New kid in town: Asian comfort food bij MaiMai Yakatori

De Buik ging op bezoek bij MaiMai Yakitori, bij de Witte de Withstraat. Hier draait alles om yakitori en Aziatisch geïnspireerde cocktails en highballs.

27 Mrt 2025 Anna Nessen

blogger Op zoek naar de allerleukste food-plekken van een stad? Anna heeft voor elke stad die ze heeft bezocht een eigen 'Must Visits'-map gemaakt op Google Maps.

  • 27 Mrt 2025

New kid in town: Asian comfort food bij MaiMai Yakatori

Op de hoek van de Witte de Withstraat, aan de Eendrachtsweg, heeft Rotterdam er sinds februari een nieuwe must-visit bij: MaiMai Yakitori. Een neon-verlichte foodbar waar de geur van gegrilde spiesjes je meteen naar binnen trekt. Hier draait alles om yakitori en Aziatisch geïnspireerde cocktails en highballs. Verwacht een ongedwongen sfeer, smaakvolle comfortfood met hiphop uit de speakers, ideaal voor een doordeweekse hap na werk of een ongedwongen avond uit met vrienden.

​Van droom naar realiteit

Achter MaiMai Yakitori staan Antonio en Dylan, geen onbekenden in de Rotterdamse horeca. Antonio runt namelijk ook het welbekende Casa Thai, en beide mannen hebben hun strepen verdiend bij (top)restaurants als Zeezout en het Wereldmuseum.

Acht jaar geleden fantaseerden ze al over een eigen restaurant, maar toen het pand van het bekende YAMA vrijkwam, wisten ze: dit was het moment.

​Eten zoals in Azië, maar dan in Rotterdam

MaiMai brengt een stukje Aziatische eetcultuur naar Nederland: casual, toegankelijk en hoog op smaak. In landen als Japan zie je talloze zogenoemde izakaya-bars – vaak kleine, gezellige plekken waar locals na werk aanschuiven voor een biertje en kleine gerechten, zonder dat er een uitgebreide maaltijd op tafel hoeft.

Het draait om eenvoud, kwaliteit en samen zijn. Diezelfde vibe vind je hier terug. Hier hoef je niet weken van tevoren te reserveren: je kunt gewoon binnenlopen, plaatsnemen aan de bar, een paar hapjes en een verfrissende highball bestellen en zo weer weggaan.

Geen poespas, geen hoge drempel. Die Aziatische eetcultuur betekent ook dat je zowel in het weekend als doordeweeks na werk even aanschuift, omdat je hier niet meteen de hoofdprijs betaalt.

Het liefst hadden ze je, net als in Azië, op plastic kratjes laten zitten, maar hé, een beetje comfort mag ook. De knipoog naar het kratje? Die spot je aan de muur.

En heb je (nog) geen honger? Geen probleem. Je kunt ook gewoon neerstrijken voor een cocktail, genieten van de relaxte sfeer en hiphop playlist op de achtergrond, en zien waar de avond je brengt. Krijg je later toch trek, dan bestel je gewoon een paar spiesjes erbij.

​Yakitori, donburi en meer

Op het menu draait het natuurlijk om yakitori: gegrilde spiesjes met kip, rund, varken of een vegetarische twist. Maar verwacht hier niet alleen de standaard teriyakisaus. Antonio en Dylan reisden af naar Oost-Azië om inspiratie op te doen en kwamen terug met een breed scala aan smaken.

Denk aan Koreaanse bulgogi of pittige mala met Sichuan-pepers en chili. Naast yakitori vind je hier ook donburi (丼) – een Japanse rijstbowl geserveerd met toppings als rund of kip.

Nog trek? Dan hebben ze ook nog wat side dishes die de maaltijd compleet maken. Probeer de sando gyudon, een luchtig broodje met gyudon-vlees en eiersalade, of de chippu – met kaas gegratineerde frieten voor de ultieme guilty pleasure.

​Japanse streetfood in Rotterdam

MaiMai Yakitori is een aanwinst voor de stad: een plek waar je zes dagen per week zonder gedoe kunt aanschuiven voor smaakvolle streetfood vibes. Of je nou een uur blijft of de hele avond borrelt, het kan allebei.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Pastrami in de Pannekoekstraat bij Lemon’s Deli

Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen

Reistip: ‘In Bilbao eet je zelfs bij een simpel café bizar goed’

Onze reistip voor de nazomer is Bilbao, lees alles over pintxos, sterrententen en mooie musea en ga erheen met Buitenlandsche Zaken.

Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.