SolFood, een smaakvolle toevoeging aan de Pannekoekstraat

Solfood heeft al een tijdje een vestiging in Rotterdam, op de Pannekoekstraat. We gingen erheen voor een uitgebreide lunch.

5 Feb 2017 Ghislaine de Roij

blogger Naast schrijven houdt Ghislaine zich het liefst bezig met eten en drinken. Ze is dan ook een veel geziene gast in de horeca van Rotterdam

SolFood, een smaakvolle toevoeging aan de Pannekoekstraat

Dat Solfood een hele fijne traiteur was, wisten we al, maar dat je er ook kunt lunchen was nieuws. Solfood is met name gericht op afhalen en bezorgen, maar er is dus ook de mogelijkheid om daar je overheerlijke bestelling te nuttigen. Wij besloten onze dinsdagmiddag nuttig te besteden en met stevige honger gingen we richting Pannekoekstraat om daar de hele winkel eens even leeg te grazen.


We worden gastvrij ontvangen door bedrijfsleider Cees. We nemen plaats in de gezellige ruimte en krijgen meteen wat lekkers te drinken. Solfood heeft een mooie selectie wijnen te koop, maar geen drankvergunning. Wij houden het dus netjes bij de biologische limonade van Luscombe. Het grootste gedeelte van de zaak wordt in beslag genomen door de enorme vitrine, die in u-vorm om de keuken gebouwd is. De ‘lunchroom’ is ingericht met een paar gezellige tafeltjes en een fijne bank bezaaid met vrolijke kussentjes. We voelen ons direct thuis.

Restaurantkwaliteit voor thuis


Veel vaste klanten van Solfood nemen hun lievelingshapjes lekker mee naar huis. Cees: ‘Eigenlijk willen wij ervoor zorgen dat de klant thuis de kwaliteit heeft van een restaurant.’ Bij het uitzoeken van welke delicatessen je je gasten (of jezelf) voor wil schotelen, helpt Cees je graag. En als je niet kan kiezen, mag je gewoon even proeven. ‘Wij denken graag mee met de klant. Bijvoorbeeld ook als ze zelf een idee hebben voor een specifiek gerecht. Dan kijkt onze chef graag met je mee. Er is niet snel iets dat niet kan hier,’ aldus Cees. 

Van alles wat


Een blik op de menukaart zorgt direct voor keuzestress. De flinke hoeveelheid broodjes klinken allemaal even smakelijk en wat de losse hapjes betreft weten we al helemaal niet waar we moeten beginnen. ‘Zal ik gewoon iets op tafel zetten?’ klinkt het verlossend uit de mond van Cees. Graag! Terwijl wij gezellig zitten te kletsen, zien we hem enthousiast en toegewijd drie plateaus met hapjes voor ons maken: een beetje van alles wat Solfood te bieden heeft.


De drie plateaus zien er werkelijk adembenemend uit: van tapas tot het populaire broodje carpaccio, en van een Italiaanse charcuterie tot een selectie heerlijke kazen; wij zijn zo blij als een kind. Een broodje carpaccio is natuurlijk al jaren gemeengoed en niet al te spannend. Maar het is een favoriet onder de vaste klanten en bij het proeven snappen wij gelijk waarom: de versgesneden carpaccio is van superieure kwaliteit en enorm smaakvol. De Parmezaanse kaas, spekjes, rucola, basilicummayonaise en pijnboompitjes maken het helemaal af. Beiden zijn we het er over eens dat dit een echte topper is en de twee broodjes zijn dan ook binnen no time veroberd. 

Publieksfavorieten


Met stip op één dus het broodje carpaccio en ook de flinterdun gesneden truffelsalami en de miniloempia’s met eend zijn binnen no time van het plateau verdwenen. De Serranohamrol gevuld met mascarpone, rucula, pijnboompitten, mozzarella en perzik, is een favoriet van de Solfoodklant, net als de zalmrol met crème fraîche en Hollandse garnalen. Ook hier moeten we de klant weer groot gelijk geven: de hapjes zijn heerlijk.


Solfood is een uitstekende plek om heerlijke dingen voor thuis in te slaan, maar als je er toch bent raden we je van harte aan om er ook nog even een hapje te eten. Ons zal je er in ieder geval regelmatig terugzien. Niet in de laatste plaats omdat we nog niet van alle toetjes geproefd hebben.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rif010 laat zien dat het surfgevoel geen oceaan nodig heeft

Voor een goede wave hoef je niet ver te reizen. Rif010 biedt naast lekker eten ook surflessen aan, waardoor jij je als een vis in het water voelt.

Het culinaire slotakkoord van Marco Somer bij De Harmonie

Marco Somer en Sabine Kromkamp stoppen na deze kerst met De Harmonie. De Buik blikt terug met ze, en vooruit.

De Stoofboot: stoofvlees, friet en een biertje op de Rotte

Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.