De Buik ging langs bij een oude bekende: Stadscafé Weena en probeerde diverse gerechten (en dranken) van het nieuwe menu. De burger (met birria bouillon) bleef ons bij, net zoals de gemoedelijke sfeer in deze bijna-oase.
De Buik ging langs bij een oude bekende: Stadscafé Weena en probeerde diverse gerechten (en dranken) van het nieuwe menu. De burger (met birria bouillon) bleef ons bij, net zoals de gemoedelijke sfeer in deze bijna-oase.
Als je de Lijnbaan afloopt, voorbij de ondergrondse nachtclub Toffler, kom je al snel Stadscafé Weena tegen. Je herkent dit gezellige eetcafé aan het uitgebreide terras met picknickbanken en vrolijke lichtsnoeren.
Stadscafé Weena is onderdeel van de horecagroep achter bekende Rotterdamse horecagelegenheden als De Gele Kanarie, Bokaal en Botanero. Bij Stadscafé Weena kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner of een borrel met speciaalbier en snacks. Begin maart introduceerden ze een nieuwe menukaart. De Buik mocht ‘m uitproberen.
Stadscafé Weena heeft een ruime selectie aan borrelhappen: van de standaard bitterballen, mini frikandellen en kaassoufflés tot meer avontuurlijke gerechtjes als gefrituurde oesterzwam en eendenrillettes.
Voor een goede donderdag- of vrijdagmiddagborrel zit je hier dus zeker goed. Liever een 3 gangendiner? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. We beginnen met een voorgerecht, maar zien op de kaart ook nacho’s staan. Gelukkig kan er een combinatie van barbites en voorgerechten gemaakt worden: mix en match.
Al snel staat er een flinke schaal nacho’s voor onze neus. Eén ding is zeker: ze serveren hier geen zuinige porties. De nacho’s zijn precies zoals je ze wilt hebben: knapperig met een overload aan gesmolten kaas, guacamole en sour cream.
In het dagelijks leven houden we van orde en regelmaat, maar bij nacho’s geldt: hoe rommeliger hoe beter. Ook de vitello van kalfsmuis stelt niet teleur. Het dungesneden kalfsvlees is delicaat en sappig, terwijl de tonijnmayonaise een hartige smaak heeft met hints van tonijn, ansjovis en kappertjes. Samen met de frisse appel vormen deze smaken een harmonieuze combinatie.
Bij het hoofdgerecht kiezen we voor een klassieker én een nieuwe toevoeging op de kaart. Allereerst de surf en turf die het beste van twee werelden combineert. Perfect als je niet kunt kiezen tussen vis en vlees.
In dit geval ligt er shortrib en gamba’s op het bord. Het vlees van de shortrib is helaas een tikkeltje droog, maar de gamba’s zijn sappig en goed op smaak. Bospeen, trostomaatjes en groene salsa zorgen voor een kleurrijk smaakfestijn.
Met evenveel burgers als reguliere hoofdgerechten op de kaart kan het niet anders dan dat er ook een burger op tafel komt. We kiezen voor een nieuw exemplaar en het is direct een klapper: een sappige shortrib burger gecombineerd met zoetzure rode kool. Erbij zit een bakje birria om te dippen.
De rijke, kruidige bouillon zorgt voor een explosie van smaken. Dit kan zomaar een nieuwe favoriet op de kaart worden. Deze twee gerechten hebben één ding met elkaar gemeen: je krijgt er vieze handen van. Maar het is niks wat een vochtig doekje niet kan oplossen en die zitten erbij. Aan alles is gedacht.
Bij een café hoort natuurlijk ook een goede drankenkaart. Daar weten ze bij Stadscafé Weena wel raad mee. Van huisgemaakte citroenlimonade tot verschillende gin-tonics en cocktails, je vindt het hier allemaal.
Ook is er een uitgebreide selectie aan (Rotterdamse) speciaalbieren. Natuurlijk staat ook het witbier van zusje De Gele Kanarie, Tikkie Tropisch Weizen, op de kaart. Liever een kop koffie? Wij sloten af met een flat white van Rotterdams meest toonaangevende fair trade koffiemerk: Man met Bril. Alle koffie die hier geserveerd wordt is van dit merk, dus als je van een goed bakkie pleur houdt, zit je hier goed.
Stadscafé Weena is niet alleen een plek waar lekker eten centraal staat, maar ook een locatie waar gezelligheid en een relaxte sfeer hand in hand gaan. Binnen zit je bekant in een groene oase dankzij de talloze planten die door de gehele zaak te vinden zijn.
Ook in de zomer is Stadscafé Weena een ware hotspot. Tussen alle hoogbouw is het ruime terras een heerlijke plek om samen met vrienden te ontspannen onder het genot van een ambachtelijk speciaalbiertje. Laat die zon maar komen!
Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!
Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.
Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.
Geniet van de volgende voordelen: