Hugo heeft een nieuwe stijl. Op het menu vooral gerechten die de eigenaren en het personeel zelf lekker vinden: aantrekkelijke, eigentijdse bordjes. Met daarbij meer dan 60 speciaalbieren en veel alcoholvrije opties. De Buik ging langs om de dinerkaart uitgebreid te proeven, van (vegan) rendang loaded fries tot de crispy chicken burger.
Een frisse start voor Proeflokaal Hugo

Na de overname werd het tijd voor een transformatie. Sinds september hebben Rogier en Maurits samen met Robert en Joyce de kaart vernieuwd met alles wat zij zelf vooral ook lekker vinden. Waar de insteek voorheen klassiek studentikoos was, is de uitstraling en huisstijl nu jong, aantrekkelijk en divers.
De drankkaart is uitgebreid naar 60 speciaalbiertjes en daarnaast zijn er ook fijne katervrije opties, altijd handig als je de volgende dag vroeg moet opstaan.
Rode elementen in een ruim hoekpand

De locatie, een ruim hoekpand, maakt dit een fijne plek om aan te schuiven. Het interieur is warm en uitnodigend. Wij werden erg blij van de rode elementen die door het hele pand en de kaart terugkomen: dit maakte het erg sfeervol.
Op de warmere dagen kun je hier heerlijk op het terras zitten en de passerende mensen bekijken, terwijl je natuurlijk geniet van een drankje en wat lekkers van de kaart.
Lunchen, borrelen en dineren, de menu's onder de loep

Wij kwamen de avondkaart proeven, samen met wat diverse drankjes en biertjes. We willen daarbij benoemen dat de lunchkaart zeker de moeite waard is om te komen proeven. Hierop staan gerechten waar je meteen trek van krijgt, maar die je thuis vaak niet snel zelf zou maken.
Denk aan goed gevulde baguettes, uitgebreide tosti’s en broodjes kroket. De borrelkaart en loaded fries zijn trouwens de hele dag beschikbaar.
Op de avondkaart vind je onder andere burgers, spareribs, diverse oriëntaalse opties, maar ook leuke vegetarische gerechten. Denk bijvoorbeeld aan de rendang gemaakt van jackfruit, geserveerd met rijst en knoflooknaan (ook in een niet-vegetarische variant beschikbaar).
Weet je niet wat je moet kiezen? Naast de gemarkeerde favorieten op de kaart, staan er op de tafels kaartjes met de favorieten van het personeel, een leuk persoonlijk detail.
Let the night begin

Met onze eerste borrel op tafel, begonnen we met de sticky fried chicken met soya-knoflook glaze en aan de rendang loaded fries. De kip was goed op smaak, mals, juicy en lekker krokant, ik wilde hierbij echt mijn vingers aflikken!
Bij de frites wilden we na de eerste twee happen eigenlijk alleen maar meer. De frites waren heerlijk bedekt met rendang, zoetzure komkommer en lente-ui, maar bleven toch krokant. Dit gerecht ging er goed in, de komkommer zorgde namelijk voor een goede balans waardoor het niet te zwaar werd.
We vervolgden met calamares en garnalenkroketjes. De calamares waren klein, superzacht van binnen met een heerlijk krokant gebakken korstje en een bijpassende aioli dip, precies zoals calamaris hoort te zijn. De kroketjes waren ook goed op smaak.
Laatste ronde: een perfecte afsluiter...

Deze avond kon een burger natuurlijk niet ontbreken, dus daarna volgde de crispy Asian chicken burger. De burger werd geserveerd met frietjes en coleslaw. Goed om te weten, maar laat dat je niet weerhouden om ook nog de loaded fries te bestellen…
Bij de burger deden we niks geks, we namen een grote hap door alle lagen heen, die was heerlijk juicy en vol van smaak. De saus met Aziatische touch tilde de burger echt naar een hoger niveau. Na deze burger zaten we echter echt vol, het was een gezellige en lekkere avond.
Naast eten organiseert Proeflokaal Hugo pub-, pop- en internationale quizzen, en in de wintermaanden kun je er films kijken met bijpassende snacks en drankjes. Op vrijdag is er een dj aanwezig, en soms op andere dagen ook livebands. Zo kan je hier dus ook af en toe lekker met de voetjes van de vloer.