Zomaar op een woensdagmiddag stapten we binnen bij Restaurant Zotte om daar te gaan lunchen. Geen excuus dat het lastig te bereiken is vanuit het centrum, want de tram stopt gewoon voor de deur. Dus reizen we af naar Hillegersberg. We proefden wel vier prachtige gerechten van de kaart, dronken daar wat glazen wijn bij en vonden daar wat van.
 
            
            Lunchen bij Zotte 

Zotte is geen onbekende bij De Buik, maar tot voorheen serveerden zij alleen diner. Sinds juni is er ook lunch aan het concept toegevoegd. Doordat de Straatweg, waar Zotte aan gevestigd is, lange tijd opengebroken is geweest, was het een tijdje moeilijk om Zotte te bereiken. Nu zijn er geen excuses meer en mogen we dan eindelijk gaan ontdekken wat lunchen bij Zotte betekent. 
Black Angus 
Nadat we vrolijk begroet worden bij de deur worden we naar onze tafel geleid. We beginnen met een prachtig gerechtje: tartaar van Black Angus beef met getoaste brioche en huisgemaakte piccalilly. Er wordt uitgelegd dat de gerechten die we vandaag proeven iets kleiner zijn dan de normale porties, omdat we meer gaan proeven. Met een glas Pinot Noir ernaast duiken we dit bord in. De Black Angus beef smelt op onze tong en we worden verrast door het zuurtje van de piccalilly. Door deze binnenkomer kunnen we niet wachten op de rest van onze middag. 
Zalm en sesam

We stappen over naar vis. Een goed plan, want wat er op ons bord verschijnt hadden we niet willen missen. Aangebraden zalm in sesamkorst op gelatine van sojasaus met komkommerschuim en sesammayo. De zalm is vanbinnen nog mooi donkerroze, daar worden we blij van. De gelatine van soja is vrij zout, maar gelukkig lost het schuim van komkommer dat grotendeels op. Er wordt een glas wijn van 100% viognier druif bij geschonken. Dat past er mooi bij, naar onze mening. 
Diamanthaas
Tussen de gerechtjes door kletsen we en is er een relaxte sfeer in het restaurant. Af en toe worden wij onderbroken door de reclames op de radio die voorbij komen, maar daar kunnen we ons snel overheen zetten als het laatste hartige gerecht op tafel wordt gezet. Diamanthaas van Black Angus met geroerbakte groente, uiencompote en truffel. We drinken er een glas rode wijn bij: Vigneti di Forbe bij. Een stoer maar tegelijkertijd verfijnd gerecht. Het bord blijft bijna ‘schoon’ over. 
Zomer op een bord

We sluiten de lunch af met een aardbeiendessert. Bij de verse Hollandse aardbeien komen room, aarbeiensorbet, koekkruimels en een heerlijke sabayon. Fijn dat het niet te zwaar is, waardoor het een mooie afsluiter is. Zomer op een bord! Vol zijn we wel na onze proeverij, dus slaan we dit keer de koffie af. Vrolijk en voldaan stappen we weer naar buiten, misschien pakken we deze tram maar snel weer naar Hillegersberg.