij het kaasplankje herkennen we de geitenkaas van de couscoussalade, daarnaast liggen er roombrie, camembert en gorgonzola op de plank evenals een overdaad aan rucola, druiven, walnoten en vruchtencompote. Geen hele spannende kazen, zelfs de camembert en gorgonzola hebben geen uitgesproken smaak, maar dat stoort ons niet. Alsof we nog niet vol genoeg zaten, wordt de cheesecake geserveerd met vanille-ijs, chocoladesaus, banaan, chocoladechips, witte chocoladekrullen en kokos. Een ware guilty pleasure, want gezond is dit dessert niet te noemen. Dit doet niet af aan de pret, want met een zijdezachte vulling en een goede korst is de cheesecake niet te versmaden.
Mohamed vindt service, sfeer en jezelf kunnen zijn belangrijk en dat merk je bij Lot & Daan. Je ziet de meest uiteenlopende gasten: vrienden, dates, zakenmensen, toeristen en families. De kaart sluit hierop aan: de gerechtjes zijn allemansvrienden. Niet heel pittig, zuur of zoet en dat past perfect bij het concept dat iedereen welkom is en de gerechtjes bedoeld zijn om te delen. De kleine gerechtjes en het concept nodigen uit om te blijven bestellen, met als risico dat je net als wij nét iets te veel eet.
Bij Lot & Daan voel je je meer dan welkom en bovendien laat het zien dat een all you can eat concept uitgevoerd kan worden met smaak, beleving en kwaliteit.
Klaartje van den Dool van Klaar Gemaakt opent binnenkort Bar Kruk, in Blijdorp. De kaart is gevuld met kleine gerechtjes en goede (alcoholvrije) wijnen.
Rose Tieleman heeft Osteria Liz verkocht en gaat nu horeca ondernemers helpen bij hun conceptontwikkeling. Liz blijft bestaan, onder nieuwe eigenaren.
Chez Jan serveert vanaf nu haar hotdogs ook op Rotterdam CS. Snel, smakelijk en verkrijgbaar tot aan december naast spoor 2.
Geniet van de volgende voordelen: