Op slechts vijftien minuten van de drukte van Rotterdam, in het hart van Midden-Delfland, ligt een in het groen verstopte plek: Op Hodenpijl. Dit is niet zomaar een restaurant, maar een plek waar natuur, bewust leven en spiritualiteit samenkomen.
Een bezoek aan Op Hodenpijl voelt als een uitstapje naar een wereld waarin de tijd langzamer lijkt te gaan en waar je volledig kunt opgaan in alles wat de plek te bieden heeft.
Van pastorie tot buitenplaats

Op Hodenpijl begon in 2004 toen Dirk en Tilly Post besloten een oude kerk, toen gebruikt als opslag, om te toveren tot een plek voor levensgenieters die met aandacht en bewustzijn in het leven staan.
Sinds de opening in 2007 heeft de locatie zich ontwikkeld tot veel meer dan alleen een restaurant. Gezondheid, welzijn, cultuur en muziek zijn hier net zo belangrijk als goed, en vooral ook bewust en duurzaam eten. De voormalige kerk doet nu dienst als evenementenlocatie waar lezingen, concerten en zelfs bruiloften worden gehouden.
Lokaal op je bord, bij op Hodenpijl

Wat Op Hodenpijl uniek maakt, is de directe verbinding met de natuur. De groenten op je bord komen uit hun eigen moestuin ‘de Levende Buitenplaats’, op slechts een steenworp afstand van het restaurant, die je dagelijks kunt bezoeken. Van hun eigen runderen tot de kippen die de eieren leveren, alles is lokaal en biologisch. Zelfs de honing komt van de bijen uit de moestuin. Zo proef je de regio in elke hap.
Onze serveerster Astrid die ons een warm welkom biedt, vertelt dat voordat ze bij Op Hodenpijl werkte ook vaste gast was. “Het is een plek waar je lekker veel groenten kunt verwachten, iets wat je bij maar weinig andere restaurants krijgt”, licht ze toe.
Lunchen op heilige grond

De keuken wordt geleid door chef-kok Remco Westmaas. Wij schuiven aan tijdens de lunch en kiezen voor de “Op Hodenpijl proeverij” – een selectie van de lunchgerechten op de kaart. Een plank vol met lekkernijen komt op tafel, waaronder een tomatensoepje, een romige zoete-aardappelbavarois en een hartige spitskoolstrudel.
Het is smullen en de chef laat de eenvoud van de ingrediënten in hun waarde. Daarnaast nog op de plank een kleine salade en een linzen- en een bonenpuree die als smeersels dienen voor op het geserveerde brood.
Naast de proeverij zien we nog salades, burgers en andere lekkernijen uit de keuken komen. Waar iedereen van zit te smullen. Per half november krijgt de kaart een nieuwe invulling met een tal aan nieuwe gerechten.
Een plek om tot rust te komen

Op Hodenpijl biedt niet alleen lunch, een borrel, of een diner van dinsdag tot en met zaterdagavond, maar ook tal van evenementen. Of het nu gaat om een bruiloft, een concert of hun jaarlijkse festival, de locatie trekt een breed publiek.
Met het weidse uitzicht over het omliggende platteland, de grote tuin, serre en het zonnige terras, voelt Op Hodenpijl als een oase van rust. Of je nu komt om te genieten van pure smaken of een warme, persoonlijke service, je verlaat deze plek met een gevoel van tevredenheid.
Hier word je eraan herinnerd dat bewust leven en genieten hand in hand gaan.
Hieronder volgen extra beelden van de Hodenpijl.


