Restaurant Zotte pakt uit met lunch

Wij waren benieuwd naar de lunchkaart van Restaurant Zotte in Hillegersberg, dus gingen wij langs om een aantal gerechten te proeven.

17 Mei 2018 Charlotte Hamilton

blogger Een negentienjarig journalistiek student en foodie. Denkt ’s ochtends na over wat ze ’s avonds gaat koken. Ze heeft een studentenbudget maar geeft vervolgens al haar geld uit aan etentjes.

Restaurant Zotte pakt uit met lunch

Zomaar op een woensdagmiddag stapten we binnen bij Restaurant Zotte om daar te gaan lunchen. Geen excuus dat het lastig te bereiken is vanuit het centrum, want de tram stopt gewoon voor de deur. Dus reizen we af naar Hillegersberg. We proefden wel vier prachtige gerechten van de kaart, dronken daar wat glazen wijn bij en vonden daar wat van.

Lunchen bij Zotte 


Zotte is geen onbekende bij De Buik, maar tot voorheen serveerden zij alleen diner. Sinds juni is er ook lunch aan het concept toegevoegd. Doordat de Straatweg, waar Zotte aan gevestigd is, lange tijd opengebroken is geweest, was het een tijdje moeilijk om Zotte te bereiken. Nu zijn er geen excuses meer en mogen we dan eindelijk gaan ontdekken wat lunchen bij Zotte betekent. 

Black Angus 

Nadat we vrolijk begroet worden bij de deur worden we naar onze tafel geleid. We beginnen met een prachtig gerechtje: tartaar van Black Angus beef met getoaste brioche en huisgemaakte piccalilly. Er wordt uitgelegd dat de gerechten die we vandaag proeven iets kleiner zijn dan de normale porties, omdat we meer gaan proeven. Met een glas Pinot Noir ernaast duiken we dit bord in. De Black Angus beef smelt op onze tong en we worden verrast door het zuurtje van de piccalilly. Door deze binnenkomer kunnen we niet wachten op de rest van onze middag. 

Zalm en sesam


We stappen over naar vis. Een goed plan, want wat er op ons bord verschijnt hadden we niet willen missen. Aangebraden zalm in sesamkorst op gelatine van sojasaus met komkommerschuim en sesammayo. De zalm is vanbinnen nog mooi donkerroze, daar worden we blij van. De gelatine van soja is vrij zout, maar gelukkig lost het schuim van komkommer dat grotendeels op. Er wordt een glas wijn van 100% viognier druif bij geschonken. Dat past er mooi bij, naar onze mening. 

Diamanthaas

Tussen de gerechtjes door kletsen we en is er een relaxte sfeer in het restaurant. Af en toe worden wij onderbroken door de reclames op de radio die voorbij komen, maar daar kunnen we ons snel overheen zetten als het laatste hartige gerecht op tafel wordt gezet. Diamanthaas van Black Angus met geroerbakte groente, uiencompote en truffel. We drinken er een glas rode wijn bij: Vigneti di Forbe bij. Een stoer maar tegelijkertijd verfijnd gerecht. Het bord blijft bijna ‘schoon’ over. 

Zomer op een bord


We sluiten de lunch af met een aardbeiendessert. Bij de verse Hollandse aardbeien komen room, aarbeiensorbet, koekkruimels en een heerlijke sabayon. Fijn dat het niet te zwaar is, waardoor het een mooie afsluiter is. Zomer op een bord! Vol zijn we wel na onze proeverij, dus slaan we dit keer de koffie af. Vrolijk en voldaan stappen we weer naar buiten, misschien pakken we deze tram maar snel weer naar Hillegersberg.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Zotte twittert en facebookt zijn gasten naar binnen

Zotte, klein restaurant aan de Straatweg, bestaat 13 jaar. Smakelijke gerechten voor sympa-prijzen. Ook specialiteiten (blackangus beef) uit de green egg.

Zotte Lunch & Diner: verrassingen aan de Straatweg

De gevarieerde kaart van Zotte kan voor keuzestress zorgen. Laat het in dat geval gewoon over aan eigenaar René Cieremans om je iets lekkers voor te schotelen.

9 tips voor Antwerpen

Binnen een paar uur sta je in Antwerpen, waar je heerlijk een weekendje kan vertoeven. De Buik geeft een paar goede tips voor en alomvattend weekend.