Thuis Chinees koken op traditionele wijze met HOT&HOT

Hot Pot van HOT&HOT, een heerlijke traditionele manier van het maken van Chinees eten, hiermee haal je de Chinese keuken letterlijk in huis.

17 Feb 2021 Jesper Kooistra

blogger Jesper studeert journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, een journalist in spe. Schrijven, lezen en bewust eten is belangrijk voor Jesper

Restaurant toevoegen aan favorieten

Hot & Hot

Goudsesingel 340A, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Chinees Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Thuis Chinees koken op traditionele wijze met HOT&HOT

HOT&HOT zorgt ervoor dat je thuis op Chinese wijze kan koken met een bezorgmenu inclusief een hot pot. Zo kun jij het restaurant in huis halen en koken volgens deze Chinese traditie.

​Hot pot


Wanneer je bij HOT&HOT een hot pot bestelt, krijg je een eetervaring zoals in China. De manier van koken is al meer dan duizend jaar oud, in China werden toentertijd keramieken of metalen potten verwarmd. Waar de manier van koken precies vandaan komt is nog altijd onbekend. Het eten komt in verschillende bakjes binnen, voorbeelden hiervan zijn: wagyu beef, wortels of beef brisket (borst- of klapstuk). Naast deze bakjes krijg je twee soorten soepen (of bouillons) die je verdeelt over de twee kanten van de meegeleverde pan. Er is een pittige soep en een soep met paddenstoelen als basis.

​Bereiden volgens de kaart


Bij de hot pot zit een instructiekaart, voor ons als leken van de hot pot een fijne service op afstand. Er wordt aangeraden om eerst de soep op te warmen in de pan, voordat je het eten hierin kookt.

Als de soep warm is, kun je overgaan tot de bereiding. Er worden verschillende voorgekookte stukjes vlees bij het menu geleverd, maar ook rauwe soorten die nog gekookt moeten worden. Verder zijn er verschillende groenten die aan de hot pot toegevoegd kunnen worden, zoals champignon en tomaat. Wanneer je de pan aan zet is deze binnen mum van tijd klaar om mee te koken, wij beginnen met het bereiden van wat aardappel, wortel en wagyu beef.

Speciaal menu


HOT&HOT heeft nu een tijdelijk menu samengesteld voor de hot pot om uit te proberen. Dit is te onderscheiden in een groter en een kleiner menu. Het grote menu heeft twaalf ingrediënten waaronder: Australisch wagyu beef, tender beef, champignons en wortels. Hiernaast heb je de mogelijkheid voor het kleinere menu met: beef ribs, beef tendon en bamboe.

Delen


Het leukste onderdeel van het eten is dat dit een gezamenlijke activiteit is. Door samen te koken heb je naast heerlijk eten ook de tijd om wat bij te praten. Het duurt niet lang voordat de eerste hapjes uit de pan klaar zijn. De soep geeft de ingrediënten extra smaak mee. Zelf houden wij van een beetje pittig dus gaat onze voorkeur uit naar de pittige kant van de pan. Ook hebben wij de champignons wat langer in de pan laten zitten zodat de smaak wordt meegenomen in het vlees wat wij eten.

De hot pot van Hot & Hot zorgt voor een bijzondere ervaring, verwacht geen standaard – verhollandste – afhaal Chinees. Sterker nog, wanneer je van traditioneel Chinees eten houdt is dit de moeite waard om uit te proberen.

Bubble tea


Voor het drinken raden wij je een verfrissend, in Azië populair, drankje aan: bubble tea. Zelf hadden wij een klassieke boba tea, een heerlijk zoet drankje voor bij het eten. De balletjes – van tapiocazetmeel – die in het drankje zitten doen een beetje denken aan gummibeertjes. Dit drankje was naar onze mening ook prima om zoet mee af te sluiten. 

Wanneer je houdt van eten zoals in China en er een gezellige avond van wil maken is dit een erg leuke keuze. HOT&HOT bezorgt in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Delft, Leiden en de omliggende gebieden. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Hot & Hot: Waan je in de wereld van de Chinese hot pot

Bij Hot & Hot kook je je eigen eten in een Chinese hot pot. Louise Lu nodigde ons uit om te proeven van Chinese lekkernijen.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.