Proef het moderne Spanje bij restaurant Destino

De Buik ging langs bij Destino, waar je de passie voor het vak kunt proeven en je jezelf een avond in Spaanse sferen kunt wanen door de verrassende smaken.

5 Mrt 2024 Lonneke de Boer

blogger Lonneke woont in Bergpolder en is een echte Bourgondiër. Daarom is zij constant op zoek naar de leukste, en het liefst nog onontdekte, culinaire hotspots van de stad.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Destino

Zaagmolenkade 37-38, Rotterdam Maaltijd: DinerLunch Stadsdeel: Noord Keuken: SpaansBaskisch Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Proef het moderne Spanje bij restaurant Destino

Aan de Zaagmolenkade in het Oude Noorden in Rotterdam vind je restaurant Destino. Dit Spaanse tapasrestaurant staat bekend om zijn moderne, mediterrane tapasgerechten. In de zomer kun je genieten op het terras aan de Rotte, maar ook in de winter is Destino de perfecte plek voor een gezellig avondje uit. De Buik ging langs om een avond in Spaanse sferen te beleven.

​Aperitief met olijven vooraf


Toen wij op een regenachtige avond in februari binnenstapten, was het al gezellig druk en de hele avond was de zaak goed gevuld. We werden verwelkomd door Reinbert Sneep. De Rotterdammer heeft het restaurant vier jaar geleden overgenomen en staat van dinsdag tot en met zondag vol passie klaar om zijn gasten te laten genieten van de Spaanse keuken.

Bij aankomst zien we direct een grote bar met de Vitrina met de eerste tapasgerechtjes. Het is namelijk typisch Spaans om je aperitief te combineren met bijvoorbeeld olijven of Spaanse kaas die je direct aan de bar eet.

​Mediterraanse aperitivo


Reinbert vertelt dat je per persoon ongeveer drie tapasgerechten bestelt, maar meer bestellen kan altijd. Als aperitief proeven wij een bordje met vijf verschillende Spaanse worsten, waaronder Spaanse bloedworst, onze favoriet van het plankje, chorizo en serranoham.

De worsten passen door de diepe en zoute smaken perfect bij de Manchego. Deze Spaanse kaas wordt geserveerd met vijgenbrood en kweekperenjam. Zoals echte Spanjaarden, drinken wij een glaasje sherry, een drankje dat typisch Spaans is en perfect past bij de rijke smaken van de kaas en worst.

De hele avond wordt het brood aangevuld en de twee euro die je hiervoor betaalt, wordt voor een deel gedoneerd aan Stichting Jarige Job. Een mooi initiatief vinden wij.

​Oesters en mosselen


Na het aperitief maken we een klein uitstapje naar Frankrijk en krijgen we oesters uit Bretagne geserveerd met een topping van geroosterde biet, augurk en Gin Mare. De biet is misschien niet het eerste waar je aan denkt om te combineren met oesters, maar de zilte smaak past perfect bij de frisse zoetheid van de biet.

We drinken een witte natuurwijn, die anders dan je misschien gewend bent, kraakhelder is en een frisse, fruitige smaak heeft.

Na de oesters arriveert tonijn met gedroogde olijvenkruim. Dit gerecht is een specialiteit uit Zuid-Spanje waar ze de tonijn flinterdun snijden en daarna laten drogen en doet ons wegdromen. De tonijn smelt direct op onze tong en is rijk van smaak.

Na de tonijn volgt weer sherry, maar dit keer gebruikt om de gebakken mosselen af te blussen. Deze zijn goed op smaak gebracht met kruiden, knoflook en tijm. We bestellen zelfs nog extra brood om in de overgebleven saus te dippen.

De mosselen eten we in combinatie met een salade van witlof, mango en truffelhoning dressing die door de frisheid goed matcht met de schaaldieren.

​Spaanse bloedworst


Op naar de vleesgerechten. Die combineren wij met een witte Rioja en een gekoelde rode wijn, de Tinto Monastrell uit Alicante. We krijgen een pincho van bloedworst en padronpeper. Zoals we de pinchos kennen, wordt deze op brood geserveerd.

De bloedworst is goed op smaak gebracht met een zoete uiencompote. De bloedworst blijft populair, want deze is misschien wel weer onze favoriete tapas tot nu toe. We sluiten de warme tapas af met Cuello Ibérico. Zo populair onder de gasten dat dit gerecht zelfs weer terug op de kaart moest komen nadat deze eraf was gehaald.

Iberico kan soms veel vet hebben, maar dit was nu absoluut niet het geval. We proeven een krokante korst en een malse binnenkant en de structuur van de pijnboompitten zorgt ervoor dat het gerecht een lekkere bite heeft.

We geven de vaste gasten geen ongelijk en begrijpen waarom het gerecht terug is op de kaart. Goed om te vermelden is dat er ook voldoende vegetarische tapas te bestellen zijn.

​Warme afsluiter


Tot slot eindigen we de avond met een traditionele Spaanse amandeltaart met vanille-ijs gecombineerd met een dessertwijn uit Malaga. De honingachtige smaak in de wijn past perfect bij het notige van de taart.

Voldaan nemen we afscheid van de Spaanse smaken en gastvrijheid. Bij Destino proef je passie voor het vak en waan je je even in een hippe stad in Spanje door de moderne combinaties en verrassende smaken.

Ondanks dat Destino al een tijdje meegaat, is het haar charme verre van verloren en wij zien dit als een perfecte plek om met vrienden of familie lang te tafelen of voor een romantische date.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.

Lake Seven: eten en avontuur aan het water

Voor wie even wil ontsnappen uit de stad, maar wel beleving en eten op maat wil, is Lake Seven aan de Zevenhuizerplas de juiste eatertainment plek.

Mango lassi, pani puri en meer: een avond bij Bombay Curry House

Ontdek Bombay Curry House: klassieke en verrassende Indiase gerechten, verse naan, tandoori en heerlijke mango lassi.