Maimai Yakitori belooft vanaf het nieuwe jaar heerlijke skewers, fijne vibes en goede beats

Na vertrek van Yama is er ruimte voor verse ideeën. Daar hebben Antonio en Dylan er genoeg van: we spreken hen over Maimai Yakitori, hun nieuwe skewerzaak.

9 Okt 2024 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Maimai Yakitori belooft vanaf het nieuwe jaar heerlijke skewers, fijne vibes en goede beats

Met het vertrek van het iconische Yama aan de Eendrachtsweg is ook weer ruimte voor nieuwe ideeën. Daar hebben Antonio (van Casa Thai) en zijn jeugdvriend Dylan van Ee er gelukkig genoeg van. Antonio werkte onder andere bij het Wereldmuseum en Zeezout. In 2023 werd Casa Thai bij De Buik bekroond tot beste nieuwkomer. Dylan werkte bij Zeezout, Restaurant Perceel en Delicees in Dordrecht. Ze staan te trappelen om te beginnen aan hun volgende avontuur: Maimai Yakitori.

​Meteen verliefd

Het huidige Yama zit om de hoek van Casa Thai, dus chef Antoni kwam daar regelmatig langs. Toen hij zag dat het te koop stond, is hij met Dylan gaan kijken. Eenmaal binnen werd hij verliefd op de zaak. “Het is echt een prachtige ruimte en ik had zin om een nieuw avontuur aan te gaan”, zegt Antonio. Maimai Yakitori wordt geen doorsnee restaurant, maar een bar waar je elkaar kunt ontmoeten onder het genot van Aziatisch comfort food.

​Skewers met Aziatische twist


Antonio en Dylan hebben het er al jaren over dat ze samen een horecazaak willen beginnen. “We wilden een concept dat nog niet zo bekend is in Nederland”, vertelt Antonio. “En een jong, laagdrempelig concept neerzetten dat betaalbaar is,” vult hij aan.

De liefde voor Azië zie je terug in elk detail van Maimai Yakitori. Afgelopen juni vlogen de vrienden naar Japan voor inspiratie en geven hun eigen draai aan de gerechten door invloeden uit Thailand, Vietnam, Indonesië en China toe te voegen aan de Japanse spiezen, de yakatori’s. Met hun ervaring in topzaken, kun je erop vertrouwen dat hij daar wat bijzonders van gaan maken. “Yakitori ken je natuurlijk met teriyakisaus, maar we gaan experimenteren met verschillende marinades uit verschillende culturen”, legt Antonio uit.

​Highballs en hiphop


Ook de sfeer die in de zaak hangt zijn geïnspireerd op zijn reizen naar Azië. “Je ziet daar dat mensen niet alleen eten om de maag te vullen, het is echt een sociale ervaring”, zegt Antonio. De keuken blijft tot laat open, perfect voor als je later op de avond nog een snack wil meepakken. “Denk aan comfort food en verfrissende highballs, Aziatische cocktails in longdrink glazen.”

Maimai Yakitori wordt dus geen klassiek restaurant, maar een informele foodbar. In het interieur komen veel gave neon-items terug om de Aziatische sfeer nog meer te benadrukken. Ook muziek gaat een grote rol spelen, zegt Antonio. “Het wordt een informele plek om samen te komen met vrienden, met R&B en hiphop op de achtergrond.”

​Verbouwing en opening

Op 15 oktober krijgt Antonio de sleutel van Yama en beginnen ze direct met verbouwen. “We hopen in december of januari open te gaan,” vertelt hij. “We maken ruimte voor meer zitplaatsen, een mooie bar waar mensen aan kunnen eten en grote tafels voor groepen vrienden”, zegt Antonio enthousiast.

Maimai Yakitori belooft een frisse en unieke toevoeging te worden aan de Rotterdamse eetcultuur!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Nieuwe Mexicaanse eetplek Comedor opent in het Groot Handelsgebouw

Comedor komt voort uit de Mexicaanse cantina's. Dat gevoel moet gaan ademen door het eten en drinken, maar ook door de muziek en de kunst. Opent binnenkort

De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.

De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.