nhow Rotterdam introduceert nieuw foodconcept: Gastrobar ELVY

Het bar- en restaurantgedeelte van nhow Rotterdam zijn samengevoegd en getransformeerd tot Gastrobar ELVY. Ze serveren een all day menu.

5 Sep 2019 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

Restaurant toevoegen aan favorieten

ELVY - nhow rotterdam

Wilhelminakade 137, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Zuid Keuken: Internationaal Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

nhow Rotterdam introduceert nieuw foodconcept: Gastrobar ELVY

Op de zevende etage van De Rotterdam is het concept van het restaurant- en bargedeelte van nhow Rotterdam aangepast. Alles is omgetoverd tot Gastrobar Elvy. Geen gescheiden gedeeltes meer, zodat ze in de gehele ruimte hetzelfde kunnen bieden aan alle gasten. We waren aan het begin een beetje sceptisch, omdat niet lang geleden we de keus op de (lunch)kaart vonden tegenvallen. Maar we verklappen alvast: Gastrobar ELVY heeft ons blij verrast. Er is nu zelfs een all day menu, wat je doordeweeks vanaf 12 uur en in het weekend vanaf 13 uur kunt bestellen. Dat moesten we natuurlijk uitproberen. 

Shared dining 

De menukaart begint met bites to share, maar in praktijk blijken alle gerechten goed geschikt om te delen. Wij raden je dan ook aan om je tafel vol te zetten en hiermee het ideale menu voor jezelf samen te stellen. Kun je lekker lang tafelen en vermijd je ook nog eens je keuzestress en FOMO. De prijzen van de gerechtjes variëren van €6,95 tot €16,95, waarbij er twee uitschieters zijn: de torched langoustine (€25,95) en de Creekstone dry aged beef steak (€34,95).  


Wij kiezen ervoor om niet alle gerechtjes tegelijk te laten komen, maar ze in meerdere rondes te krijgen. Zo beginnen we met de ‘groentetuin’, wat ze hier wel heel letterlijk hebben genomen. Er verschijnt namelijk een bloempotje op tafel vol met groentes. De ‘aarde’ is gemaakt van hummus, waaraan truffel is toegevoegd om de kleur van aarde na te bootsen. Een simpel gerechtje, maar een erg leuk alternatief voor de standaard borrelhap. De aardedip is goed op smaak en van de groentes kun je zonder schuldgevoel blijven eten. De rest van de avond blijkt dat niet alleen dit gerecht het erg goed zal doen op je Instagramtijdlijn.  

Op het verkeerde been gezet 


Met de charcuterieplank kun je vleeseters flink in de maling nemen. Niet alle gerechtjes zijn namelijk daadwerkelijk vlees, wat je vaak wel verwacht op een vleesplank. Zo zijn bietjes en watermeloen dusdanig gesneden en gerookt dat je haast het verschil niet ziet. De rokerige smaak van deze groentes is even wennen, maar past mooi bij de daadwerkelijke vleesgerechten.  


Terwijl we nog rustig de inhoud van de vleesplank en groentetuin wegpikken, komt de volgende ronde op tafel. De wortelhotdog waarbij, je raadt het vast niet, vlees heeft plaatsgemaakt voor wortel. De wortelhotdog is afgetopt met mosterdzaadjes, kimchi en ingemaakte ui. De originele hotdogsmaak is goed nagebootst met deze vegetarische variant.   

Vlees- en visgerechten 


Alhoewel er een hoop mooie vleesvervangers op de kaart staan, komt de vleeseter hier ook gewoon nog aan zijn trekken. Het MRIJ-beef wordt op een slider geserveerd met cheddar en jalapeños salsa, maar je hebt ook de keuze uit de combinatie pata negra met bell pepper salsa. Het vlees is goed op smaak gebracht en op de cheddar is allesbehalve bezuinigd. Een goed gerecht, maar wel flink machtig. Iets om rekening mee te houden wanneer je meerdere gerechten bestelt. 

Naast de slider wordt een poké bowl geserveerd. Laat je hierbij niet misleiden door de ‘druiven’ die op de bowl liggen, dat blijkt namelijk komkommer te zijn en dat smaakt toch net even iets anders. Er staan vier soorten poke bowls op de kaart, waarbij wij de tonijn variant met miso dressing, sojabonen, rode kool, wortel, avocado, japanse mayonaise, wakame en komkommer dus hebben geproefd. Het wordt geserveerd in een kleinere variant dan je waarschijnlijk gewend bent, waardoor het een mooi gerecht is om erbij te proeven. Van ons mag de rijst volgende keer wel iets minder romig zijn.  


Het meest verrassende van de avond is misschien wel de little gem met couscous, Parmezaanse kaas, champignons, wortelschuim, rucola, amandelschaafsel, venkel en Franse dressing. Een gerecht bomvol smaken, waarbij de little gem en venkel geroosterd zijn, de couscous mooi gekruid en het wortelschuim voor een fris effect zorgt.  

Desserts en cocktails 


Dacht je dat we voldaan waren? Wij ook. Maar er staan desserts op de kaart die we blijkbaar geproefd moeten hebben, wordt ons verteld. En daar schenken ze graag lekkere cocktails bij. Je begrijpt het al, we zijn om. Er komt een heel kunstwerk op tafel te staan, wat wordt omschreven als ‘deconstructed carrot cake’. De crumble onderin is precies zoals we hem graag ook op de taart zien, maar de wortelballetjes smaken toch wel een stuk meer naar wortel dan we gewend zijn bij de taart. De ijsbucket raden we ook zeker aan om niet in je eentje te verorberen. Naast verschillende bolletjes ijs is ‘ie gevuld met merenguetoefjes en frambozen. En dan de cocktail, die bijna als een opzichzelfstaand dessert smaakt. De cocktail is op basis van melk en limoncello en dit blijkt een goede combinatie. Kan je dat shotje na het dinner gewoon skippen, wij sippen nog even door.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.

Van tap tot tafel: de culinaire verrassing van Kaapse Maria

Kaapse Maria aan de Mauritsweg heeft meer in de mars dan alleen de 24 taps met bier en ciders: verrassende gerechten en een gastvrije sfeer voor iedereen.