In Vlaardingen vind je sinds een half jaar Anshi Noodles, een klein restaurant dat gespecialiseerd is in handgemaakte biang biang noodles. Deze brede noedels staan bekend om hun volle smaak en chewy structuur.
In Vlaardingen vind je sinds een half jaar Anshi Noodles, een klein restaurant dat gespecialiseerd is in handgemaakte biang biang noodles. Deze brede noedels staan bekend om hun volle smaak en chewy structuur.
De eerste keer dat ik biang biang noodles at, was ongeveer tien jaar geleden in Xi’an, de stad in China waar dit gerecht vandaan komt. De brede noedels bleken een gouden combinatie te zijn met de saus en chili-olie. Sindsdien ben ik verkocht en gelukkig heeft het gerecht inmiddels ook zijn weg gevonden naar Nederland.
Bij binnenkomst in Anshi Noodles valt meteen de open keuken op waar de eigenaar druk bezig is met het maken van de noedels. Het deeg wordt in stukken gesneden, uitgetrokken tot lange noedels en vervolgens met een ‘biang biang’-geluid tegen het aanrecht geslagen.
Wij bestellen twee kommen biang biang noodles: één met rundvlees en de ander met tofu, aubergine en tomaat met ei. Bij de Chinese keuken is textuur minstens even belangrijk als smaak. En dat is ook het geval bij dit gerecht.
De noedels zijn chewy en omdat ze handgemaakt zijn, hebben ze een verschillende vorm en dikte, waardoor elke hap net anders is. Als bijgerecht krijgen we ook nog gepekelde radijsjes, wat een frisse tegenhanger is van de pittige noedels.
De eigenaar vertelt ons dat hij de gerechten
zo authentiek mogelijk
houdt, maar hier en daar aanpast aan de Hollandse smaak. Zo gebruikt hij bijvoorbeeld minder hete pepers. Voor wie toch van wat extra pit houdt, is er altijd huisgemaakte chiliolie om naar smaak toe te voegen.
Hoewel de biang biang noodles de specialiteit van het huis is, heeft Anshi Noodles nog meer lekkers te bieden. Van gestoomde broodjes en dumplings tot rijstgerechten met kip.
Wij proberen ondertussen ook nog een rou jia mo, een andere klassieker uit Xi’an, eigenlijk een soort Chinese burger. Het huisgemaakte broodje is fluffy van binnen en krokante van buiten en de vulling van langzaam gegaard pulled beef is sappig en kruidig.
Terwijl ik de laatste hap van mijn noodles neem, weet ik weer waarom dit gerecht uit Xi’an me altijd bij is gebleven. Het is gewoon ontzettend lekker.
Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.
Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.
Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.
Geniet van de volgende voordelen: