Old Scuola West: ook hier proef je topkwaliteit

In 2022 opende in Little C Old Scuola West, de tweede vestiging van het bekende pizzarestaurant. Ook hier hebben ze pizza's en Italiaanse lekkernijen.

21 Sep 2023 Erik Saathoff

blogger Een rebelse wijnliefhebber die vindt dat er vooral niet te moeilijk over wijn gedaan moet worden. Houd van lekker eten, maar is bovenal levensgenieter.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Old Scuola West

Abraham Tuschinskistraat 58, Rotterdam Maaltijd: LunchBorrelenDiner Stadsdeel: West Keuken: InternationaalItaliaansFusion Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Old Scuola West: ook hier proef je topkwaliteit

Het gebied rond Little C aan de Coolhaven is booming! Met een vooruitziende blik hadden Daniël van der Stel en Marco Zander van pizzarestaurant Old Scuola dit al snel in de gaten en zodoende werd in 2022 Old Scuola West in de plint van het appartementencomplex geopend. 

Nu, ruim een jaar en heel wat pizza’s uit de houtoven verder, is het hoog tijd om eens te gaan kijken of in West de oven net zo goed werkt als die in het restaurant in het centrum.

Groene oase 

Wij hebben de mazzel dat we Old Scuola West op een zomerse dag bezoeken en we op het zonovergoten terras kunnen zitten. Het terras, wat door de vele planten en bomen een heerlijke groene oase is, is zo gelegen dat het de hele dag zon heeft. Als we de heren van Old Scuola mogen geloven, heeft het zelfs de meeste zonuren van Rotterdam. 

Het uitzicht over het nieuwe parkje voor de deur van Old Scuola, de Coolhaven en de Pieter de Hoochbrug in de verte maken deze unieke locatie af. Uiteraard heeft - voor zover wij weten – Old Scuola nul komma nul invloed op het weer maar in het avondzonnetje aan het water komen we helemaal in vakantiesferen. 

Bestsellers 


Nadat we een glas witte (natuur-)wijn en een Venetiaanse IPA geserveerd krijgen, vraagt de ober of we interesse hebben in zijn aanbevelingen. Natuurlijk hebben we dat. Sterker nog, we besluiten volledig op hem te vertrouwen. Op aanraden krijgen we de bestsellers van het zomermenu. 

We beginnen met brood uit de houtoven met hierbij een knoflookboter gemaakt van zwarte knoflook. Wij nemen als supplement de San Daniele ham erbij. Bij Old Scuola zien ze deeg als wetenschap en dat is te merken. Zo zacht, zo fluffy, en we wisten niet dat er zoveel smaak in een 'simpel' deeg kon zitten. 

De moeder aller pizza’s 


Tijd voor pizza. Een van de pizza’s die we krijgen, is de pizza die je als kwaliteitsbenchmark zou kunnen, en misschien zelfs zou moeten, beschouwen in een pizzeria of pizzarestaurant. Zeker als het gaat om traditionele Napolitaanse pizza’s. We hebben het natuurlijk over de moeder aller pizza’s, de Margherita. Als deze goed is, dan zit het over het algemeen met de overige pizza’s ook wel goed. 

En goed zit het! Wederom dat verschrikkelijk mooie deeg, saus gemaakt van San Marzano tomaten, zoals het hoort: fior di latte (dus géén mozzarella!), Parmezaanse kaas en basilicum. Zo goed en zo lekker in al zijn eenvoud. 

Smaakspons 


De andere pizza die we krijgen is de Melanzane. Een pizza met San Marzanosaus, fior di latte, langzaam gegaarde aubergines, broodkruim, Parmezaanse kaas en basilicum. Het deeg hoeven we niet meer te bespreken en dat de tomatensaus en de fior di latte lekker zijn, is inmiddels ook duidelijk. 

Het vermelden waard is de aubergine die als een soort smaakspons het rookaroma van de houtoven opneemt en het broodkruim wat voor een crunch zorgt, en zo de pizza naar een nog hoger niveau tilt, ook. Bestel deze pizza! Ook als je (net als ons) denkt niet van aubergine te houden. 

"Gewoon f*cking lekker"


Terwijl de zon langzaam achter de gebouwen verdwijnt, sluiten we ons diner af met een vegan panna cotta met bosbessen en pistache, de klassieker onder de klassieke Italiaanse desserts tiramisu en twee glazen limoncello om het helemaal af te maken. Alles volledig huisgemaakt, goed op smaak en simpelweg gewoon heel erg lekker. 

Toen de mannen van Old Scuola begonnen was een groot deel van de missie om "gewoon f*cking lekkere pizza’s te maken". We kunnen met overtuiging zeggen dat ze dit ook bij Old Scuola West doen. En dat is niet het enige, ook de overige gerechten die we geproefd hebben waren 'gewoon f*cking lekker', en om dat te ervaren heb je echt niet per se die zomerzon nodig. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.