Trattoria Sophia: de hele dag Italiaans in het Lloydkwartier

Trattoria Sophia heeft aan de Lloydpier in West haar deuren weer geopend. Trattoria Sophia is een gezellig Italiaans restaurant in Rotterdam-West.

15 Mei 2024 Gaby Khan

blogger Tijdens het avondeten kijkt Gaby Chef’s Table en een paar keer per week uiteten is voor haar niet vaak genoeg. Haar liefde voor eten en passie voor schrijven is dan ook een gouden combinatie voor Gaby.

  • 15 Mei 2024

Trattoria Sophia: de hele dag Italiaans in het Lloydkwartier

Na een periode van renovatie heeft Trattoria Sophia, aan de Lloydpier in West, haar deuren weer geopend. Het vernieuwde interieur straalt warmte uit met het houten meubilair en de groene tinten. Van lunch tot borrel en avondeten – bij Trattoria Sophia kun je terecht voor een avond in Italiaanse sferen en met vertrouwde Italiaanse smaken.

​Uitstraling met groen en hout


Ondanks de grootte van de zaak (2 etages), vinden we de nieuwe uitstraling van Trattoria Sophia heel gezellig - door het gebruik van veel hout en groentinten. We bewonderen de prachtige open keuken waar de chefs de voorbereidingen op het avondeten treffen en beginnen de avond met bijzonder lekkere Italiaanse groene olijven en een glas bubbels.

​Een blik op de menukaart van Trattoria Sophia


Trattoria Sophia biedt haar gasten Italiaanse gerechten, zoals de naam al doet vermoeden. De vertrouwde favorieten die het restaurant populair hebben gemaakt, staan gewoon nog op het menu. Daar heeft de renovatie weinig aan veranderd. 

Wel is er een iets andere invulling van de menukaart om een breder publiek te bedienen en op elk moment van de dag te kunnen genieten, van panini's tot smaakvolle pasta's en pizza's.

Zoals veel zaken op de Buik, zie je dat de trattoria gebruik maakt van biologische en natuurinclusieve ingrediënten, veelal afkomstig uit het seizoen. Dus de gerechten op de kaart wisselen geregeld.

​Een verdere blik op het menu: over pasta en pizza


Pasta vongole

We kunnen voor de hoofdgerechten kiezen uit 5 verschillende pasta’s en 12 pizza’s. Er zijn genoeg vegetarische opties en ook de kleintjes worden niet vergeten: zij hebben de keuze uit kleinere hoofdgerechten. 

We kiezen voor 2 gerechten en delen die met elkaar: een pizza Margherita en Fregola con Vongole. Fregola is een pastasoort in bolletjesvorm uit Sardinië. Niet gek dat deze pastasoort is gekozen, omdat de chefkok ook van dit Italiaanse eiland afkomstig is. 

De fregola voegt een interessante twist toe aan dit verrassende gerecht. De pizza Margherita is uitstekend en vertrouwd – voor deze klassieker komen we zeker nog eens terug. 

We sluiten af met een goede espresso, een panna cotta en huisgemaakte tiramisu, waarbij we ons weer even in Italië wanen.

Een restaurant voor iedereen


De Lloydpier ontwikkelt zich snel en met Restaurant Goud en Café Verhip om de hoek, vormt Trattoria Sophia het culinaire gezicht van dit stukje Rotterdam-West. 

Met haar ongedwongen sfeer heeft de trattoria iets voor iedereen. Het is een laagdrempelige zaak met (letterlijk) veel ruimte en hoge plafonds. Goed voor de buurtbewoners, ook als ze pizza’s willen afhalen of voor alle bedrijven aan de pier die een zaal nodig hebben, en goed voor Rotterdammers die in ontspannen setting willen genieten van Italiaanse all-day klassiekers.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Kaasfondue met een Spaans tintje bij Bar Pepito

Bar Pepito introduceert Spaanse kaasfondue, een combinatie van Zwitserse en Spaanse specialiteiten, en goed te combineren met de uitgebreide tapaskaart.

Hier eet je de lekkerste sushi van Rotterdam

Spicy tuna roll, California maki en nigiri sake. De Buik maakte een niet te versmaden overzicht van de restaurants waar je de lekkerste sushi kan eten.

Weg van eenheidsworst: bemin het onbekende

Ian van Eck praat ons op de Buik bij over wijnen. Deze keer gaat het over vergeten druivenrassen die volgens hem de komende tijd het verschil maken.