Sinds de eerste dag dat Mick Kruithof en Frankie Dros eerder dit jaar Wolly’s deuren openden aan het Noordplein, weten veel Rotterdammers hun weg naar de all day breakfast-zaak te vinden. Regelmatig is het 'met de benen buiten hangen' bij de nieuwe hotspot in het Zwaanshalskwartier.
We gingen langs voor een stevige lunch en namen plaats aan het laatst beschikbare tafeltje op het terras.
Spitsuur op zondag

Het is 11.30 uur op zondag en we zien vanaf een afstand dat het al lekker druk is bij Wolly. Het is de laatste zonnige herfstdag van het jaar dus iedereen wil een plekje op het terras bemachtigen. Binnen zit nagenoeg niemand. Mick schuift bij ons ronde bistrotafeltje aan. Het is duidelijk dat Wolly een populaire ontbijt- en lunchplek is: nog geen uur na onze entree vormt zich een rij voor de deur met gasten die maar al te graag wat willen bestellen.
Redenen om terug te komen

Op de kaart zien we een uiteenlopend aanbod van zoete en hartige ontbijtgerechten. "Zo is voor elk wat wils", laat Mick ons weten. "En zo zijn er voor onze gasten meerdere redenen waarom je Wolly zou willen bezoeken én later weer terugkomt."
Wie Wolly op social media volgt weet dat ze naast het vaste menu een wisselende ‘Guilty Croissant’ hebben met verrassende vulling en toppings, die het team van Wolly zelf bedenkt. 'Maar de echte favoriet van de gasten is toch wel de gevulde brioche." We besluiten beide te proberen en bestellen de pistachecroissant en de brioche ribeye en de chicken brioche.
Scandinavisch-Amerikaans interieur

Ondanks dat het goed toeven is bij Wolly aan de Waterkant, is binnen zitten ook zeker de moeite waard. In het interieur komen details naar voren die doen denken aan een Scandinavisch café: veel daglicht en lichte kleuren, gebruik van hout, functioneel en strak ingericht.
De ruimte wordt afgemaakt met door Frankie uitgezochte gehuurde kunst. Drie in het oog springende abstracte, kleurrijke objecten breken de kale muren. De zitjes met zicht op de Rotte hebben weer overeenkomsten met de welbekende American diner, wat goed past bij Wolly’s pancakes op het menu.
Meer dan lust voor het oog

De croissant is een feestje om naar te kijken, versierd met pistachecrumble en gedroogde bloemblaadjes. Wanneer je de croissant openbreekt, begint de stevige en romige vulling te lopen. Ik ben geen groot fan van pistache, maar vind de smaak van de vulling goed gebalanceerd, niet overweldigend zoet en de romigheid doet me denken aan witte chocolademousse. De croissant zelf is van binnen luchtig en heeft een knisperende buitenkant.
Royaal met smaken

Kort daarna krijgen we de brioches voorgeschoteld. Mick vertelt dat het gerecht geïnspireerd is op de Koreaanse briochetoast. De brioche is aan beide kanten goudbruin gebakken en heeft een boterige smaak. De ribeye is licht pittig door de srirachamayo en zowel het vlees als de paprika hebben een gerookte smaak. Doordat het vlees alleen kort aan beide kanten is geschroeid, is het nog mooi 'bleu' van binnen.
De gefrituurde kip is mals met een krokant laagje, een frissere variant door de rode kool, avocado en citroenmayo. Beide brioches zijn rijkelijk belegd, zonder dat hiermee het hoofdingrediënt wordt overschaduwd.
Toekomstplannen
Bij de opening sloegen Mick en Frankie de handen ineen met Jordy’s Bakery voor het voormalig afhaalloket van Lof der Zoetheid. Je kunt bij de bakkerij terecht voor vers zuurdesembrood, taarten, hartige snacks en belegde broodjes to-go. Mogelijk dat hier later nog een Wolly to go komt.
Op korte termijn kun je al kleine veranderingen bij Wolly verwachten. Nu het terrasseizoen op zijn eind loopt, wordt het menu aangepast, de populaire gerechten worden 'herfstklaar' gemaakt en er zullen ook nieuwe ontbijtopties worden toegevoegd. Reserveren is bij Wolly niet mogelijk, dus wil meer zekerheid voor het bemachtigen van een tafeltje, bezoek Wolly dan spontaan op een doordeweekse dag.