Ook voor lunch naar Boca's: een plank vol broodjes voor iedereen met keuzestress

Bij Boca's hebben ze het borrelen tot een kunst verheven, met de bekende borrelplanken. Maar wie tijdens de lunch eigenlijk al zin heeft om z'n eten te delen, is bij Boca's ook aan het juiste adres. Wij mochten proeven.

8 Apr 2019 Yasmine Esser

blogger Na jarenlang gewerkt te hebben bij online lifestyle magazines is Yasmine nu Stadscoördinator voor Amsterdam bij de Buik. Een droombaan, want ze is altijd wel te porren voor een etentje, het liefst met een glas wijn erbij.

Ook voor lunch naar Boca's: een plank vol broodjes voor iedereen met keuzestress

Wie fan is van het concept borrelen, kent ongetwijfeld Boca's. Want bij deze zaak hebben ze het borrelen tot een kunst verheven, met de bekende borrelplanken. Maar wie tijdens de lunch eigenlijk al zin heeft om z'n eten te delen, is bij Boca's ook aan het juiste adres. Wij mochten proeven.

Oneindig borrelen, dat is waar Boca's om bekend staat. Even wat drinken, mondt eigenlijk altijd uit in een avond met heerlijke hapjes. En ook als je geen zin hebt om écht uit eten te gaan, maar wel inziet dat het slim is om wat te eten bij al die wijntjes, belandt al snel bij de horecazaak. 

Oneindig borrelen 


Voor het diner kun je kiezen uit verschillende platen met hapjes, in de categorieën vlees, vis, vega of gemengd, die je kunt delen. Ook kun je losse gerechtjes bestellen. Alles is shared dining, want zo gaat dat bij de borrel.  

Het succesvolle concept wordt gerund door Philip Saarberg en zijn broer Maarten. De mannen begonnen met Boca's in de Amsterdamse Westerstraat. Dit was vrijwel meteen een succes en ze besloten een tweede zaak te openen in Amsterdam, Boca's Park, bij het Sarphatipark. Sinds 2015 is het concept ook in Rotterdam te vinden, aan de Mauritsweg. 

We spreken Philip daags voor de opening van nóg een zaak, want succes smaakt naar meer. Dit keer staat Breda op het programma. Hij vertelt enthousiast over hoe leuk die stad is. En hoe het bourgondische Breda zo goed past bij het concept. “We krijgen daar een gigantisch terras, echt fantastisch”, glundert Philip. 

Een plank met broodjes 


Maar dat is niet de reden dat we bij Boca's zijn. We zijn er voor de lunch. Het lijkt Philip namelijk nou zo leuk als hij een keer álle broodjes van de kaart kan maken. En dat zijn er nogal wat: 28 om precies te zijn. Hij is dan ook een tikje teleurgesteld als we niet met de hele redactie van de Buik kunnen komen, maar met z'n tweeën zijn. Hij stelt daarom een plank samen van negen broodjes, wat een goede hoeveelheid is als je een flinke trek hebt. Normaal gesproken raadt Boca's twee tot drie broodjes per persoon aan. 

Lunchen bij Boca’s 


Of je nou gaat voor kaas, vlees, vis, vega of zelfs een zoetekauw bent, je kunt het bestellen voor je lunchplaat. Onze aandacht gaat meteen naar het broodje met witte choco en frambozencoulis, maar we houden ons in en besluiten die voor het toetje te bewaren. We beginnen met een broodje met een gambakroket. De limoen-wasabi mayonaise past goed bij de smaak van de schelpdieren. 

Het mini-pistoletje steak tartaar met sjalottenmayo is een van onze favorieten. De hamburger met foie gras en truffelmayo en het gerechtje met makreel verbazen ons positief, omdat foie gras en makreel normaal niet bovenaan ons lijstje met lievelingseten staan, maar de gerechten bevallen ons goed. 

Als we de Queso Iberico met vijgencompote proeven worden we blij. Ook de rendang valt in de smaak, maar pas wel op, dit gerecht is een beetje pittig. Aanrader dus om er niet meteen mee te beginnen. Je wil immers niet dat je niets meer kunt proeven door de overprikkeling van je smaakpapillen. 

Het broodje witte chocoladepasta is inderdaad een goede afsluiter, ondervinden we. Jep, we hebben er weer een nieuwe lunchhotspot bij.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

Pastrami in de Pannekoekstraat bij Lemon’s Deli

Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen

Reistip: ‘In Bilbao eet je zelfs bij een simpel café bizar goed’

Onze reistip voor de nazomer is Bilbao, lees alles over pintxos, sterrententen en mooie musea en ga erheen met Buitenlandsche Zaken.